wmaraci reklam

Reklam Engelleme Yazılımları 21,8 Milyar Dolar Kaybettirdi

Geçtiğimiz haftalarda yayınladığımız bir blog yazısında mobil reklam engelleyici yazılımların kullanımının iki katına çıktığını duyuran bir haber yayınlamış ve durumun ehemmiyetine dikkat çekmiştik. Bu seferse durumun ciddiyetini kavramamız gereken farklı bir yerel ve global rapor yayınlandı.

Türkiye dahil tüm dünyada 42 ülkede internet reklamcılığının gelişmesi adına faaliyet gösteren IAB Türkiye’nin raporları yayınlandı.  Yayınlanan raporda dikkat çeken birçok metrik var ancak en önemlisi 2015 yılında reklam engelleyici yazılımların internet reklamcılığına tüm dünyada kaybettirdiği 21,8 Milyarlık dev tutar.

Raporun detaylarına göre 2014’ün 2. çeyreği ve 2015. 2. çeyreği arasında yapılan ölçümlerde reklam engelleyici yazılımların kullanımı %42 oranında artmış ki, bu bir sene içerisinde reklam engelleyici kullananların popülasyonun kendini yarı yarıya katlamış olması anlamına geliyor.

Reklam engelleyici kullanımının bu şekilde artış göstermesi halindeyse internet reklamcılığı sektörüne verilen zararın içerisinde bulunduğumuz sene içerisinde 41.1 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

En Çok Hangi Siteler Reklam Engelleyici Yazılımlardan Etkileniyor?

AIB Türkiye’nin raporunda reklam engelleyici yazılımlardan hangi sitelerin ne oranda etkilendiği metrikleri de kendine yer etmiş durumda. Metriklere göre en az etkilenen sektör seyahat sektörüyken en çok etkilenen sektör oyun sektörü olarak görünüyor.

Kullanıcılara yapılan anket sonuçlarına göre reklam engelleme yazılımlarını kullanan kişiler virüslerden korktuğu gerekçesiyle reklam engelleme servislerini kullandığını belirtiyor. Yani, kalitesiz reklam yayıncılarının sektörün bu hale gelmesinde ve reklam engelleyici kullanım oranın artmasında payı sandığımızdan çok daha büyük.

Google'ı Nasıl Doğru Yorumlayabilirsiniz?
İlginizi Çekebilir!

Google'ı Nasıl Doğru Yorumlayabilirsiniz?

Arama sonuçlarında iyisiyle, kötüsüyle yer alıyorsanız gidişatınızı doğru yorumlayabilmeniz ve sıradaki hamlenizi buna göre seçmeniz çok ama çok önemli. Zira trafiğinizin hangi yönde ve ne ölçüde ivmeleneceği buna doğrudan ba...

Durum Nereye Gidiyor?

Reklam sektörüne verilen büyük zararın birçok büyük internet sitesi ve marka farkında. Facebook bu hafta içerisinde resmen reklam engelleyicilere karşı açtığı savaşını duyurdu. Eğer bu şekilde reklam engelleyicilerin kullanıcı sayısındaki artış devam ederse yakın gelecekte hepimizin zararının daha da çok büyüyeceği kesin. Türkçe raporun orijinalini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Reklam engelleyici savaşları konusunda sizce ilerleyen günlerde neler yaşayacağız? Savaşın başlatıcısı olan Facebook başarı kaydedebilecek mi ve siz reklam engelleyici kullanıyor musunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al