wmaraci reklam

Kafanızı Boşaltmanıza Yardımcı Olacak 5 Film

Alt metinlerle dolu, üzerlerine saatlerce okuma yapabildiğimiz ve sayfalarca eleştiri kaleme almak isteyeceğimiz filmler harika. Fakat konu kafa boşaltmaya geldiğinde, çok da iyi opsiyonlar olduklarını söyleyemeyiz değil mi?

Peki, burada ne türde içeriklerden bahsediyoruz? İzlediğimizde, izlediğimize pişman etmeyecek ve buna karşı da kafamızı ağrıtmayacak işlerden elbette. Hikâyesi üzerine çok düşünmemize gerek olmayan, dolu dolu bir aksiyon filmini hangimiz reddedebiliriz ki? Aslında bu türün en iyi temsilcisi olarak John Wick serisinin filmleri örnek gösterilebilir. Ancak listede kendisine "Çok biliniyor, şimdi koysak ayıp olur." düşüncesiyle yer vermiyoruz. Eğer son 10 yıldır film izlememiş bir yabancıysanız ve seriyi kaçırdıysanız listenin doğal üyesi olarak o seriyi de izleyebilirsiniz. Şimdi dilerseniz listemize başlayalım.

Nobody

Yukarıda da söylediğimiz gibi, iyi yönetilmiş bir aksiyon filmi, gerçek bir kafa boşaltıcı olabilir. İşte Better Call Saul ve Breaking Bad gibi yabancı dizilerden hatırladığımız Bob Odenkirk’ün başrol oyunculuğunu üstlendiği Nobody de tam olarak bu filmlerden birisi. Her ne kadar baştan sonra harika bir film olduğunu söyleyemesek de, izlediğinize asla pişman olmayacağınız bir yapım olduğunu söyleyebiliriz.

Doğum Günü Kutlama Hediyeleri
İlginizi Çekebilir!

Doğum Günü Kutlama Hediyeleri

Aslında doğum günleri sanıldığı gibi yakın döneme ait kutlamalar sayılmaz. Binlerce yıl öncesinde, bu gibi kutlamaların yapıldığına dair veriler bulunmuştur. Yani bu günü özel görmemiz, belki de içgüdüsel olarak gerekliliğin...

Mad Max: Fury Road

Durun vurmayın! Elbette Mad Max üzerine okumalar yapmak isteyen bir sinema eleştirmeni için içerisinde harikalar barındıran bir yapım. Ancak kabul edelim ki, akşam kafamı dağıtayım diye ekranının karşısına geçmiş bir izleyici için de gerçekten iyi bir seçenek. Bir yol hikâyesini distopya ile buluşturan filmimiz aynı zamanda eşsiz aksiyon sekanslarını da içerisinde barındırıyor. George Miller tarafından yönetilen filmin başrolünde ise Tom Hardy yer alıyor. Pek çok ödülle taçlandırılan bu filmi de tüm okurlarımıza tavsiye ediyoruz.

Extraction

John Wick’in klon filmlerini sayacak olsaydık en başarılı örneklerden birisi kesinlikle Extraction olurdu. Bir Netflix yapımı olarak karşımıza çıkan bu yapım, harika görüntüleri derleyerek bir paralı asker hikâyesini bizlere aktarıyor. Başrolünde ise MCU (Marvel Sinematik Evreni) filmlerinde Thor karakterini canlandırmasıyla tanıdığımız Chris Hemsworth yer alıyor.

Agent Salt

Angelina Jolie’nin başrol olarak yer aldığı bir ajan filmi izlemek isteyenler için, çıktığı dönemde pek ses getirmemiş olan bu kafa boşaltmaya birebir filmi de listeye almasak olmazdı. Bir ajanın adını temize çıkartma hikâyesini barındıran bu filmin doğrusu derin bir yapıya sahip olduğunu söylemek pek kolay değil. Ancak 2010 yılında yayınlanan filmin aksiyon derecesi bir hayli yükseklerde yer alıyor.

Mechanic

Türün ustalarından olan Jason Statham’ın bir filmine bu listede yer vermesek, belki bir film de bizimle çekerdi… Dolayısıyla 2011 yapımı bu filmi derin bir olay örgüsü arayışıyla izlemeyeceğinizi de tahmin ederek sizlere önermek istedik. Akılda kalıcılığını yüksek aksiyonu ve akılda kalıcı sahne dizaynıyla sağlayan Mechanic belki de tam olarak aradığınız filmdir ne dersiniz?

Sizin de aklınızda “bu listeye nasıl girmez” dediğiniz içerikler olabilir elbette, bunları yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok ama çok seviniriz efenim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.75 / 5 (4 değerlendirme)

4 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al