wmaraci reklam

Windows’un Sıkıntıdan Doğan Efsane Oyunu Solitaire'in Perde Arkası

Çokça korktuğumuz ve köşe bucak bucak kaçmaya yer aradığımız “Can sıkıntısı” sandığınız kadar kötü olmayabilir. Birçok başarılı işin ardında azmin yattığıyla ilgili öyküleri dinlemişsinizdir. Bunları sayısı elbette hiç az değil. Ancak sıkıntıdan doğan ve dünyayı sarsan yaratıcı düşüncelerin çok daha fazla olduğu ayan beyan ortada. Microsoft’un popüler oyunu Solitaire da bunun ayaklı kanıtlarından biri!

YouTube’da meydana getirdikleri “Aaa bak bunun arkasındaki hikaye şu!” temalı etkili videolarla kullanıcıların dikkatini çeken Great Big Story’nin bu seferki konuğu, Windows Soltaire’in geliştiricisi Wes Cherry’di.

Wes Cherry, 1988 yılında Solitaire’i canı sıkıldığı için geliştirirken Microsoft’un bir çalışanı bile değilmiş. Staj sürecinde geliştirdiği ve daha sonradan patlayıp giden efsane Solitaire oyunu bugün ise Windows’un 27 yıldır en ikonik oyunu olma şerefine sahip.

Cherry’nin söylediğine göre; “1988 Yılında bilgisayarla oynayabileceğiniz pek oyun yoktu. Dolayısıyla eğer bir oyun oynamak istiyorsanız onu kendinizin oluşturması gerekiyordu.” Resmi olarak Solitaire oyunu bilgisayar kullanıcılarına fare kullanmayı öğretmek için Windows ile birlikte yayınlanmıştı. Tabii iş sonradan amacını aştı ve büyük bir zaman boşluğunu insanlar Solitaire oyununda jeton misali harcadı.

Tabii bir de dipnot çökertelim. Wes Cherry bu oyun için Microsoft’dan tek bir peni bile almamış ya da talep etmemiş. Kendisi de eğer Solitaire’ın her bir kopyası için 1 kuruş alsaydı şimdiye çoktan zengin olacağını söylüyor.

Bu arada Solitaire’in asıl sürümünde “The Boss Key” adı verilen bir patron savar kısayolu bulunuyormuş. Bu tuşa basıldığı anda Solitaire kapanıyor ve bir Excel tablosu karşınıza geliyormuş. İşin kısa özeti bundan ibaret elbette İngilizceniz varsa videoda daha sizi birçok yan ve ekstra bilgi bekliyor;

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al