wmaraci reklam

Sadece Oyun Oynayarak Daha İyi Kodlama Yapabilirsiniz

Kodlama yapmak ve yazılım dillerini öğrenmek artık modern dünyanın yeni İngilizcesi. Teknolojinin sadece dış kapısında yer almak istemiyor ve oyunun içerisine dahil olmak istiyorsanız kodlama öğrenmeye hemen başlamanız şart. Kodlama yapmayı öğrenmeye başlamanız için belki kullanılabilecek yüzlerce hatta binlerce kaynak var. Ancak bu kaynakların hiç biri size öğrendiklerinizi pratiğe dökme şansı vermiyor yada bu konuda yeterince başarılı olamıyor.

Codingame ise bu eksikliği ortadan kaldırmak, yazılım dillerini öğrenirken aynı zamanda eğlenceli şekilde pratik yapmanıza olanak sağlamak için geliştirilmiş bir proje. Codingame’in mantığı oldukça basit. Oyuna başlarken öncelikle öğrendiğiniz veya öğrenmeye çalıştığınız programlama dillerinden birini seçmeniz gerekiyor.

Programlama dilleri konusunda şuan ekstrem dilleri içerisinde barındırmayan proje birçok Webmasterın işine yarayacak C++, Javascript, PHP ve Swift başta olmak üzere yaygın programlama dillerinin çoğunu içerisinde barındırıyor. Oyunu oynamak için istediğiniz programlama dilini seçtikten sonra size verilen kod fonksiyonlarını sağ tarafta yer alan IDE ekranı içerisinde doğru yere yerleştirmeniz gerekiyor.

Kodları yerleştirdikten sonra oyunu başlatıyor ve koyduğumuz kodun ne kadar başarılı olduğunu izliyoruz. Eğer kodu doğru yere yerleştirirsek oyunda bizi temsil eden karakterimiz tüm düşmanları ortadan kaldırıyor. Yanlış kodu yanlış yerde kullandığımızdaysa düşmanlarımız tarafından yok ediliyoruz. Her ne kadar ilk bakışta oyun tüm acemi geliştiriciler için uygun görünse de oyunları keyif alarak oynayabilmeniz için seçtiğiniz programlama diline kısmen hakim olmanız ve temellerini kavramış olmanız gerekiyor. Tabii oyunun İngilizce olduğu detayını da eklemeyi unutmayalım.

Tüm artı ve eksilerine karşın Codingames, geliştirici olma yolunda emin adımlarla yürüyen Webmasterların pratik yaparken eğlenceli vakit geçirmesine yardımcı olacak bir proje olarak görünüyor.

Codingames'e buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al