wmaraci reklam
tr.link

Siyasi Bilgi Gerekli # Maaş Konusu

16 Mesajlar 14.134 Okunma
acebozum
tr.link

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

SunSky adlı üyeden alıntı

Peki üstteki soruma bir cevabınız var mı hocam, yorumunuzu gayet açıklayıcı buldum, konudaki problemi aştım sanırım. Şuan biraz paragöz anlaşılmış olabilirim ama ilerki yaşamımda siyasetle ilgilenmek istesem aç mı kalacağım onu çözemedim. Tamam devlet önemli, siyaset yapacak adam parayı düşünmemeli ama yani ne biliyim, en basitinden bir takım elbise almaya bile para bulamayacağım bu konuya göre :)

Cevapladım :) yukarıda tekrar bakabilirsin.

Siyasetle nasıl uğraşabileceğine bağlı bu aç-tok kalman. Benim davam var diye girişirsen aç kalırsın :D ama bir yandan işini yaparken bir yandan da siyaset kovalarsan işinin önü açılır, siyaset çevre demektir doğru yerde olursan ihale imkan rant sonsuz potansiyel demektir.

Misal bir ara dini bir cemaat yapılanmamız vardı, öyle net bir amacımız yok dinimizi öğrenmek öğretmek öğrencilere destek olmak kütüphane açmak bir yandan da yaşamımızı dinimize uygun sürdürmek (fetö gibi mi desem ışid gibi mi, hocamızın hücresiydik onun bir kaç arkadaşı vardı onların da bizim gibi genç 15-20 yaş arası hücreleri vardı, ama bir amaç yoktu dediğim gibi ya da daha bize tebliğ edilmemişti ) . Tabi maddi sıkıntılarımız vardı, ileri gidemiyorduk, kurban derisi toplamayla gelen paralar da bi halta yaramıyordu, bizim hocamız abimiz yüzünü kızarttı gitti malum partiye 1 ay kadar takıldı, bir kaç sefer topluca beraber gittik, sadece 1 ay sonra 4-5 sitenin elektrik işlerini aldı, kendimize kaynak yaratmış olduk bu sayede. Bunlar dindar çocuklar ekmeksiz kalmasınlar dedi partiden büyükler :) Nihayetinde bu parti teşkilatlarında hep menfaatçiler doludur, vermeden almak Allaha mahsustur çizgisiyle hareket ederler, birileri onlara inşaat verir, onlar da parti içerisinden birilerine inşaatın işlerini paylaştırır, pastadan herkes pay alır. Yani illa her partiye takılan gider belediye ihalesi alır gibi bir şey yok. Ortaya her vakit bir pasta konur teşkilatta paylaştırılır, günün sonunda herkes memnun olur.

Ek Olarak: Bak mesela, ben RP zamanından beri particilik nedir gördüm yaşadım bire bir deneyimledim. İş parti ötesine çıkmıştı okul mgv ev okul mgv ev, MGV hayatımızın bir parçasıydı resmen, arkadaşlarımız yaşantımız her şey parti ile aynı doğrultudaydı çünkü bir dava güdüyorduk. Allah var o dönemlerde para işi falan hiç yoktu, zaten bu tür ideolojik partilerde para işi dönmez, hele radikal islamcı bir partide paranın p si konu edilemez. Neyse bu parti kapandı Fazilet zamanı biz de Pendik'e taşındık, yine partiye gidip geliyorum ortaokul yıllarımda, belediye bizde başkan partiye haber salıyor, x tuvalet x otopark işletmeleri verilecek, bizden birileri alsın, içeride kime teklif ediyorlar hak geçer günahtır söz olur arkamdan konuşturmam diye itiraz ediyorlardı, yahu o zaman gençlik kolları alsın diyorlardı, gençlik kolları karşı çıkıyor bu vebale giremeyiz diyorlardı :D :D dava böyle bir şey işte.

