wmaraci reklam

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın Ne Zaman Uzaya Gideceği Açıklandı!

Türk Uzay Ajansı (TUA) tarafından bir süre önce başlatılan "Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu" projesi kapsamında Türk askeri pilot Alper Gezeravcı ilk Türk astronot olarak seçilmişti. Uzun süredir sessizliğin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Alper Gezeravcı'nın ne zaman uzaya gideceğini tarih ve saat olarak açıkladı.

Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın Uzaya Gideceği Tarih

Bakan Mehmet Fatih Kacır tarafından açıklanan tarihlere göre ilk Türk astronotumuz Alper Gezeravcı, Türkiye saati ile (TSİ) 18 Ocak 01:11’de uzaya fırlatılacak. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Ax-3 misyonu kapsamında bir mürettabat ile uzaya gidecek olan astronotumuzun aracı, 19 Ocak 13:15’te (TSİ) Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) kenetlenecek. Böylelikle astronotumuz Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevine başlayacak.

Tüyden Hafif Çelikten Güçlü Süper Madde Geliştirdi!
İlginizi Çekebilir!

Tüyden Hafif Çelikten Güçlü Süper Madde Geliştirdi!

Çin Bilimler Akademisi Şanghay Seramik Enstitüsü araştırmacıları, köpüksü yapıya sahip süper maddenin "mucize yapıtaşı" olarak da bilinen grafen tüplerinin elmas kadar kararlı bir hücresel yapıya dönüştürülmesi sırasında or...

Türk Astronotun Uzaydaki Görevi

Uzaya gidip Uluslararası Uzay İstasyonu’nda belli bir süre geçirecek olan astronotumuz Alper Gezeravcı, buradaki çalışma verilerini ve uzay madenciliği ile alakalı araştırmalar yapacak. Ardından astronotumuz mürettabatı ile beraber NASA ve TUA gözetiminde dünyaya geri dönecek.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al