wmaraci reklam

Yeni Projeniz için “Hangi Rengi Kullansam?” Derdine Derman Olan Servis: Ambiance

Renklerin önemli olduğunu biliyoruz. Hatta renk seçimimizin bir projenin kaderini değiştirebileceğini de biliyoruz. Gel gelelim hangi renk paletini kullanmamız gerektiğine karar verirken çıkmaz sokağa dalıyoruz. Kendi projelerimiz için renk seçimi yaparken daha özgür davranabiliyoruz. Bu bize gönlümüze yatan rengi takip etme şansı sunuyor. Arayüz tasarımcısı veya grafik tasarımcısı olduğunuzda ise kendinizi ve ürettiklerinizi taze tutmak için renk seçimini iyice kıvırmanız ve çok fazla kombinasyon gerekiyor.

En iyi renk kombinasyonunu deneme ve yanılma yönteminin dışında başka bir yöntemle keşfetmek sizin için sorun olmayacaksa Ambiance’ı kullanarak ihtiyacınız olan renk paletlerini zahmetsizce keşfedebilirsiniz. Ambiance, COLORlovers’ın API’sini kullanarak otomatikleştirilmiş renk paletleri tavsiyesinde bulunuyor. İşlevsel bir web uygulaması olan Ambiance’ın, sol taraftaki yenileme butonunu kullandığınızda farklı renk paletlerini karşınıza getiriyor. Paletlerin hemen üzerinden HEX Kodu, RGB ve HSL renk kodlarını kopyalayabiliyorsunuz.

Ambiance’ın renk paleti önerilerinde her palet 5 farklı renk tonuna ve benzersiz bir ismimle karşımıza çıkıyor. Renk keşfi sırasında birden fazla renk kodu keşfedebileceğiniz için Ambiance’ın Ambiance Box adında dahili yer imi listesi var. Onlarca renk paleti arasından seçiminizi yapmak istiyorsanız yer imlerini aktif olarak kullanarak iş yükünüzü azaltabilirsiniz. Basit bir sistemle çalışan Ambiance Box’ı kullanmak için üye olmanıza gerek yok.

Ambiance’ın API ile çalıştığından bahsetmiştim. Kullanmaya karar verdiğiniz herhangi bir paletin ismine tıklarsanız o renk paletinin COLORlovers’daki içeriğine erişebiliyorsunuz. Eriştiğiniz sayfadab renk paleti ve kullanım hakları hakkında bilgi alabilirsiniz. Genellikle tüm renk paletleri Creative Commons lisansı altında yer aldığı için lisans sorunu yaşamayacaksınızdır. Bir de paletten sadece birkaç tonu kullanmak lisans hakkı olayını tümüyle aşmanıza yardımcı oluyor.

Ambiance ile yeni bir site, proje veya logo tasarlarken hangi rengi kullanmalıyım çıkmazını, çıkar bir yola dönüştürebileceğimiz kesin. Ambiance’ın şimdilik tek dezavantajı istediğimiz bir renk için benzer kombinasyonları bize sunmuyor olması. Ancak sistemin gelişim sürecini tamamlamasıyla birlikte bu özelliği de Ambiance’da göreceğizdir.

Ambiance servisi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yer imlerinizde bu servise yer vermeyi düşünür müsünüz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al