Aradan zaman geçti partiler evrildi falan eş dost arkadaş illa gelin gelin gelin abilerimiz falan da devreye girince başladık yeni modeline gitmeye, abartısız söylüyorum ki bu haramdır diye kimsenin almadığı yerlerden 10 kat değersiz işler için kavgalar edildiğini gördüm. İlçedeki tüm kan emiciler aynı yerde toplanmış zaten, düşünün belediye başkanıyla yüzyüze gelmek kendini göstermek hatırlatmak ( yarına yatırım bunlar) için 10. kattan zemin kata başkanın bindiği asansöre yetişmek için elde ayakkabı koşan trilyoner adam gördüm, zaten bu olaylar yüzünden partiden çıktım, ki bir çok kişi ayrıldı o zamanlar, fetönün de payı var biraz, mahalle başkanı bile gökten inme atamayla gelince, kimsenin tanımadığı biri olunca bir çok insan isyan edip partiyi bırakmıştı. Kalanlar da menfaatçiler oldu zaten. Hala safı safına dava güdenler de vardır aralarında ama hem sayıları çok az hem de gerçekten çok saf insanlardır.

Para için gireceksen ahlaki değerleri olan ideolojik amaçları için bir araya gelen insanların oluşturduğu bu tür partilere hiç yanaşma aç kalırsın :D bi bardak çayı 6 kişi paylaşırsınız lkasklijasg menfaatime bakıyım diyorsan adres merkez partilerdir, müteahhitlere bak hangi partiye gidiyorlarsa oraya git, bu işi en iyi onlar biliyor :D :D :D hayatta adres şaşmazlar

googleasistan
reklam

MertUslu MertUslu Estağfirullah Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

LikeSend adlı üyeden alıntı

Almazlar, dernek işi gibidir bu imece usulü yahut partiye gelen bağışlarla ayakta dururlar (kiralar faturalar vs.) . Bazıları makam falan satar, misal mecliste olmasa da bir partinin il başkanlığı itibarlı bir makam olarak görülür fırsatlar yaratabilir, bu yüzden buraya geçmek için bağışlar teklif edilebilir. Tabi meclisteki partilerde işler farklı yürür. Onların ödeneği olduğu için maaş falan da olur, mecliste olduklarından fırsatları çoktur ve bağış da çok olur. Seçim zamanları ise iş kontrolden çıkar, arkasına 20 kişi alan bağımsız adayı bile satın almak isteyenler çıkar, ilçe belediye başkanları adayları falan deli bağışlar yaparlar, vekil adayları deli bağışlar yaparlar. Zaten bu yüzdendir ki fakir milletvekili mevcut siyasi düzende yoktur, sadece ağır ideolojik partilerde belki bulunabilir onun dışında tüm vekiller varlıklı insanlardan oluşur.

Parası olmayan, fakirlerin kurduğu halkçı-sınıfçı-ortadirekçi bir parti meclise hiç bir şekilde giremez, reklam için bütçe tanıtımlar için söyleşiler için tvlerde programlara çıkmak için hepsi için para gerekir. Hal böyle olunca da bir zaman sonra siyaset tekelleşir, yeni isimler ancak yine bu tekelin içerisinden çıkabilirler. Dışarıdan gelip siyasete yeni bir partiyle girebilmek trilyoner değilseniz imkansız hale gelir.

Cem Uzan bu olaya örnektir mesela, adam para gücüyle sıfırdan parti kurup kısacık sürede neredeyse barajı aşacak seviyeye ulaşmıştır, halbuki ondan çok daha haklı söylemleri olan onlarca insan-parti para güçleri olmadığından %1 oy dahi alamazlar. Genç Partiyi bunca oya ulaştıran tek şey paradır, ne kadar para o kadar oy demektir.

Ek Olarak:

Bahsettiğin gibi bir durum olmaz. Aday kazanır yahut kazanmaz, kazanırsa maaşını alır kazanamazsa maaş falan alamaz.

Seçildiği parti onu koymadı diye bir şey de yok, seçim zamanı sıralı listeler belirlenir, partiler o ilde aldığı oya oranla vekil çıkartır. Misal x parti 12 kişilik liste sunar, oyu oranında 5 vekil çıkarma hakkı kazanır, listedeki ilk 5 isim vekil olmuş olur. Diğerleri bir şey almaz ama CV'sine x parti mv adaylığı yazılır ve bu itibarlı bir ibaredir. Misal 12. sıradan aday vekil olamamış ama partisi iktidar olmuş, hükümetin imkanlarından vekil kadar sömürür, o adaylığı ona rant olarak geri döner. Adaylık için meclisteki partilerde çok para harcanır ama misliyle geri alırlar. Seçimde vekil olamayan dahi para kazanır :)

LikeSend adlı üyeden alıntı

Cevapladım :) yukarıda tekrar bakabilirsin.

