wmaraci reklam

Google Arama Sonuçlarında Şarkı Sözlerini Gösterecek

Başta Shazam olmak üzere birçok popüler mobil uygulamayı kullanarak istediğimiz şarkıların ismine doğrudan ulaşabiliyoruz peki, ya bu şarkının sözleri nereden bulacağız? Cevap sizin ve milyonların da bildiği üzere elbette Google!

Google, LyricFind isimli servisle yaptığı yeni anlaşma sayesinde artık kullanıcılara aradıkları şarkı için şarkı sözü sonucu doğrudan SERP ekranı üzerinde gösterecek. Bu servisi sunmak için LyricFind ile çalışacak olan Google sayesinde artık istediğimiz şarkıların sözünü bulmak için hiçbir internet sitesini ziyaret etmemize bile gerek kalmayacak.

LyricFind'ın yapmış olduğu açıklamaya göre kısa süre içerisinde 4,000'in üzerinde kayıt Google Arama ve Google Play Müzik (Music) servisine eklenecek. Tabii muhtemelen sizin de tahmin edebileceğiniz gibi bu uygulama öncelikle ABD içerisinde uygulamaya sunulacak ve akabinde kısa sürede tüm dünya ülkeleri için kullanılabilir hale getirilecek.

Yapılan sözleşmeye dair maddeler henüz halka açık olarak bildirilmediği için sistemin tam detaylarına ilişkin bilgimiz de şuan için bunlarla sınırlı. LyricFind'in CEO'su Darryl Ballantyne'ın söylediğine göreyse getirilecek yeni Google özelliğiyle birlikte şarkı yazarları ve yayıncıları milyonlarca dolarlık ekstra gelirin de sahibi olacak.

Getirilecek yeni özelliğin örneğine bakacak olursak artık insanların şarkı sözlerini görmesi için şarkı sözü sitelerini ziyaret etmesine gerek bile kalmayacak. Bu da şarkı sözü sitesi sahipleri için kırmızı alarm anlamına gelebilir.

Sizce Google'ın bu özelliği piyasada yıllarca var olmayı bir şekilde başarmış olan şarkı sözü sitelerinin sonunu getirebilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al