lostyazilim
tr.link

Oyun Oynayarak Daha İyi Kodlamanızı Sağlayacak 6 Site

Devir değişti, değişiyor. Bir zamanlar programlama dillerini öğrenmenin en iyi yolu internetteki değerli metin kaynakları ve kitaplardı. Daha sonra videolu eğitim setleri kitaplar ve metin kaynaklarının pabucunun dama atılmasına neden oldu. Yeni dünyanın kodlama öğrenmek için trendi ise oyunlaştırma yöntemi. Oyunlaştırma sayesinde eğitim servisleri interaktif şekilde kodlama öğretme veya kodlama yeteneklerinizi eğlenerek geliştirme şansını sunuyor.

Bu tip internet sitelerinin hiçbiri sizi kodlara fısıldayan adam veya kadınlara dönüştürmeyecektir fakat işin en sancılı kısmı olan başlangıcı bölümünü atlatmak konusunda düşündüğünüzden daha çok yardımcı olabilirler. Biz listede olabildiğinde popüler olan kaynaklara yer vermeye çalıştık. Listemizdeki kaynaklar haricinde internetin ücra köşelerinde sizi bekleyen daha birçok kaynak olduğunu unutmayın.

1- Codingame

Codingame, farklı oyun senaryoları üzerinden kodlama öğrenip yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz bir oyunlaştırma servisi. Popüler olarak rağbet gören C++, JavaScript, PHP ve Swift gibi programlama dillerini içinde barındıran Codingame, bir konsol yardımıyla hem oyun oynamanıza hem de kodlama yeteneklerinizi geliştirmenize yardımcı oluyor.

Codingame’in tekniği şu şekilde işliyor. Sağ tarafta açılan bir konsol yardımıyla size verilen kodlama talimatlarını gerçeğe dönüştürmeniz bekleniyor. Kodları hatasız şekilde tamamlayarak yan menüdeki oyunu tamamlıyor ve bir sonraki bölüme geçmeye hak kazanıyorsunuz. Kodları tamamlaya madınız mı? O zaman “You Lose!” yazısı şurunuza şurunuza sokuşturuluyor.

Codingame oldukça başarılı bir oyun ancak Codingame’i oynamanız için seçtiğiniz programlama dillerinin temellerine hakim olmanız gerekiyor. Daha detaylı inceleme için WM Aracı blog’daki incelememize göz atabilirsiniz; Sadece Oyun Oynayarak Daha İyi Kodlama Yapabilirsiniz

Biraz Hızlı Olacak ama; Android’in Yeni Geliştirici Sürümü Android O Yayınlandı
İlginizi Çekebilir!

Biraz Hızlı Olacak ama; Android’in Yeni Geliştirici Sürümü Android O Yayınlandı

Android cihaz kullanıcılarının kayda değer bir bölümü henüz Android 7.0’ı ısınamamış ve stabil olarak kullanmaya başlayamamışken, Google, Android’in 8.0 sürümü olması beklenen Android O isimli geliştirici ön izleme sürüm...

2- CSS Dinner

Benim gibi dün öğrendiğinizi bir gün sonra unutma huyunuz varsa CSS tam bir kabusa dönüşebilir. CSS Dinner bu kötü kabusu tatlı bir rüyaya dönüştürmemize yardımcı oluyor. CSS öğrenmek isteyenlerin mutlaka göz atmasını tavsiye ettiğimiz oyun 32 seviye ile size CSS’i tesbihe taş dizer gibi dizdiriyor. 

IDE üzerinden geçen CSS oyunu ekranın sağ tarafında yer alan açıklamalar sayesinde sıfırdan CSS öğrenmenize de yardımcı olabilir fakat ekstradan harici kaynak kullanarak CSS’in temellerine üstünkörü göz atmanızı öneririm. Temeller hakkında fikir sahibi olduğunuzda CSS Diner oyunuyla daha eğlenceli vakit geçirip CSS Selector’lerini hafızanızda kalıcı hale getirebilirsiniz.