Siyasetle nasıl uğraşabileceğine bağlı bu aç-tok kalman. Benim davam var diye girişirsen aç kalırsın :D ama bir yandan işini yaparken bir yandan da siyaset kovalarsan işinin önü açılır, siyaset çevre demektir doğru yerde olursan ihale imkan rant sonsuz potansiyel demektir.

Misal bir ara dini bir cemaat yapılanmamız vardı, öyle net bir amacımız yok dinimizi öğrenmek öğretmek öğrencilere destek olmak kütüphane açmak bir yandan da yaşamımızı dinimize uygun sürdürmek (fetö gibi mi desem ışid gibi mi, hocamızın hücresiydik onun bir kaç arkadaşı vardı onların da bizim gibi genç 15-20 yaş arası hücreleri vardı, ama bir amaç yoktu dediğim gibi ya da daha bize tebliğ edilmemişti ) . Tabi maddi sıkıntılarımız vardı, ileri gidemiyorduk, kurban derisi toplamayla gelen paralar da bi halta yaramıyordu, bizim hocamız abimiz yüzünü kızarttı gitti malum partiye 1 ay kadar takıldı, bir kaç sefer topluca beraber gittik, sadece 1 ay sonra 4-5 sitenin elektrik işlerini aldı, kendimize kaynak yaratmış olduk bu sayede. Bunlar dindar çocuklar ekmeksiz kalmasınlar dedi partiden büyükler :) Nihayetinde bu parti teşkilatlarında hep menfaatçiler doludur, vermeden almak Allaha mahsustur çizgisiyle hareket ederler, birileri onlara inşaat verir, onlar da parti içerisinden birilerine inşaatın işlerini paylaştırır, pastadan herkes pay alır. Yani illa her partiye takılan gider belediye ihalesi alır gibi bir şey yok. Ortaya her vakit bir pasta konur teşkilatta paylaştırılır, günün sonunda herkes memnun olur.

Ek Olarak: Bak mesela, ben RP zamanından beri particilik nedir gördüm yaşadım bire bir deneyimledim. İş parti ötesine çıkmıştı okul mgv ev okul mgv ev, MGV hayatımızın bir parçasıydı resmen, arkadaşlarımız yaşantımız her şey parti ile aynı doğrultudaydı çünkü bir dava güdüyorduk. Allah var o dönemlerde para işi falan hiç yoktu, zaten bu tür ideolojik partilerde para işi dönmez, hele radikal islamcı bir partide paranın p si konu edilemez. Neyse bu parti kapandı Fazilet zamanı biz de Pendik'e taşındık, yine partiye gidip geliyorum ortaokul yıllarımda, belediye bizde başkan partiye haber salıyor, x tuvalet x otopark işletmeleri verilecek, bizden birileri alsın, içeride kime teklif ediyorlar hak geçer günahtır söz olur arkamdan konuşturmam diye itiraz ediyorlardı, yahu o zaman gençlik kolları alsın diyorlardı, gençlik kolları karşı çıkıyor bu vebale giremeyiz diyorlardı :D :D dava böyle bir şey işte.

Aradan zaman geçti partiler evrildi falan eş dost arkadaş illa gelin gelin gelin abilerimiz falan da devreye girince başladık yeni modeline gitmeye, abartısız söylüyorum ki bu haramdır diye kimsenin almadığı yerlerden 10 kat değersiz işler için kavgalar edildiğini gördüm. İlçedeki tüm kan emiciler aynı yerde toplanmış zaten, düşünün belediye başkanıyla yüzyüze gelmek kendini göstermek hatırlatmak ( yarına yatırım bunlar) için 10. kattan zemin kata başkanın bindiği asansöre yetişmek için elde ayakkabı koşan trilyoner adam gördüm, zaten bu olaylar yüzünden partiden çıktım, ki bir çok kişi ayrıldı o zamanlar, fetönün de payı var biraz, mahalle başkanı bile gökten inme atamayla gelince, kimsenin tanımadığı biri olunca bir çok insan isyan edip partiyi bırakmıştı. Kalanlar da menfaatçiler oldu zaten. Hala safı safına dava güdenler de vardır aralarında ama hem sayıları çok az hem de gerçekten çok saf insanlardır.

