wmaraci reklam

Ürün, Hizmet ve Servislerinizi Birden Fazla Dilde Sunmanız için 5 Haklı Neden

Nelson Mandela: “Biriyle bir dilde konuşursanız sizi anlar, söyledikleriniz kafasına gider. Biriyle kendi dilinde konuşursanız, söyledikleriniz kalbine ulaşır.” Diyerek, yıllar önce insanlara kendi dilleriyle ulaşmanın avantajını vurgulamış. İnternetin fırsatlar dünyası olduğunu biliyoruz ama çoğu kez bilgimiz, bildiğimizi bilmekten öteye geçmiyor.

İnternetin büyülü dünyası fırsatlarla dolu fakat harekete geçmediğimiz müddetçe fırsatları başkalarının havada kapacağını unutmamak gerekiyor. Dijital ürün, hizmet ve servislerinizden çok daha fazlasını kazanmak varken, neden tek bir dile saplanıp kalalım ki? Tamam, muhtemelen bu senaryo size pek realist görünmedi. O zaman kafamızı gerçek dünyadan hepimizin bildiği birkaç örneğe çevirelim ne dersiniz?

Netflix’in global sektörden yediği pastanın fırıncılık öyküsü

2016 yılında cesur bir karar alan Netflix, ilk defa kendi kabuğunun dışına çıkma kararı aldı. Şirket, tüm global sektörü fethetmek istediğini açıkladıktan sonra 130 farklı ülkede hizmet sunmayı planladıklarını açıkladı. Henüz yıldızı parlamamış ve güçlü rakipleri olan Netflix için açıkçası bu oldukça büyük bir hedefti.

Globale açılmak ve farklı dildeki global kullanıcılara hizmet vermek için çalışmaya başlayan Netflix, yalnızca 3 ay sonra açıkladığı raporda globale açılmanın kendilerine 7.05 milyon kullanıcı kazandırdığını belirtti. Farklı dildeki kullanıcılara farklı tatları sunmayı başaran Netflix’in çoklu dildeki kullanıcılara seslenmesi, büyümesini sürekli hale getirdi ve yılın her çeyreğinde 7 milyondan fazla kullanıcı Netflix abonesi olmaya başladı.

Tek dile odaklandığı dönemde Netflix’in en yüksek abone sayısı 62 milyondu. 2018’in ilk çeyreğine göre Netflix’in artık 120 milyondan fazla abonesi var. Bir Netflix olmayabilirsiniz. Fakat farklı dildeki kullanıcılara hitap ederek işleri sandığınızdan daha fazla büyütmeniz mümkün. Neden mi? İşte kapı gibi 5 neden:

2017’de SEO Başarsını Etkileyecek 10 Faktör
İlginizi Çekebilir!

2017’de SEO Başarsını Etkileyecek 10 Faktör

2016 Yılı içinde arama motorları konusunda tüm düzeni değiştirecek ve oyunu bozacak değişiklikler yapıldı. Algoritmaların huyunun suyunun değişmesi, PR değerinin tarihe karışması, yapay zekanın aktif olarak kullanılmaya başlanma...

01. Türkçe tek başına yeterli değil

İster ürün, ister hizmet isterseniz de servis satıcısı olun. Tamamen Türkçe konuşan insanlara odaklandığınızda dünyanın diğer kısmını kaçırabilirsiniz. Bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kullandığınız yazılımlara bir göz atın. Hepsi sadece kendi dillerinde hizmet sunmak isteseydi bugün cihazlarınızda olabilir miydi? Tabii ki olamazdı!

Türkiye’de birçok sektörde büyük paylar alabilirsiniz fakat aynı zamanda ürün, hizmet veya servislerinizi farklı dillere tercüme ettirerek çok taraflı bir satış politikası izleyebilirsiniz. Bazen tüm işinizi farklı bir dile taşımak, bir tercüme bürosuyla çalışmaya başlamak kadar kolay olabilir.

