wmaraci reklam

Yavaş Bilgisayarlarınızı En Düşük Maliyetle Hızlandırın

Bilgisayarlar yaşlanır, teknoloji ilerler. Bu geçerliliğini koruyan ve korumaya devam edecek olan bir kural. Ancak burada yaşanan sorunlara daha mütevazı dokunuşlarla müdahale etmek mümkün efendim. Gelin bu yazımızda, yaşlı kurt diyebileceğimiz bilgisayarlarınıza nasıl daha rahat bir nefes aldırabilirsiniz ve kondisyonlarını düşük maliyetlerle arttırabilirsiniz bir konuşalım.

Burada bahsettiğimiz bilgisayarlar genellikle, günümüz işlerini yapmanıza engel olacak kadar yavaş bilgisayarlar. Yine de elbette o kadar zorluk çıkartmayan cihazlarınıza da gerekli müdahalelerde bulunursanız fark edilir değişiklikleri kesinlikle yaşarsınız. Yine de özellikle hemen alttaki başlıkta “Ee ben zaten SSD kullanıyorum” diyorsanız çok size uygun bir içerikte olmayabilirsiniz diyerek konuya giriyorum.

SSD Diye Bir Yiğit Geldi

Bilgisayarlarımızın bu denli yavaşlamasını işlemcilere bağlamak daha mantıklı değil mi? Sonuçta çeşitli işlemleri tamamlayamadığı için yavaşlıyor olmalı. Ancak eski teknoloji HDD gerçekten de sorunun ana kaynaklarından. Sistemin işleyişi gereği dosya boyutunuz arttıkça daha da yavaşlayan bir hafıza yolundan bahsediyoruz. Bilgisayarımızı yavaşlatması da hiç garip gelmiyor böyle düşününce. Fakat şunu söyleyelim. SSD ile tanışmamış birçok arkadaşım, bilgisayarlarının hızına çok ama çok şaşırdılar. Böyle bir değişimi gerçekten beklemiyorlardı. Eğer bilgisayarınız yavaşsa ve henüz halen bir SSD kullanmıyorsanız yapmanız gereken çok basit.

Ayrıca fiyat konusunda da halen M2 olmayan, Sata SSD’ler piyasada bolca bulunabiliyor ve düşük kapasiteli olanlarını oldukça ucuz fiyatlardan elde edebiliyorsunuz. Bu noktada tek tavsiyem verilerinizi sağlama alabilmeniz adına biraz daha bilindik bir markayı tercih etmeniz. Ufacık bir fiyat farkı nedeniyle kötü bir markayı tercih etmenizin sonucu nihayetinde çok daha ağır olabilir. Ayrıca eski hdd’niz için de bir taşıma kabı alarak onu taşınabilir diskinize dönüştürebileceğinizi de hatırlatalım. Yani veri kapasitesinden kaybedeceğiniz farkı, bu yolla kurtarabilirsiniz.

En İyi 5 Drone Kazası
İlginizi Çekebilir!

En İyi 5 Drone Kazası

Paranızı biriktirdiniz ve çok istediğiniz drone’u almaya gidiyorsunuz. İçinizde büyük bir heycan. Yıllardır istediğiniz drone’u birazdan satın alacaksınız. Peki hayallerinizdeki gibi uçurabilecek misiniz? Evet drone uçurmak, epey ...

RAM Yükseltmek Her Zaman Geçerli

Bilgisayar performansını yükseltirken RAM belleklerden faydalanmak uzun yıllardır geçerli olan bir yol. Bir dönemin gençleri 512 MB belleklerini 1 GB’a çıkartırken farkı hissedebiliyorlardı. Bu bizim dönemimizde 4 GB RAM’leri 8’e ve 8’leri 16’ya çıkartırken yaşanıyor. Günümüz programlarının birçoğu belleklerinize yükleniyor ve bu noktada yapacağınız bir gelişme etkisini çok çabuk gösteriyor. Size tek kalan doğru belleği tercih etmek oluyor.

Hemen belirtelim, eğer elinizden geliyorsa boş slotunuza, doluda yer alan belleğin aynısından bir tane daha satın almanız çok iyi olacaktır. Yaşanabilecek uyuşmazlıkların önüne geçmek hem performansınızı arttıracak hem de cihazda yaşanabilecek donanım kaynaklı sorunları ortadan kaldıracaktır. Daha önce eski bir bilgisayarımda yaptığım bu değişiklik ve kullandığım tarayıcıyı değiştirmek gerçekten de cihazımı birkaç yıl ileriye taşımıştı ve rahatlatmıştı. Siz okurlarımıza da bu yüzden bu basit ve az masraflı iki değişikliği tavsiye ediyorum. Daha hafif tarayıcılara geçiş yapabilirsiniz ve tam olarak ücretsiz efendim.

Kendinizce sahip olduğunuz daha başka yöntemler varsa yorumlarda bizimle paylaşarak diğer okurlarımıza yardımcı olabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.8 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al