3- CodeMonkey

CodeMonkey, global olarak 9 - 12 yaşındaki çocuklar ve programlama dillerine meraklı her yaştan geliştirici adayı tarafından kullanılıyor. CoffeScript programalama dilini kullanan CodeMonkey, eğlenceli şekilde programlama dili öğretme ve kendi oyununuzu geliştirme odaklı olarak çalışıyor. CodeMonkey oyuncuları oyunu başarıyla sona erdirdiklerinde kendi basit HTML5 oyunlarını tasarlayacak seviyeye ulaşmalarını sağlıyor.

Yaşınız kaç olursa olsun hem CoffeScript hem de HTML5’i aradan çıkarıp eğlenceli vakit geçirmek isterseniz, CodeMonkey’e bir göz atın derim. CodeMonkey’in ücretsiz planları var ama detaylı eğitim için ufak bir meblağ ödemeniz gerekebileceğini belirtelim.

4- CodeCombat

Python, JavaScript ve CoffeScript dillerini odağında tutan CodeCombat çoğunlukla programlama öğrencileri ve öğretmenler tarafından tercih ediliyor. CodeCombat ile önce programlama dillerinin temellerini öğreniyor ardından ileri seviyeye ulaşıncaya dek kahramanınızı kod satırlarıyla yönlendiriyorsunuz. Başarılı oyunlaştırma tekniği sayesinde CodeCombat JavaScript ve Python gibi popüler yazılım dillerine etkili bir giriş yapmanıza veya kendinizi geliştirmenize imkan tanıyor.

CodeCombat’ı Python’a veya JavaScript’e merak saran ancak komutları öğrenme ve uygulama konusunda sıkıntı çeken her Webmaster’a gözü kapalı tavsiye edebiliriz. Kitapla eğitimle kendinizi yeterince geliştirmeyeceğinizi düşünüyorsanız, CodeCombat’a bir şans vermek isteyebilirsiniz.

5- VIM Adventures

Yazılım dünyasının ve yazılımcıların destesindeki joker kartlardan biri olan VIM editörü daha etkin biçimde nasıl kullanabileceğinizi öğrenmeye ne dersiniz? Sayfalar süren VIM dokümantasyonu hatmekten yerine daha farklı ve eğlenceli bir yol arıyorsanız VIM programcıları tarafından hazırlanan macera oyununu deneyebilirsiniz. Yapısal açıdan Zelda’ya benzetebileceğimiz VIM’in macera oyunu, VIM editörü etkin şekilde kullanmayı isteyenler için biçilmiş kaftan.

6- Untrusted

JavaScript konusunda kendinizi geliştirmek isteyen Webmaster’lar için; Untrusted. Untrusted, JavaScript yeteneklerinizin sınırlarını zorlamanız için geliştirilmiş bir macera oyunu. Oyunu kazanmak ve bölümleri başarıyla tamamlamak için JavaScript kodlarını kullandığınız bu oyun kodlama yeteneğinizi geliştirmekle kalmayıp zekanızın sınırlarını zorlamanıza yardımcı oluyor. Oyunu oynayan bazı acemilerin dediğine göre oyuna uzun bir süre takılırsanız gözünüzün ucunda dönen spot ışıklarını görebiliyormuşsunuz, elbette biz sadece onların yalancısıyız. Test edip denemek sizin elinizde.

Programlama dilleri konusunda temel yetenekleri edinmek, olayın mantığını çözmek ve kendinizi geliştirmek için her bir kaynağın başarılı birer yardımcı olacağı kesin. Tekrar belirtmek gerekirse bu kaynaklar ancak yardımcı olabilir. Ciddi şekilde bir programlama diline adapte olmanın oyun oynamaktan daha fazla emek istediği su götürmez bir gerçek.

Oyun oynayarak kodlama öğreten servisler hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Dahası listemize eklemek istediğiniz bir servis var mı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al