wmaraci reklam

Google Fred Güncellemesi Ummadığımız Taş Olabilir

8 Mart sonrasında internete düşen dedikodular ve sitelerdeki tsunami etkisi üzerine Google’ın gizli kapaklı hınzırca bir güncelleme değişikliğine varmış olabileceği ihtimali üzerinde durulmuştu. Güncelleme sonrasında birbirini kovalayan günlerle birlikte yeni tahminler ve teorilerde açığa çıkmaya başladı.

SEO konusunda öncü internet kaynaklarından biri olan, Search Engine Roundtable kaynağına göre, yapılan yeni güncellemenin hedefinde reklam çorbasına dönen ve düşük içerik değerine sahip olan internet siteleri yer alıyor. Kaynağın incelediği onlarca site örneğine göre tüm kriterleri ortak olan internet sitelerinde %50 oranında Google üzerinden gelen organik trafiğin düşüşü gözlemleniyormuş. 

Söz konusu kaynağın bu iddiasıyla birlikte Google Fred güncellemesinin ilk açıklamada olduğu gibi aslında link temelli bir güncelleme olmaması ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Verilen detaylı bilgiler ışığında hit düşüşü yaşayan internet sitelerinin de genellikle çok ağır reklam kullanan internet siteleri veya Google AdSense gibi reklam ağlarının yanı sıra, “Buralar boş durmasın, şuraya da Admatic sokayım.” tarzı tutum sergileyen sitelerin etkilendiği gözlemleniyor.

Daha önceki yazıda da söylediğimiz gibi şu an sadece SEO alanının lideri internet bloglarının yaptığı tutarlı analizler üzerinden atıp tutuyoruz ve henüz Google tarafından hala güncellemenin kabul edilmesi veya yalanlanması gibi bir durum yok. Bu analizlere dikkat etmek önemli ancak kesinlikle kutsal bilgi olarak kabul edilmemesi gerektiği de aşikar.

Siz güncellemenin içeriği hakkında ne düşünüyorsunuz? Söz konusu kaynak ve onun gibi düşünen diğer onlarca kaynağın hakkaniyeti var mı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al