Para için gireceksen ahlaki değerleri olan ideolojik amaçları için bir araya gelen insanların oluşturduğu bu tür partilere hiç yanaşma aç kalırsın :D bi bardak çayı 6 kişi paylaşırsınız lkasklijasg menfaatime bakıyım diyorsan adres merkez partilerdir, müteahhitlere bak hangi partiye gidiyorlarsa oraya git, bu işi en iyi onlar biliyor :D :D :D hayatta adres şaşmazlar

Baya güldüm hocam :), "bi çayı 6 kişi paylaşırsınız" sözüne özellikle :D, şimdi biraz daha araştırma yaptım ama ne zaman ben bir işe ayak atsam o işten soğuyorum, ben menfaat için değil, kişisel görüşlerim ve amacım doğrultusunda siyaset yapmak istiyorum, ama ek olarak tabi geçinmek de istiyorum, benim gözüm millet vekili maaşı gibi bir maaşta değil, kira da olsa ev geçindirebileyim, ayağımı yerden kesecek bir aracım olsun, ileride ailemle eşimle çocuğumla mutlu mesut yaşayayım, bir yandan da siyasetimi yapayım, gelirsem büyük mevkilere gelip amacımı fiile dökeyim, ha olmassa yine elimden geldiği kadar çabalayayım.

Gerçi belki bunları tartışmak için bana erken ancak, bilmiyorum, şimdiden geleceğimi çizmem gerektiğini düşünüyorum.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

wildturk1 wildturk1 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 52
  • Beğeniler 3 / 29
  • Ticaret 1, (%100)
1 TBMM sinde Gurubu Bulunmayan Yani 20 Millet vekilinden Az Vekile sahip olan hiç Bir Parti Hazineden Hiç Bir Şekilde Destek Alamaz

2 Parti Binaları ve Paarti Çalışanların Giderleri Maaşlari Vs. yeme İçme Gibi Unsurlar Yine O İlde ki İlçede Ki Parti Üyelerinin Katkılarıyla Karşılanır Yada Millet Meslisinde Grubu Olsa Dahi Bu Düzenli Para Demek Değildir Parti Genel Meclisi Lürfedip Gönderirse Gönderir ki Bu nadir Bir Durumdur

3 Siyaset Gecinmeni Sağlayacak Bir Kapı Değil Devlet Vatan Millet İçin Siyasi Görüş Üreteceğin Fikir Beyan Edebileceğin Bu Doğruluğuna İnandiğin İdealler ve Fikirler İçin Savaşacağin Bir yerdir

4 MilletVekili Dahi Olsan Ekmeden Biçmek Allaha Mahsustur Secim Zamani Eğer aday Adayi Olacaksan Partilerin Açıkladiği Aday Adayliği Başvuru ücretlerini ki Bayanlardan 2500 erkeklerden Partiye Göre değişir 10 bin ila 20 bin arasinda partiye aday adayi oldugunu göstermen için yatirman lazim eğer eskaza aday gösterilirsende bulunduğun ilde ki tüm secim giderlerini karşılaman ve buna 150 ila 200 bin büyük illerde bu rakam 1 milyona kadar çıkar partin için bu giderlerin karşılanmasında sana büyük görev düşer

5 vekil oldugunda Alacağın maaş giderlerine yine yetmeyecektir secildiğin ilden sana muhtemel hergün gelen dertli kederli ihtiyaci olan devlet anamdir babamdir diye yola cıkan hastasi borcu için gelen sana ve partine oy veren hemşerilerinin dertlerini dinleyip dinlediğin dertlere derman olman lazim bunun yaninda bulunduğun ilde ki saallasan müdüre değen ve seni ziyarete gelen yada ankaraya gelmişken birde senin yanina uğrayip TBMM sinin havasını koklamak çayi çorbayi yemeğide aradan çıkarmak istiyen herkezin TBMM lokantasından senin namı hesabina yenen ortalama ücretleri 1 tl den başlayan ay sonunda 500 kişi ağirlamış olsan ortalama 5 tleden 2500 tl yapan ücretleride karsılaman lazim

ve herşeyden önemlisi bu vatanla milletle gönül bağın yoksa sırf imkanin var diye o koltukları işkal ederek doğmamış bebeklerin yetim haklarını türkiyenin 81 vilayetinde ki yurtlarda anasız babasız büyümek için devletinden aş eğitim ve iş bekleyecek olan bu sabi sübyanların haklarını yememek için şerefsizlik yapmayacak kadar kanı bozuk olmamak lazim şerefsiz oldukdan sonra öz kardeşinin hakkını bile yersin ki o yetimlerin hakkı sana çerez gelir sadece bir örnekti :)
MertUslu

