wmaraci reklam

Yoast SEO Eklentisindeki Bug, Sıralama Kaybetmenize Neden Olabilir!

Yoast SEO eklentisini kullanıyorsunuz ve son birkaç ayda sıralamalarınızla ilgili anormallikler mi var? O halde siz de Yoast SEO eklentisinin kurbanlarından biri olabilirsiniz. Yoast’ın resmi basın açıklamasına göre Mart 2018’de yayınlanan Yoast 7.0 sürümünde, sitenizin SEO performansını etkileyebilecek bir bug’ın olduğu doğrulandı.

WordPress kullanıcıları için SEO eklentisi dendiğinde ilk akla gelen 3 eklentiden biri Yoast SEO eklentisi oluyor. Başarılı özellikleri ve kolay kullanım gibi artılarıyla öne çıkan eklenti, bu kez site sahiplerinin yüzünü güldürmedi. Yoast’ın 7.0 sürümünde ortaya çıktığı saptanan bir bug nedeniyle birçok webmaster farkında olmadan açıktan olumsuz etkilendi. Yoast’a göre bug tüm webmasterları etkilemedi. Peki Yoast 7.0’daki sorun neydi ve siz de etkilenmiş olabilir misiniz?

Yoast duruma ilişkin olarak tüm müşterilerine: “Hata basit ve aynı zamanda gülünçtü: Yoast’ın eski sürümlerinden birini kullanırken, Yoast SEO 7.0 veya 7.0.2 (özellikle bu sürümlerden birine) güncelleme yaptığınızda eski ayarlarınız yeni sürüme olduğu gibi aktarılamayabiliyor. Bu nedenle yeni ayarların bazıları “hayır” olarak atanabiliyordu, bu hatanın sonraki sürümlerde giderilmesini sağladık.” açıklamasında bulundu.

Yoast’ın kurucusu kullanıcılarından özür diledi!

Yoast’ın yayınladığı basın bildirisine göre; Yoast SEO 7.0 eklentisindeki bug hemen bertaraf edildi ancak bu değişim, 6 Mart 2018’den günümüze bazı internet sitelerinin sıralama kaybı yaşamasına neden oldu. Şirketin kurucularından Joost De Walk: “Bu bildiri bir uyarı olduğu kadar bir özür mesajıdır. Çok üzgünüz ve kişisel olarak özür dilerim. Zira, bu değişikliğin kodlanmasında benim de payım büyüktü.” sözleriyle Yoast ekibi ve kendisi adına özür diledi.

Webmasterların Pablo Escobar'dan Öğrenmesi Gereken 6 Şey
İlginizi Çekebilir!

Webmasterların Pablo Escobar'dan Öğrenmesi Gereken 6 Şey

Sınırları olmayan ve hiçlikten bir anda dünyanın en zengin ilk 10 adamının arasına yükselen bir vücut; Pablo Escobar. “Kokain Kralı” olarak adlandırılan Pablo Escobar kaderine yalın ayaklarıyla yürüyen azılı bir suçlu olabili...

Yoast’ın SEO hatasından kimler etkilendi?

Yoast’ın açıklamasına göre tüm Yoast kullanıcıları hatadan etkilenmedi. Yine de 6 Mart tarihinden bu yana index sayınızda ve sitenizin genel otoritesinde farklılık sezdiyseniz, gerekli kontrolleri yapmak ve son sürümü kullandığınızdan emin olmak isteyebilirsiniz.

Öncelikle, Yoast SEO eklentisinin son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Hemen ardından:

  • WordPress panelinizden SEO > Search Appearance bölümüne geçin.
  • Açılan sayfadan “Media” sekmesine geçin.
  • Eğer buradaki seçenek “No” olarak işaretliyse Yoast’ın SEO bug’ından etkilenmiş olabilirsiniz.

SEO Bug’ından etkilenmiş görünüyorsanız, eklentiyi son sürüme güncelleyip, bu bölümdeki seçeneği “Yes” olarak değiştirip, ayarları güncelleyerek SEO dezavantajından kurtulabilirsiniz.

Bu hata Yoast’ın zirveden düşüşü olabilir

Yoast hatasını açıklayıp özür diledi fakat bazı kullanıcılar haklı olarak Yoast’a tepki gösterdi. Kimi webmasterlar ise kaybettikleri sıralama ve uğradıkları maddi kayıplar nedeniyle bir daha asla Yoast’ı kullanmaya düşünmediklerini belirtti.

Örneğin; aşağıdaki kullanıcının internet sitesi birçok arama teriminde 2 ve 3. sırada yer alırken, bir anda sıralamalardan tümüyle yok olmuş. Arkadaş da haklı olarak, özür dileyebileceklerini fakat diledikleri özrün, kendisinin aylar ve yıllarını kurtarmaya nasıl yardımcı olacağını da açıklamaları gerektiğini dile getirmiş.

Bir başka Yoast SEO kullanıcısıysa bug yüzünden binlerce dolar kaybettiğini iddia etmiş. Aynı şekilde Yoast’ın önerilerini uyguladıktan sonra, sıralamalar ve trafiğin tekrar eski performansına döndüğünü bildirmiş.

Yoast için bundan sonra işlerin eskisi kadar iyi olmayacağı söyleyebiliriz. Siz açıktan etkilendiniz mi? Ya da bu açıktan sonra tası tarağı toplayıp başka bir SEO eklentisine geçmeyi düşünür müsünüz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al