lostyazilim
tr.link

facebook'a mi google'a mi reklam vereyim

24 Mesajlar 3.372 Okunma
acebozum
tr.link

stendor stendor Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 201
  • Beğeniler 6 / 26
  • Ticaret 1, (%100)

C-Uruc adlı üyeden alıntı

gelir elde etme düşüncesi normal değil ancak siteniz için faydalı olur. Sitenize 20 liraya diyelim ki 1000 kişi girse, bunun %50 si hemen çıkacaktır (büyük ihtimalle), kalan 500 kişiden de kaçının reklama tıklayacağı meçhul. Ancak sitenizin tanınması ve büyümesi açısından reklam vermek iyidir. Google mi, facebook mu diye sorarsanız ikisininde birbirine nazaran +ları var. Googlede direk arama için gireceği için hemen çıkma oranı faceye göre düşük olacaktır. Ve arayıcı aynı zamanda arama ile geldiğinden aradığını bulmuş olacaktır. Facede ise ziyaretçi arama ile gelmeyecek olup, büyük ihtimalle merak ettiğinden, reklamınızın dikkat çektiğinden gelecektir ve hemen çıkma oranı oldukça yüksek olacaktır. Ancak facebook reklamının en büyük +sı istediğiniz cinsiyete bile reklamlarınızı gösterebiliyor olmanızdır. Bunun en büyük avantajını ise arkadaşlık siteleri görür. Çünkü arkadaşlık sitelerine erkek üye bulmak çok ama çok basittir. Bayan üye bulmak zordur. Birazda arkadaş aramaya meyilli kadınlar varsa tıklar üye olurlar. Ama yinede bir çoğu üye olmadan çıkmaktadırlar. Fiyat olarak neredeyse her ikiside birbirine yakın olup, facebookun tık ücretleri daha düşüktür. Umarım yararlı olmuştur.

Ayrıca şayet rekabetin çok çok az olduğu konularda reklam vermek istiyorsanız, TBM 0,04 gibi tutarak googleye reklam vermenizi öneririm. Biraz daha kalıcı olur. Ama rekabetin yüksek olduğu kelimeler için reklam verecekseniz google tık başı fazla alır. Örnek: rüya tabirleri, fıkralar ve bunun gibi onlarca aramada googlede düşük fiyatlar ile reklam vermeniz mümkün. Rekabet reklam bazında oldukça azdır. Bu yüzden maliyetide size düşük olup o parayla daha fazla hit alabileceksiniz. Birde 50 100 yerine günlük 10 20 reklam vermeniz daha yararlı olur bütçeniz var ise. Kullanıcı tıklamasa bile sitenizin ismini aramada görecek ve sonraki aramalarda doğal sonuclarda çıktığı için sizi tercih etmesine bilinç altı olarak sebep olacaktır. Yani biraz paraya bakar ama google daha faydalı diye düşünüyorum şahsen

Ek Olarak:

Size sitenize girdi diye ücret kazandırmaz hocam. Kişi tıkladıkça sizden ücret kesilir. Ancak giren kişi sitenizde reklama tıklarsa adsenseden kazandırır tıklamazsa kazandırmaz. Burada reklam ile reklamdan kazanmak birbirini karşılamaz bu çok zordur bazı siteler için geçerli olabilir ama oda binde bir sitelerdir. Sadece sitenize hit sağlarsınız demek daha yararlı olur. Sitenizin genel konusu nedir ne sitesi?

Düzeltiyorum: Sitenizde gösterim başı reklam birimi var ise, gösterim başı ücret alırsınız doğrudur.

Imzamda bulunan blog domaine yonlendiricem artik o yuzden yapmayi planliyordum bu reklam isini
UrcBilisim

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

UrcBilisim UrcBilisim Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Makale Yazarı
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 199 / 130
  • Ticaret 61, (%95)

siyahgiyen adlı üyeden alıntı

Adwords ile veya facebook reklamı ile adsenseden gelir etmek imkansız denecek kadar zordur. (Sanırım istediğiniz böyle bir şey)
Adwords ile reklam verdiğinizi varsayalım.
Adwords = Adsense + Google'nin aldığı komisyon.

Bu işlemde adwords ile siteye ziyaretçi sokup, adsense ile para kazanmayı beklemek hayalcilik olur. Kaldı ki siteye girenlerin ne kadarı kalacak ve reklama tıklayacak ?

Aynen...

AaRAdyOcU AaRAdyOcU WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek İnşaat Teknisyeni
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad L** Ö**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 337 / 110
  • Ticaret 24, (%100)
Google derim.

• Üyelik 10.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 201
  • Beğeniler 6 / 26
  • Ticaret 1, (%100)

E peki adsenseden para kazanmak icin hit gerekiyor, bu hiti organik hit haricinde hangi yolla arttiracagim ? Normal web sitelerine ve bloglarami vereyim reklam ne dersiniz bu konuda?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Makale Yazarı
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 199 / 130
  • Ticaret 61, (%95)

stendor adlı üyeden alıntı

E peki adaenseden para kazanmak icin hit gerekiyor, bu hiti organik hit haricinde hangi yolla arttiracagim ? Normal web sitelerine ve bloglarami vereyim reklam ne dersiniz bu konuda?