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

wildturk1 adlı üyeden alıntı

1 TBMM sinde Gurubu Bulunmayan Yani 20 Millet vekilinden Az Vekile sahip olan hiç Bir Parti Hazineden Hiç Bir Şekilde Destek Alamaz

2 Parti Binaları ve Paarti Çalışanların Giderleri Maaşlari Vs. yeme İçme Gibi Unsurlar Yine O İlde ki İlçede Ki Parti Üyelerinin Katkılarıyla Karşılanır Yada Millet Meslisinde Grubu Olsa Dahi Bu Düzenli Para Demek Değildir Parti Genel Meclisi Lürfedip Gönderirse Gönderir ki Bu nadir Bir Durumdur

3 Siyaset Gecinmeni Sağlayacak Bir Kapı Değil Devlet Vatan Millet İçin Siyasi Görüş Üreteceğin Fikir Beyan Edebileceğin Bu Doğruluğuna İnandiğin İdealler ve Fikirler İçin Savaşacağin Bir yerdir

4 MilletVekili Dahi Olsan Ekmeden Biçmek Allaha Mahsustur Secim Zamani Eğer aday Adayi Olacaksan Partilerin Açıkladiği Aday Adayliği Başvuru ücretlerini ki Bayanlardan 2500 erkeklerden Partiye Göre değişir 10 bin ila 20 bin arasinda partiye aday adayi oldugunu göstermen için yatirman lazim eğer eskaza aday gösterilirsende bulunduğun ilde ki tüm secim giderlerini karşılaman ve buna 150 ila 200 bin büyük illerde bu rakam 1 milyona kadar çıkar partin için bu giderlerin karşılanmasında sana büyük görev düşer

5 vekil oldugunda Alacağın maaş giderlerine yine yetmeyecektir secildiğin ilden sana muhtemel hergün gelen dertli kederli ihtiyaci olan devlet anamdir babamdir diye yola cıkan hastasi borcu için gelen sana ve partine oy veren hemşerilerinin dertlerini dinleyip dinlediğin dertlere derman olman lazim bunun yaninda bulunduğun ilde ki saallasan müdüre değen ve seni ziyarete gelen yada ankaraya gelmişken birde senin yanina uğrayip TBMM sinin havasını koklamak çayi çorbayi yemeğide aradan çıkarmak istiyen herkezin TBMM lokantasından senin namı hesabina yenen ortalama ücretleri 1 tl den başlayan ay sonunda 500 kişi ağirlamış olsan ortalama 5 tleden 2500 tl yapan ücretleride karsılaman lazim

ve herşeyden önemlisi bu vatanla milletle gönül bağın yoksa sırf imkanin var diye o koltukları işkal ederek doğmamış bebeklerin yetim haklarını türkiyenin 81 vilayetinde ki yurtlarda anasız babasız büyümek için devletinden aş eğitim ve iş bekleyecek olan bu sabi sübyanların haklarını yememek için şerefsizlik yapmayacak kadar kanı bozuk olmamak lazim şerefsiz oldukdan sonra öz kardeşinin hakkını bile yersin ki o yetimlerin hakkı sana çerez gelir sadece bir örnekti :)

Hocam bilgilerinize canı gönülden teşekkür ederim, sonda baya sert konuşmuşsunuz da ben üstüme alınmadım :), çünkü üstte de belirttiğim gibi bana memur maaşı gibi bir maaş yetecektir. Tekrar üstte de dediğim gibi benim amacım koltuk doldurayım, para yağsın değil, hedeflerimi gerçekleştireyim, vatanın fevkalade olacağını düşündüğüm görüşlerimi halka açayım ve yeri gelirse yöneteyim.

Yoksa amacım sadece siyaset yapmaktır, ben şu anda gelecek belirleme faslındayım, yaşım geldi, seçim yapma konusunda problem yaşıyorum, birçok meslek dalı arasında sıkışıklık çekiyorum, istediğim meslekler arasında uçurumlar kadar fark var, biri bir konuyla alakalıyken diğerinin o konuyla yakınlığı bile yok. O nedenle böyle bir konu açma gereği duydum. Ben bir iş yaparsam o işi tam yaparım. Eğer yapmaya baş koyduysam, o işe canımı katarım, ama işte iş bana can katacak mı o da önemli biraz, şimdi ben bugün siyasetçi olacağım desem, ankara siyasal fakültesine gitsem, tabiri caizse köpekler gibi çalışsam, aday olsam şudur budur, ama 5 kuruş kazanamazsam bu bana koyar açıkcası, dediğim gibi ben vatanımı milletimi geleceğe taşımayı düşünüyorum ama hayatta kalmak da 1. dereceden önem arz eden bir ihtiyaç. O nedenle para konusu açtım, kusur ettiysem affola.

