wmaraci reklam

VDS Sunucu Kiralamak İsteyenler için En İyi Öneriler

Web sitenizi bir hosting üzerinde barındırıyor; fakat disk kullanımı, alan kullanımı ve trafik yoğunluğu gibi sebeplerden yeterli verimliliği alamıyor musunuz? Bu durumda bir sanal sunucuya geçme zamanınız gelmiş demektir. Sanal sunucular bu gibi sorunlar için hosting hizmetlerine alternatif olarak sunulmuş ve alan / hız / ram veya işlemci gibi kaynaklar bakımından çok daha performans gerektiren web siteleri için tercih edilir.

Bu konuda bilgisi olmayanlar için ilk etapta VDS sunucu işlemleri biraz karışık gibi gelebilir. Fakat genel anlamıyla oldukça faydalı olan VDS sunucularının gerekli durumlarda Dedicated sunuculara göre tercih edilmesi oldukça faydalı olabilmektedir. Peki VDS sunucu nedir, özellikleri nelerdir, hangi durumlarda kullanılmalıdır? Gelin şimdi bu konuları detaylı bir şekilde inceleyelim.

VDS Sunucu Nedir?

Genel hatları ile "sanal sunucu" anlamına gelen VDS (Virtual Dedicated Server) sunucular, bir sunucunun birden çok sanal sunucuya bölünmesi olarak tanımlanabilir. VDS sunucularda bu bölünme donanımsal olarak yapılır. Yani birbirinden bağımsız daha küçük sunucular halinde bölünme şeklinde gerçekleşir. Bu şekilde bölünen her bir sunucu farklı bir işletim sistemine sahip olur ve kaynak kullanımları birbirinden bağımsız olarak çalışır.

Bir sunucuya tahsis edilen işlemci ve RAM gibi alanlar bir diğer sanal sunucu tarafından kullanılamaz. Yani her bir sanal sunucu VDS sunucularda bağımsız olarak çalışır. Bu yüzden de VDS sunucular birbirini etkileyen sistemlerden oluşmazlar. Eğer bir sunucu aşırı kaynak kullanımı yapıyor veya bir saldırıya uğrayarak performans kaybı yaşıyorsa bu durum diğer sunucu asla etkilemez ve diğer sunucu sorunsuz çalışmaya devam eder. Genel çalışma prensibi olarak ise kiralık sunucudan bir farkı bulunmamaktadır. Her VDS kendine ait bir disk alanı, CPU, bant genişliği, işletim sistemi gibi özelliklere sahiptir. Son kullanıcı bu kendine ait olan alana internet üzerinden küresel olarak her yerden kolaylıkla erişebilir.

vds sunucu satın al

Cesur Teknoloji: Dijital Dünyada Çözüm Ortağınız
İlginizi Çekebilir!

Cesur Teknoloji: Dijital Dünyada Çözüm Ortağınız

Günümüzde internetin her alanda etkisini arttırmasıyla, ülkemizde milyonlarca kişinin bu çevrimiçi dünyada aktif olması, rastlantı değildir. İnternet, yeni dünyanın ticaret kapısı ve iletişimin kaynağıdır. Bankacılık işlemler...

VDS Sunucu Ne İşe Yarar?

VDS sunucular genel olarak fazla CPU kullanımı ve yüksek performans gerektiren web siteleri için kullanılır. Amacı, gereken yüksek performans için standart hosting hizmetinden daha hızlı ve saklama alanına sahip sunucu barındırabilmektir. Bu sayede web sitelerinin performans ve hız kaybı gibi sorunları da ortadan kalkmış olur. Eğer küçük ve düşük performans gerektiren bir web siteniz varsa, VDS sunucu kullanmanıza ihtiyaç yoktur. Bu durumda daha az maliyetli seçenekleri tercih edebilirsiniz. Örneğin paylaşımlı hosting paketleri anlamda işinizi görecektir.

Tabi eğer VDS sunucu kullanıyorsanız, bu sunucu size sadece güçlü CPU sağlamakla kalmayacaktır. Daha yüksek ağ, G/Ç performansı, disk alanı gibi avantajlardan da yararlanabilirsiniz. Özellikle yüksek disk alanı ihtiyacı da VDS sunucuların tercih edilmesinde büyük rol oynamaktadır. Bu sayede VDS üzerindeki web sitelerinde trafik sorunu ya da dalgalanma problemi yaşanmaz.

Aynı zamanda sağladığı root erişimi ile site sahipleri her zaman için sunucuları üzerinde tam kontrole sahiptir. İstedikleri uygulama veya ekleme çıkarma işlemini sunucu üzerinden yapabilirler. Yetersiz alan kullanımı gibi sorunlar yaşanması durumunda kaynak artırımı da yapabilirler. Dedicated sunuculara göre daha ekonomik olması dolayısı ile tercih sebebi olan VDS sunucular, üzerindeki web sitelerine güvenlik yazılımları web sitesi sahibinin isteğine göre eklenip çıkarılabilir. Bu sayede web sitelerinin risk durumuna göre özel olarak tercih edilen güvenlik yazılımları kullanılabilir.

En İyi VDS Sunucu Paketi Özellikleri

Daha performanslı bir web sitesi kullanımı yapıyorsanız, kullanmanız gereken sunucu VDS sunucudur. Peki bu sunucuyu kiralamanız için detaylı nedenler nelerdir? Öne çıkan birkaç nedeni birlikte inceleyelim.