02. Döviz ile kazanma avantajı

Pakistan rupisi dışında dövizle para kazanmanın işinizi büyütmeye yardımcı olacağı kesin. Forumdaki birçok arkadaşın İngilizce, Fransızca veya Almanca sektörlere atıldıktan sonra yaptıkları yorumlara bakınca, az çok neden bir daha Türkçe sektörlere girmeyi düşünmediklerini anlıyorsunuzdur. Döviz ile para kazanarak ülkemize yabancı para getirebilir ve kendi finans devriminizi başlatabilirsiniz.

Özellikle yazılım ve kimi servisleri globale çıkarmak bir webmaster için çocuk oyuncağıdır. Birkaç ufak ayarlamanın ardından İngilizce tercüme ile elinizde globalde satışa sunmaya hazır bir ürün olabilir. Bir örnek mi lazım? WP Fastest Cache’e ne dersiniz? Emre Vona tarafından geliştirilen WP Fastest Cache şu an dünya çapında 600 bin WordPress kullanıcısı tarafından tam 18 dilde kullanılıyor. Eklentinin başarısı kadar eklentinin globalde satışta olmasının da WP Fastest Cache’i bu günlere getirdiği kesin.

03. Rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz!

Steve Jobs’dan harika bir öğüt: “Küçük başlayın, büyük düşünün”. Farklı düşünmek kadar büyük düşünmek de işinize yarayabilir. Şu an hali hazırda sadece Türkçe satışlarınızın İngilizce veya diğer dillerde satışının olduğunu hayal edin. Satışlarınız tavan yapabilirdi. Ya, rakipleriniz karşısında elde edeceğiniz avantaja ne demeli?

Küçük başlamış olabilirsiniz fakat büyük düşünmek için yakalamanız gereken hala bir tren var ve o tren sizin onu değerlendirmenizi beklemekten sıkılmaya başlıyor. Hobi olarak yine farklı düşünün ama büyük düşünmekten de vazgeçmeyin.

04. Daha sağlam bir marka imajı

Kimi zaman yerli teknolojilerin karşımıza İngilizce dilinde çıkması bizi kısa süreli öfke krizlerine itebiliyor ancak bunun gerçekten haklı bir nedeni var. İngilizceyi 1.5 milyar insanın konuştuğu tahmin ediliyor. Türkçenin pazar payının bunun katbekat aşağısında kaldığını anlamak, İngilizcenin neden daha kuvvetli bir marka imajı sergilediğini anlamanıza yardımcı olabilir.

Aynı şekilde bir şirket, kişi veya kurumun farklı dillerde servis sunduğunu gördüğümüz anda o şirkete karşı tutumumuz ve bakış açımızın bir anda değiştiği o anı yaşamışsınızdır. İngilizce gerçekten güçlü bir marka imajı yansıtmaya yardımcı oluyor.

05. Global fırsatlar!

Ülkemizde değer görmeyen bir şeyin diğer ülkeler ve milletler tarafından değer görmesini yadırgamaya alışkınız. Oysa bu, dünyada hala ne kadar büyük bir pazarlama fırsatı olduğunun da habercisi!

Harika bir eğitim hazırladınız ama satmadı, müthiş işlevsel bir yazılımınız var o da elinizde patladı. Kim bilir, belki tüm bu alanlar şansınızı globalde denemeniz için bir işaret olabilir. Global dünya daima fırsatlarla doludur, tabii treni kaçırmadan yakalayabilirsek.

WM Aracı üyesi olarak %20 indirimli tercüme şansı kazanmaya ne dersiniz?

Buraya kadar kafanızda her şey rayına oturdu fakat İngilizceniz yok veya hizmet ya da servisleriniz konusunda çalışacağınız işinin eri birilerini bulmakta zorlanıyorsanız, Metropol Group’un sunduğu tercüme hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Noter yeminli tercümeye varıncaya dek onlarca alanda tercüme hizmeti sunan Metropol Group’dan İngilizce tercüme işleriniz için yüzde 20 indirimle tercüme teklifi alabilirsiniz.

Globala veya en azından diğer dillere açılmak hakkındaki yorumlarınızı da hemen aşağıdan bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al