Bununla beraber, yazınızda 4,5. maddeler beni benden aldı :), fikir beyan etmek, devlet koltuğuna çıkmak o kadar para gerektiriyorsa biz ne yapacağız, bu halk nasıl siyasete atılacak ki. 1 milyonu kim kaybetmiş de ben bulayım.

Size bir sorum olacak, bana tavsiyeniz nedir, kısaca bu yoldan dönmem midir, ben dönmeyi düşünmüyorum, paran var mı derseniz, yok, açık ve net. Ama bunca bakan, başbakan, cumhur başkanı vs. milyoner miydi ben anlamıyorum ki.

Kendimi geliştirmek konusunda kitaplar aldım, konuşma vb. şeylere de katılmaya çalışıyorum ama bu emekler çöp mü kısaca. Devletin çoğu yerindeki kır saçlı adamlar gibi benim de saçım ağarana kadar çalışıp, yaş kemale erdikten sonra mı siyasete girmem lazım, belkide ülkemizin başına gelen dertler gençliğin siyasete el atamamasındandır, ne diyor marş'da "fatihin istanbulu feth ettiği yaştasın !" ama o yaşta anca oyun oynuyoruz şuan. Ne yapacağız bilemedim.

wmaraci
wmaraci

WWT WWT NazımYılmaz Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web Tasarım Departman Sorumlus
  • Konum Konya
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 340
  • Beğeniler 86 / 94
  • Ticaret 2, (%100)

SunSky adlı üyeden alıntı

Baya güldüm hocam :), "bi çayı 6 kişi paylaşırsınız" sözüne özellikle :D, şimdi biraz daha araştırma yaptım ama ne zaman ben bir işe ayak atsam o işten soğuyorum, ben menfaat için değil, kişisel görüşlerim ve amacım doğrultusunda siyaset yapmak istiyorum, ama ek olarak tabi geçinmek de istiyorum, benim gözüm millet vekili maaşı gibi bir maaşta değil, kira da olsa ev geçindirebileyim, ayağımı yerden kesecek bir aracım olsun, ileride ailemle eşimle çocuğumla mutlu mesut yaşayayım, bir yandan da siyasetimi yapayım, gelirsem büyük mevkilere gelip amacımı fiile dökeyim, ha olmassa yine elimden geldiği kadar çabalayayım.

Gerçi belki bunları tartışmak için bana erken ancak, bilmiyorum, şimdiden geleceğimi çizmem gerektiğini düşünüyorum.

valla bu düşünce bana hiç hoş gelmedi ne yalan söyliyim. ileride ailemle eşimle mutlu mesut yaşayayım hedefleri herkesin var emin ol. ama " olursa olur, olmazsa da yine elimden geldiği kdar çabalarım " diyen biri, siyaset ile haksız kazanç elde edip bu hedefi gerçekleştirirse, diğer insanlara yazık olmaz mı :)

her zaman düşündüğüm tek şey;
bir para için emek harcayacaksın. illa siyasete falan bakmaya gerek yok, yolda yürürken bile sen x'in torunu değil misin, şu yardım erzağını al da eve götür diyen bi amcaya rastladığımda derim ki " amca ihtiyacımız yok, istersen ihtiyacı olan birini bul ona ver ya da ben bulayım götüreyim. " ohh be havadan makarnalar sucuklar salamlar geldi diyip eve götürmek gibi.. sırf birinin torunu olduğum için. halbuki herkes birilerinin torunu :)

not olarak eklemek istiyorum arkadaşlar. konu sahibine de bir lafım yok yanlış anlamasın, genel konuşuyorum,

bir hastanede torpil yaptırıp muayeneye 2 sıra önde girmek ne kadar masum görünüyor değil mi? işte o torpil zihniyeti öyle bir yerleşiyor ki insanların zihnine, hastanede torpilsiz iş yürümez düşüncesine kadar gidiyor. daha sonra torpil normalleşiyor insanlar için. torpil yapan yapmayan değil de, daha az ya da daha çok yapan insanları görüyoruz artık. ve hastanedeki torpilden savcılıktakine, karakoldakine, meclistekine, bilmem nerdekine kadar gidiyor olay. GÖZ GÖRE GÖRE.

