wmaraci reklam

Oyun Geliştirmek İçin En İyi 10 Oyun Motoru

Oyun geliştirmek, oyun oynayan herkesin bir şekilde hayalini kurduğu bir şey. Kuşkusuz ki her oyuncu oyunlar nasıl geliştiriliyor diye internette arama yapmıştır. Günümüzde her yıl milyarlarca dolar gelir elde eden oyun sektörü, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Peki mobil oyunlar, bilgisayar ve konsol oyunları derken devasa bir sektöre dönen oyun geliştiriciliği için ne yapılması gerek? En kolay yoldan nasıl oyun geliştirilir?

Oyun Geliştirmek İçin Yazılım Diline İhtiyaç Yok

Artık gelişen teknoloji ile birlikte oyun geliştirmek de bir hayli kolaylaştı. Önceki yıllara göre piyasaya çıkan oyun motorları, günümüzde herhangi bir kodlama bilgisi olmadan da oyun geliştirme imkanı tanıyor. İhtiyacınız olan şeyler güzel bir oyun motoru, hikaye ve hayal gücü.

Rockstar Games'i Hackleyen Otizmli Hacker'ın Cezası: Ömür Boyu Hastanede Kalma
İlginizi Çekebilir!

Rockstar Games'i Hackleyen Otizmli Hacker'ın Cezası: Ömür Boyu Hastanede Kalma

Grand Theft Auto serisinin yeni oyunu GTA 6, tüm dünyada merakla bekleniyor. Uzun yıllardır geliştirilen ve Rockstar Games’in geliştirilmesine milyarlarca dolar harcadığı oyunun fragmanı yayınlandığı kısa sürede yüz milyondan fazla...

En İyi 10 Oyun Motoru

Hikaye hazır, senaryo hazır, zihninizde sahneler ve kurgular hazır o zaman artık tüm bunları eyleme dökme zamanı. Bunun için de tabii ki size bir oyun motoru gerekiyor. Senaryonuzu ve hayallerinizi oyuna çevirebileceğiniz piyasadaki en iyi 10 oyun motoruna gelin beraber bakalım.

  • Unity:
  • Oyun motoru denilince akla gelen birkaç oyun motorundan biri olan Unity, günümüzde birçok büyük oyun geliştirici firmalar tarafından da tercih ediliyor. Zengin içerik ve kolay arayüzü ile oyun geliştirilmesine olanak sağlayan Unity'de oyun geliştirmek için C# ve C++ programlama dilleri bilmek gerekiyor. Unity oyun motorunu indirmek için: https://unity.com/download

  • Unreal Engine:
  • Fortnite'ın da yapımcısı olan Epic Games tarafından geliştirilen oyun motoru Unreal Engine, özellikle grafik konusunda rakiplerine göre birkaç adım önde. Yine dünyadaki büyük şirketler tarafından da tercih edilen oyun motorunu kullanabilmek için 3D tasarım, C++ ve C# programlama dillerini bilmek gerekiyor.

    Unreal Engine oyun motorunu indirmek için önce Epic Launcher'ı indirip kurmak gerekiyor. Epic Launcher'ı indirmek için: https://store.epicgames.com/en-US/download

  • SpriteKit:
  • Apple tarafından iOS için geliştirilen SpriteKit, iOS 7 ve üzeri sürümlerde kullanıcılarına iOS mobil oyun geliştirme imkanı veriyor. Sadece 2D oyun geliştirilen motorun en büyük artısı tabii ki iOS ile tam optimize çalışması. Apple'ın OpenGL temelinin üzerine inşa ettiği SpriteKit, iOS için oyun geliştirecekler için nimet. SpriteKit sadece yine Apple tarafından yayınlanan Swift programlama dili ile çalışıyor. Yani bu oyun motoru ile çalışmak yapmak için Macbook sahibi olmak gerekiyor.

    SpriteKit ile alakalı dokümanlara, indirme linklerine ve detaylı bilgiye https://developer.apple.com/spritekit/ 'dan ulaşabilirsiniz.

  • AppGameKit:
  • Daha çok basit oyunlara odaklanan AppGameKit, özellikle kendisini oyun geliştirme konusunda geliştirmek isteyenler için birebir. Steam üzerinden yayınlanan oyun motoru, programlama dili istemeden oyun geliştirmenize olanak tanıyor.

    AppGameKit'i hem Steam'den satın alarak indirebilir hem de internet sitesinden satın alabilirsiniz. Motorun Steam sayfasına buradan, resmi internet sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

  • Construct 3:
  • Hiçbir kodlama bilgisi istemeyen Construch 3 oyun motoru, çapraz platform desteği ile öne çıkmayı başarıyor. HTML desteği ile de Facebook için bile oyun geliştirebiliyorsunuz. Construct oyun motorunu indirmek için: https://www.construct.net/en

  • Fusion:
  • Yine kodlama dili gerektirmeyen motorlardan birisi olan Fusion ile 2D basit denilen oyunlar geliştirebiliyoruz. Oyun geliştirip yayınlamaktan daha çok kendini geliştirmek isteyenlerin tercihi olan Fusion'u Steam üzerinden alabilirsiniz.

    Fusion oyun motorunun Steam sayfasına buradan, resmi internet sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

  • GameMaker Studio 2:
  • Steam üzerinden yayınlanan GameMaker Studio 2 oyun motorunun aylık 9 TL gibi cüzi bir abonelik ücreti var. Oyun geliştirenlerin tavsiye ettikleri motorlardan birisi olan GameMaker, kendine has GML isimli programlama dili ile hizmet veriyor. Son derece basit ve öğrenimi kolay olan GML programlama dili, size çok güzel oyunlar geliştirmenize olanak tanıyor.

    GameMaker'ın Steam sayfasına buradan, resmi internet sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

  • Amazon Lumberyard:
  • Dünya devi Amazon tarafından yayınlanan oyun motoru Amazon Lumberyard, 3D oyunlardan, sanal gerçeklik (VR) oyunlarına, mobil oyunlardan AAA gibi büyük oyunlara kadar her türlü oyunun geliştirilmesine destek veriyor. C++ programlama dili ile çalışan motoru ayrıca Twich dahil Amazon'un tüm servisleriyle entegreli şekilde hizmet veriyor.

    Amazon Lumberyard'ı sadece Amazon üzerinden indirebiliyoruz. Oyun motoruna buradan ulaşabilirsiniz.

  • Godot:
  • ABD'nin en iyi, dünyanın da en iyi ilk 3 üniversitesi arasında yer alan Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından geliştirilen ve açık kaynak kodlu olarak yayınlanan Godot oyun motoru, kısa sürede hem yazılım geliştiricileri hem de oyun geliştiricileri tarafından çok beğenildi. Açık kaynak kodlu olmasından dolayı her geçen gün geliştirilen Godot, C# programlama dilini kullanıyor. Tamamen ücretsiz olan ve telif hakkı gibi bir durumu olmayan Godot motorunda 2D ve 3D oyunlar geliştirilebiliyor.

    Şayet Godot oyun motorunu kullanmak isterseniz de Godot'u buradan indirebilirsiniz: https://godotengine.org/

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al