Günlük ziyaretçisi oldukça yüksek bir web siteniz veya bir e-ticaret siteniz varsa, VDS sunucu kullanmanız performansınız açısından oldukça önemlidir. Çünkü bu gibi durumlarda anlık kesintiler, sizin için ziyaretçi ve hatta müşteri kaybına sebep olabileceğinden performans sizin için çok önemlidir. Bu durumda VDS sunucu kullanmanız performans kaybınızı en aza indireceğinden sizin için faydalı olacaktır.

Kesintisiz ve yedekli altyapı özelliği sayesinde riskleri en aza indirerek beklenmedik sürprizler yaşamazsınız. Sürekli yedekli altyapı seçeneği, beklenmedik durumlarda veri kaybınızı en aza indirir. Özellikle büyük siteler için veri kaybını geri getirmek oldukça güçtür. Sürekli yedek almanın getirdiği zaman kaybı da sizi olumsuz anlamda ciddi olarak etkiler. Fakat VDS sunucularının bu özelliği sayesinde yaşanabilecek riskleri en aza indirirsiniz.

Web siteniz VDS sunucusu kiraladıktan sonra ücretsiz CyberPanel üzerinden yönetebilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta, bazı hizmet sağlayıcıların panel kullanımını ücretli olarak sunmalarıdır. Bu da sunucu kiralama hizmetinin yanında ek olarak panel kullanım ücreti anlamına gelir. Sunucu kiralama hizmetinizi satın alırken panel kullanımının ücretsiz sağlandığına özellikle dikkat etmenizde fayda olacaktır.

%99.9 network ve %99.8 donanım uptime garantisi ile sunucunuza kesintisiz olarak sürekli ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu sayede sunucunuz üzerinde yaşanacak beklenmedik kesintilerin de tamamen önüne geçmiş olacaksınız. Giriş oranları yüksek bir web siteniz varsa bu beklenmedik kesintiler sizin için ciddi sorun teşkil edebilir.

En önemli özelliklerinden biri ise genişletilebilir kaynak kullanımlarıdır. Mevcut kullanımınıza yönelik donanım ve yazılım ihtiyacınızı bugün satın alarak ekstra ihtiyaç durumunda bu kaynak kullanımınızı tekrar genişletebilirsiniz.

VDS Sunucu Nereden Kiralanmalı?

VDS sunucu kiralayacağınız hizmet sağlayıcının size sunduğu bazı özelliklere dikkat etmelisiniz. Öncelikle güvenilir hizmet sağlayıcılardan VDS satın al işlemi yapmanız oldukça önemlidir. Sonuçta kendi içerisinde VDS sunucular güvenli sanal sunucular olarak barındırılsa da web siteniz için sunucu hizmetini güvenilir bir hizmet sağlayıcıdan edinmeniz oldukça önemlidir. Bu anlamda köklü hizmet sağlayıcılardan söz konusu hizmeti almaya özellikle dikkat edin.

Aynı zamanda VDS sunucu kiralama hizmetlerinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da bulunmaktadır. Bu hususlar, hizmet sağlayıcıların tekliflerine göre değişiklik gösterebilir. Öte yandan doğru şekilde inceleme ve karşılaştırma yapmazsanız, ekonomik gibi görünen hizmetiniz aslında çok daha pahalı bir konuma gelebilir. Örneğin hizmet sağlayıcınızın gerekli durumlarda size teknik destek sağlıyor olması, oldukça önemli bir özelliktir. Birçok hizmet sağlayıcı VDS sunucuları üzerinde hiç teknik destek sağlamamaktadır. Sektörde yıllardır bu işi yapan ve deneyimli teknik destek ekibi ile size gerekli durumlarda destek sağlayabilecek bir hizmet sağlayıcı tercih etmeye özellikle önem gösterin.

Ek olarak ücretsiz kurulum, ücretsiz CPanel veya Plesk Panel kullanım ve kurulumu gibi özellikler, hizmet sağlayıcınızda bulunuyorsa ekstra bir satın alma yapmak durumunda kalmazsınız. Karşılaştırmanızı yaparken bu özelliklere mutlaka dikkat etmelisiniz. Natro, yıllardır hosting ve çeşitli web hizmetleri konusunda hizmet veren bir hizmet sağlayıcı olarak bu özelliklerin tamamını ücretsiz olarak sunmaktadır. Bu özelliklerin ücretsiz sunulmadığı hizmet sağlayıcılarda ayrı ayrı her hizmet için ekstra ödeme yapmanız gerekir. Bu da toplam maliyetinizi ciddi oranda etkiler. Bu nedenle karşılaştırmalarınızı bu çerçevede yapmaya özellikle önem vermelisiniz.

İhtiyacınız olan pek çok hizmeti satın alabileceğiniz Natro; web sitesi, alan adı, SSL, e-mail sunucusu işlemleri gibi tüm konularınızı tek bir çatı altında güvenle çözümleyebileceğiniz bir hizmet yapısına da sahiptir. Bu sayede tüm işlemleriniz için hiçbir sorun yaşamaksızın, güvenle ve tek bir çatı altında hizmet alabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.25 / 5 (12 değerlendirme)

12 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al