wmaraci reklam

Tanıtım Yazısı Satarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İçeriğe dayalı internet sitelerinin en büyük gelir kalemlerinden birisi elbette tanıtım yazıları. Hatta pek çok site sahibi, çoğu zaman Adsense vb. platformlardan daha fazla gelirin tanıtım yazılarıyla elde edilebildiğini biliyor. Peki, buradan para kazanırken nelere dikkat etmeliyiz? Sitemizi en sağlıklı haliyle nasıl kazançlı kılabiliriz?

Elbette burada sürümden değil de kaliteden kazanan sitelerin daha çok fayda sağlayacağı tavsiyeler görüyor olacaksınız. Belki de ilk anahtar tavsiye zaten sürümden kazanmayı bırakmak ve daha iyi fiyatlardan, daha doğru adreslere tanıtım yazısı çıkmak olacaktır değil mi? Fiyatlarınız, rakiplerinizin altında kalmasın. Doğru noktayı bulabilirsiniz.

Rakibin Reklamını Yapmak mı?

Sitenizin eğer niş bir kategorisi varsa, o kategoride içerik üreten ya da ürün satan diğer platformlar tarafından reklam alanı olarak kullanılmak istenmesi çok doğal. Hatta çoğu zaman da sağlıklı bir süreç olduğu söylenebilir. Ancak burada soru işaretleri olduğunu da unutmamak lazım.

Eğer tanıtım yazısı yayınlatmak isteyen platform, doğrudan sitenizin en güçlü olduğu anahtar kelimelerde kendi adresine yönlendirme yapmak istiyorsa bu fikirden uzak durmanızda büyük fayda var. Arama motorları burada bir repütasyon ve otorite aktarımı olduğunu görürse, siteniz bu kelimedeki gücünü kaybetmeye başlayabilir.

Direkt olarak bu kelimelerde olmasa da, kategorinizdeki en güçlü rakiplerinizle de reklam fiyatları üzerine konuşmadan önce aklınızda benzer bir durum canlanmalı. Sitenizin otoritesiyle, bu en güçlü rakip sitelere referans olduğunuzda rakibinizi güçlendirirken ona karşı sıralama kayıpları yaşamanız hiç garip olmayacaktır.

Google'ın Yeni Özelliği; Shop to Look Yayınlandı
İlginizi Çekebilir!

Google'ın Yeni Özelliği; Shop to Look Yayınlandı

Google’ın arama motoru artık giyim alışverişleri konusunda çok daha akıllı öneriler sunacak. Geçtiğimiz haftalarda Google’ın arama sonuçlarında şarkı sözlerini göstereceği özelliğini tanıtmış ve bu özelliğin Google’ı...

İmkânınız Varsa Yazıları Siz Yazın

Tanıtım yazıları çoğunlukla pek çok adreste aynı kalemden, aynı kelimelerle yayına alınan içeriklerdir. Bir müşteri kapınızı böyle bir içerik için tıkladığında yazıları sizin yazmanızı söylemeniz müthiş bir avantaj olabilir. Çünkü bu sizi kopya içerik derdinden kurtaracaktır ancak tek getirisi de bu değil.

Okurunuzu ve iletişim dilinizi sizden iyi kim bilebilir ki? Müşterinin gönderdiği metni doğrudan yayına aldığınız zaman bu gücünüzden feragat etmiş olursunuz. Ayrıca günün sonunda yayına alınan metin reklam odaklı olsa da, okurlarınızın fayda göreceği bir hale getirmek sizin elinizde değil mi? Bundan faydalanalım ve metinleri okumak için bir sebep yaratıp öyle sitemize ekleyelim. Bu sayede sitemize kalitesiz bir metin bütünü eklemekten de kendimizi kurtarmış oluruz.

Diğer bir yandan “Tanıtım yazılarımızı kendimiz kaleme alıyoruz!” güzel bir hizmet olarak geliyor kulağa. Doğrusu ben bir tanıtım yazısı alacağım zaman site sahibinin böyle bir hizmeti varsa, ekstra ödeme yapmam gerekse dahi faydalanırım mutlaka. Siz de bunu bir ekstra hizmet olarak kolaylıkla pazarlayabilirsiniz.

Bağlantı Kalitesi ve Legaliteye Önem Verin

Google tarafından cezalandırılmış bir sitenin reklamını yapmak mı? Neden? Böyle bir risk almaya hiç gerek yok gerçekten. Keza Spam Score’u yüksek bir adresten de aynı hızla kaçmanızı öneririm. Bu sitelerin bağlantılarına sitelerimizde yer vermek sitemizi mutlaka kötü etkileyecektir. Bu kaçınılmaz sondan, kaçınmanın en büyük anahtarı tanıtım yazılarını her ne fiyattan olursa olsun sitemize yerleştirmemek kadar basit aslında.

Reklamını yapacağınız adreslerin ülkemiz hukukuyla doğrudan ya da dolaylı bir çelişkisi olup olmadığına mutlaka göz atmanızı da son olarak önermiş olalım. Bu hukuken olduğu gibi, site sağlığı açısından da önemli bir başlık aslında onu da söyleyelim. Çünkü eğer siteniz legal açıdan sorunlu bir adresin reklamını yaptıysa, muhtemelen bu adresin yaşadığı erişim sorunları ve kapanma riskleri sizin sitenizden çıkan bağlantı ile beraber sitenize de zarar verecektir. Dikkatli olmakta fayda var.

Siz başka nelere dikkat ediyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.2 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al