wmaraci reklam

Yer İmlerinizde Bulunması Gereken 10 İkon Arşivi Sitesi

Arama konusunda Google’ın eline su döken çok az alternatif var. Bünyesinde çok az Türk mühendis olmasına karşın bizim esnaf kültürümüzle çalışması bizleri her zaman şaşırtıyor. Hatta belki onu bu yüzden bu kadar çok seviyoruz, olamaz mı? Ne ararsanız arayın, AI destekli koca yürekli arama motoru size hiç “bende bu yok abi” demiyor. “Bak bu yok ama bu var.” diyor. Hiç olmadı “Kalmadı abi.” deyip sizi farklı alternatiflere yönlendiriyor. Öyle ya müşteriye yok denmez, kalmadı denir.

Yani bir şekilde Google size aradığınızı bulup getiriyor. Hatta kimi zaman aradığınızdan daha iyi sonuçları size ulaştırıyor. İş ikon avına geldiğindeyse Google istenen performansı tam olarak veremeyebilir. Özellikle bir kaç farklı ikon değil de, birbirine uyumlu bir ikon seti arıyorsanız Google’lama alışkanlığını bir kenara bırakmanız şart.

İkonlar için özel arama motoru olmak üzere kurulmuş geniş arşivli internet siteleri varken inatla Google’a bel bağlamak; halis pastırmayı Kayseri yerine İstanbul’da aramak gibi bir şey olsa gerek. Eğer pastırma için Kayseri’yi düşünüyorsanız, ikonlar için de mutlaka bu siteleri düşünmenizi tavsiye ederim.

#1- Flaticon

Flat tasarımları sevmeyenler el kaldırabilir mi? … Yok mu? … Ben de öyle düşünmüştüm. Flat tasarım şekli her tür yazılıma şıp diye uyuyor ve kullanıcılara dost bir arayüz imajı veriyor. Yalnız iş burada bitmiyor, bir de Flat tasarımla özdeşecek Flat ikonları bulmak gerekiyor.

Flaticon, içerisinde 100 binin üzerinde ikonu bulabileceğiniz, PNG, SVG, PSD, EPS ve BASE-64 formatıyla indirebileceğiniz adeta gizli bir ikon cenneti. Üstelik tüm ikonlar doğru düzgün kategorilerinde ve paketlenmiş olarak görüntüleniyor.

Flaticon’a Gitmek için Tıklayın

Daha Ucuza Domain Satın Alabileceğiniz 6 Yöntem
İlginizi Çekebilir!

Daha Ucuza Domain Satın Alabileceğiniz 6 Yöntem

Dennis Toeppen, namı diğer alan adlarına fısıldayan adamı tanıyor musunuz? Dennis bundan yıllar önce Çakallık Sanatı’nın icrasıyla çıtayı çoğumuzun ulaşamayacağı bir yere, Stratosfer’in en üstüne çıkardı. Hakları korun...

#2- Icon Seeker

Icon Seeker, özel olarak aradığınız ikonlara sizi ulaştırmak amacıyla tasarlanmış popüler bir ikon arama motoru. İstediğiniz ikon tipi, boyutu, çözünürlüğü gibi detayları girdikten sonra Icon Seeker veri tabanında arama yapıyor ve bulduğu ikonları PNG, ICO ve ICNS formatlarında indirme imkanı sunuyor.

Icon Seeker’a Gitmek için Tıklayın

#3- Open Icon Library

Open Icon Library, tamamen ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz ve aradığınız ikonları ICO ve PNG formatıyla indirebileceğiniz bir başka ikon arama motoru. Genellikle standart kalitede ikonlar sunan Open Icon Library’e grafikerler de kendi geliştirdikleri ikonları ekleyebiliyor.

Open Icon Library’e Gitmek için Tıklayın

#4- WebToolHub

WebToolHub, yüksek kaliteli ikonlara tekil veya koleksiyon olarak erişebileceğiniz bir ikon arşivi sitesi. Her bir çalışma hem göz alıcı hem de kendi stiline sahip profesyonel grafikler tarafından geliştiriliyor. 

WebToolHub’’a Gitmek için Tıklayın

#5- Mr.Icons

Mr.Icons, tasarımcılar tarafından hazırlanan ikon paketlerini son kullanıcı ve geliştiricilerle buluşturuyor. Hatta isterseniz kendi geliştirmiş olduğunuz ikonları da Mr.Icons’a göndererek sitenin gelişimine katkıda bulunabiliyorsunuz. Mr.Icons’un en iyi yanı ise aradığınız bazı ekstrem ikonları kolayca bulabilmeniz.

Mr.Icons’a Gitmek için Tıklayın

#6- Find Icons

Find Icons, webmasterların çoğu tarafından bilinen öncül ikon arama motorlarından. 2600 kadar ikon paketi barındıran Find Icons, birçok ikon ihtiyacınıza çözüm olacaktır. Find Icons’da yer alan ikon dosyalarını PNG ve ICO başta olmak üzere alternatif dosya formatlarında indirebilirsiniz.

Find Icons’a Gitmek için Tıklayın

#7-Very Icon

Very Icon, ihtiyacınız olan profesyonel ikonları size sunabilecek bir başka ikon arşivi sitesi. Yüksek kaliteli ikonlara ev sahipliği yapan Very Icon; ikonlarını PNG, ICO ve ICNS gibi popüler dosya formatıyla sunuyor.

Very Icon’a Gitmek için Tıklayın

#8- IconArchive

IconArchive’e listenin zirvesinde yer vermiyor olmamızın bir nedeni var. Zira IconArchive’i webmasterların hemen hemen hepsi biliyor. Kaliteli ikon arayışına girildiğinde ilk tercihlerden biri olan IconArchive’in arşivinde; 2400+ ikon ve 4000+ tasarımcı yer alıyor. İsterseniz siz de kendi ikonlarınızı ekleyerek IconArchive arşivinde paylaşabiliyorsunuz.

IconArchive’a Gitmek için Tıklayın

#9- Iconspedia

Wiki’nin pedia’sı olur da hiç ikonun olmaz mı; Iconspedia. Iconspedia, size tüm zamanların en iyi ikonları getirmek için kurulmuş alternatif bir ikon arşivi sitesi. Üstelik birçok tasarımcı tarafından da aktif olarak kullanılıyor.

Iconspedia’a Gitmek için Tıklayın

#10- IconFinder

840 binden fazla çalışmayı bulabileceğiniz IconFinder, hem ücretli hem ücretsiz ultra kaliteli ikon setlerini kullanıcılarla buluşturuyor. Ücretli ikonlarda, ikon başı 1 dolar gibi abartılmayacak meblağlar isteniyor. Özel ikonlara ihtiyacınız olsa 10 tane ikonu 10 dolardan profesyonel şekilde ve kısa sürede yaptırabilir miydiniz? Hiç sanmıyorum. 

IconFinder’a Gitmek için Tıklayın

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al