işin en temelinde, yaşanılan sıkıntıların, kötü örgütlere bulunan elemanların, olmayacak işlere bulaşan hiç beklenmedik adamların bu işleri yapması tam da bu alt yapıya dayanıyor.

kendinize iyi bakın :)

Kişisel : nazimyilmaz.com.tr

• Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

WWT adlı üyeden alıntı

valla bu düşünce bana hiç hoş gelmedi ne yalan söyliyim. ileride ailemle eşimle mutlu mesut yaşayayım hedefleri herkesin var emin ol. ama " olursa olur, olmazsa da yine elimden geldiği kdar çabalarım " diyen biri, siyaset ile haksız kazanç elde edip bu hedefi gerçekleştirirse, diğer insanlara yazık olmaz mı :)

her zaman düşündüğüm tek şey;
bir para için emek harcayacaksın. illa siyasete falan bakmaya gerek yok, yolda yürürken bile sen x'in torunu değil misin, şu yardım erzağını al da eve götür diyen bi amcaya rastladığımda derim ki " amca ihtiyacımız yok, istersen ihtiyacı olan birini bul ona ver ya da ben bulayım götüreyim. " ohh be havadan makarnalar sucuklar salamlar geldi diyip eve götürmek gibi.. sırf birinin torunu olduğum için. halbuki herkes birilerinin torunu :)

not olarak eklemek istiyorum arkadaşlar. konu sahibine de bir lafım yok yanlış anlamasın, genel konuşuyorum,

bir hastanede torpil yaptırıp muayeneye 2 sıra önde girmek ne kadar masum görünüyor değil mi? işte o torpil zihniyeti öyle bir yerleşiyor ki insanların zihnine, hastanede torpilsiz iş yürümez düşüncesine kadar gidiyor. daha sonra torpil normalleşiyor insanlar için. torpil yapan yapmayan değil de, daha az ya da daha çok yapan insanları görüyoruz artık. ve hastanedeki torpilden savcılıktakine, karakoldakine, meclistekine, bilmem nerdekine kadar gidiyor olay. GÖZ GÖRE GÖRE.

işin en temelinde, yaşanılan sıkıntıların, kötü örgütlere bulunan elemanların, olmayacak işlere bulaşan hiç beklenmedik adamların bu işleri yapması tam da bu alt yapıya dayanıyor.

kendinize iyi bakın :)

Hocam siz orada yazdığımı şu anlamda anlamamışsınız, benim yazış kabiliyetim biraz azdır da ondan büyük ihtimalle; ben eğer ki bir bakan konumuna seçilirsem fikirlerimi gerçeğe dökerim anlamında dedim, seçilemezsem de Allah kerim seçilene kadar çabalarım, nasıl partiler seçilmek için vaadler veriyor, hizmetler yapıyor, ben de o manada dedim, yoksa zevk için yapmak gibi bir amacım yok.

Torpile gelirseniz siz gibi ben de orda torpil olmadan olmaz, burda torpil olmadan olmaz diyenlere kin güdüyorum ama ne yaparsınız, adamlar yolunu oturtmuş, benim yolumda torpil, haram mal, yalan, halka ziyan olmaz, bunu da şimdiden söyleyeyim.

Baştan beri dediğim gibi ben konuda yanlış anlaşılmaktan korkuyordum, ama anlaşılıyorum yine de :), benim ilerde ev almak ve evi geçindirmek gibi bir zaruretim var, belki şuan herkesin var diyebilirsiniz ama benimki ciddi anlamda bir zaruret, ben eğer şu anda kararımı veremez, mesleğimi doğru seçemezsem ilerde sürüneceğimden eminim, siyasetçi olmak istiyorum fakat siyasetçi olana kadar ne yapacağımı bile kestirmiş değilim, min. 25 yaşında aday olunuyor, 25 yaşına kadar nasıl para kazanacağım, hadi onu geçtim, 25 yaşında seçilemedim, sonraki yıllarda ne yiyip içeceğim, ben vatanımı milletimi toprağımı yurdumu düşünüyorum tekrar tekrar arz ettiğim gibi, ancak yaşam kaygım da devam ediyor, ben halkı savunacağım ama her bireyin olduğu gibi ben de şuan halktan biri olarak soruyorum size.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al