wmaraci reklam

Ziyaretçilerinizin CPU Gücünü Kullanarak Para Kazandıran Servis: Coinhive

Baştan söyleyelim vaziyet alın çünkü buralar bu sefer fena karışacak! İnternet sitelerinin bir çoğunun kuruluş amacı farklı gelir modellerinden birini kullanarak kar etme modeli üzerine kurulu. Bu gelir modellerinin her biri platformdan platforma değişiklik gösterse de işin ucu ya reklama ya da satış modellerine dayanıyor. Coinhive, bu iki geleneksel modelin dışında da Webmaster'ların gelir sahibi olabileceği yeni bir modeli ortaya koyuyor; kriptopara madenciliği

Coinhive’in olayı oldukça basit. Sistemden bir üyelik oluşturuyor ve Coinhive tarafından size verilen JS kodunu internet sitenize yerleştiriyorsunuz. Yerleştirdiğiniz bu JS kodu internet sitenizi ziyaret eden kullanıcıların CPU gücünün % 20 ila 30’unu kullanarak arkaplanda kripto para madenciliği için kullanıyor.  Bu sayede internet sitenizi ziyaret eden ziyaretçilere reklam sunmak yerine onların CPU gücünü kullanarak kriptopara madenciliği yapmış oluyorsunuz. Coinhive de bizzat bu operasyonu yöneterek ziyaretçilerinizin CPU gücünden faydalanarak Monero adı verilen kripto para madeni yapmanıza yardımcı oluyor.

Sistem, CoinHive tarafından aldığınız basit ve akıllı bir JS kodu yardımıyla çalışıyor. JS kodunu yerleştirdiğiniz sayfayı ziyaret eden kullanıcılar internet tarayıcısı yardımıyla CPU gücünün belli yüzdelik kısmını kullanarak kriptopara madenciliği yapıyor. Yani CPU gücü bir takım çözülmesi güç matematiksel işlemleri tamamlamaya çalışıyor. Bu süreç boyunca yapılan madencilikten Monero adı verilen ve şu an itibariyle (18 Eylül 2017, 18:18) 99.33 dolardan işlem gören kriptopara elde ediliyor. Kısacası tüm olay internet ziyaretçilerinizin CPU gücünden faydalanmak ve CPU gücünü Monero madeni yapmak için kullanmak üzerine kuruluyor.

Yapılan Kriptopara Madenciliği Kullanıcılara Ne Şekilde Yansıyor?

Kullanılan akıllı JS kodu her kullanıcının cihazından sadece tek işlem gerçekleştirilecek şekilde çalışıyor. Yani aynı sayfa içerisinde JS kodunun birden fazla kez çağrılması veya kullanıcının internet sitenizdeki farklı sayfaları sekmeler halinde açması, kullanılan CPU oranını değiştirmiyor. Bu da ziyaretçinin CPU’sunun yalnızca çok ufak bir kısmının ziyaret sırasında sizin için çalışacağı anlamına geliyor.

Coinhive’in gerçekleştirdiği bu yeni kazanç modeli sayesinde reklamlar yardımıyla gelir elde eden internet sitelerine kullanıcı dostu bir alternatif oluşturulmuş oluyor. Zira kullanıcılar işlemci gücünü paylaştıklarında kendilerini reklama boğan internet siteleriyle uğraşmak zorunda kalmayacak. Aynı şekilde Webmaster’lar da bu kazanç modeli sayesinde reklamları kullanmak yerine daha doğal şekilde gelir kapısı elde etmiş olacaklar.

Her Webmaster’ın Satın Almak İsteyeceği Fiyatı Küçük Faydası Büyük 10 Şey
İlginizi Çekebilir!

Her Webmaster’ın Satın Almak İsteyeceği Fiyatı Küçük Faydası Büyük 10 Şey

Steve Jobs vaktiyle çok kıyak bir söz söylemiş; “İnsanlar çoğunlukla siz onlara gösterene kadar ne istediklerini bilmiyorlar.” Seversiniz sevmezsiniz o ayrı, yalnız adamın bu konuda haklı olduğunu kabul etmeliyiz. Herkesin kafasınd...

The Pirate Bay: “Geleneksel reklamları tümüyle bırakabiliriz!”

Conhive servisini ilk kullananlardan biri dünyaca ünlü torrent sitesi The Pirate Bay oldu. Geçtiğimiz gün yeni kazanç modelini kullanmak için The Pirate Bay torrent sitesi 24 saatliğine Coinhive’in JS kodunu ekleyerek veri madenciliği yaptı. Sonradan kendi blogu üzerinden bir açıklama yazısı yayınlayan The Pirate Bay, bu kazanç modelini sadece 24 saatliğine denediğini ve kazanç modeli sayesinde geleneksel reklam modellerini tümüyle arkalarında bırakabilecekleri notunu düştüler.

Kullanıcıların bir kısmı bu yeni kazanç modelini dahiyane olarak yorumlarken, kimi ise yeni kazanç sisteminin bilgisayarlarındaki kaynağı kullanmasından memnun olmadı. The Pirate Bay’in Coinhive macerasının ne şekilde devam edeceğiniyse önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Reklam Engelleyiciler Yine de Ekmeği Kesebilir

Henüz çok yeni bir yöntem olmasına karşın popüler reklam engelleyicileri pekala bu JS kaynağını bloklayarak bu tür kazanç sistemlerinin önünü kesebilir. Reklam engelleyicileri felsefi açıdan bu yeni kazanç modelini akıl karı buluyor olsa dahi kullanıcılar reklam engelleyici yazılımlar üzerinden oluşturacakları yeni bir engelleme isteğiyle Coinhive ve yakında örneğini bolca göreceğine inandığımız bu kazanç modelinin bir halkası olmaktan kurtulabilirler.

Coinhive Yeni Girişimlere Örnek Olabilir

Şu anlık bu kazanç sistemi oldukça yeni ve birçok kullanıcın aklında soru işaretleri var. The Pirate Bay’in geleneksel reklam modelini geride bırakmayı düşünmesi Coinhive’in getirisinin çok da kötü olmayacağını düşündürüyor. Özellikle ülkemüzdeki TBM sıkıntılarını düşünecek olursak Coinhive ve Coinhive benzeri servislerin sayısının artışı kazanç modellerinin arasına bir yenisi ekleyebilir.

Henüz çok yeni bir kazanç modeli olduğu için bizler bir süreliğine izlemede kalacağız. Kendi sitesinde Coinhive’i kullanan arkadaşlar olursa da yorumlarını mutlaka bizlerle paylaşmalarını rica ediyoruz :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al