Hocam ne tür reklam verirseniz verin, reklama vereceğiniz parayı yeniden reklamla karşılamanız çok zor. Burada size ilerisi için faydaları olur ancak o şekilde reklamdan kazandırmış olur. Onlar ise uzun vadede şunlardır;

- Sitenizin bilinirliği artar ve sitenizin adı bilinçaltına yerleşir.
- Reklamla bile olsa çok hit ile indeks sayınız artar ve özellkle özgün konularınız daha üst sayfalarda çıkmaya başlar. Örneğin rekabetine göre 5. sayfada çıkacaksa 3. sayfada çıkar diyebilirim.

- Yazıların aranmalarda ilk sayfalara yakınlarda çıkması size daha fazla hit sağlar. Zira 6. sayfada cıkan bir yazı ile, 2 sayfada çıkan bir yazının hiti farklı olur.
-Sonuç olarakta daha fazla hit, daha fazla tık ve para olur. Ancak bu ana etken tabiki değildir. Sadece uzun vadede basit bir faydasıdır.

• Üyelik 10.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 201
  • Beğeniler 6 / 26
  • Ticaret 1, (%100)

Hocam ne tür reklam verirseniz verin, reklama vereceğiniz parayı yeniden reklamla karşılamanız çok zor. Burada size ilerisi için faydaları olur ancak o şekilde reklamdan kazandırmış olur. Onlar ise uzun vadede şunlardır;

- Sitenizin bilinirliği artar ve sitenizin adı bilinçaltına yerleşir.
- Reklamla bile olsa çok hit ile indeks sayınız artar ve özellkle özgün konularınız daha üst sayfalarda çıkmaya başlar. Örneğin rekabetine göre 5. sayfada çıkacaksa 3. sayfada çıkar diyebilirim.

- Yazıların aranmalarda ilk sayfalara yakınlarda çıkması size daha fazla hit sağlar. Zira 6. sayfada cıkan bir yazı ile, 2 sayfada çıkan bir yazının hiti farklı olur.
-Sonuç olarakta daha fazla hit, daha fazla tık ve para olur. Ancak bu ana etken tabiki değildir. Sadece uzun vadede basit bir faydasıdır.

Bu konunun diger arkadaslar icinde faydali olacagini düşünüyorum. Backlink paketleri bu asamada ne kadar faydali olur cok çeşitli backlink satan arkadaslar var reklam yerine bu paketlerden alsak google siralamasinda nasil bir etken olur google siralamasiyla ile birlikte gelir ne derecede artar ( surekli gelir dedigim icin paragoz biri sanmayin icerik gelirle ilgili oldugu icin)

• Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Makale Yazarı
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 199 / 130
  • Ticaret 61, (%95)

Bu konunun diger arkadaslar icinde faydali olacagini düşünüyorum. Backlink paketleri bu asamada ne kadar faydali olur cok çeşitli backlink satan arkadaslar var reklam yerine bu paketlerden alsak google siralamasinda nasil bir etken olur google siralamasiyla ile birlikte gelir ne derecede artar ( surekli gelir dedigim icin paragoz biri sanmayin icerik gelirle ilgili oldugu icin)

Hayır hocam para herkes için önemlidir. Ulemasından tut şeyhine kadar gerisini söyleyen yalan söyler. Helal olarak kazanmak daha fazla kazanmakta dinin gereğidir orasına bakmıyorum zaten..

Backlink hiç almadım. Hep site açıp kapattım. Ancak backlink hakkında bildiğim gördüğüm şudur.. Siteniz ile alakalı sitelerden backlink alınması iyidir diye biliyorum birde adam akıllı sitelerden. Ama bu konuda sizi yanıltmış olmayayım faydalarını söyleyen çok reklam yerine bencede bu mantıklı gelebilir sitenin yükselmesi için. Birde kendi siteniz için çaba sarfedin boşverin blogspot vs yi. Adam kapatsa kimse bir hak iddia edemez.

• Üyelik 10.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 201
  • Beğeniler 6 / 26
  • Ticaret 1, (%100)

Hayır hocam para herkes için önemlidir. Ulemasından tut şeyhine kadar gerisini söyleyen yalan söyler. Helal olarak kazanmak daha fazla kazanmakta dinin gereğidir orasına bakmıyorum zaten..

Backlink hiç almadım. Hep site açıp kapattım. Ancak backlink hakkında bildiğim gördüğüm şudur.. Siteniz ile alakalı sitelerden backlink alınması iyidir diye biliyorum birde adam akıllı sitelerden. Ama bu konuda sizi yanıltmış olmayayım faydalarını söyleyen çok reklam yerine bencede bu mantıklı gelebilir sitenin yükselmesi için. Birde kendi siteniz için çaba sarfedin boşverin blogspot vs yi. Adam kapatsa kimse bir hak iddia edemez.

Reklam vererek reklamdan para kazanmak mumkun degil sonuc olarak ama hit ve kitle olusturmak icin yarar diyorsunuz. Ufak ufak reklamlarla kitle olusturduktan sonrada kazanc kendiliginden gelir zaten diye dusunuyorum. Facebook'a ve google a reklam vericem adsenseye bir faydasi olursada forumda bir konu acip yazicam. Reklamin gelir seviyesinde olmasada site icin artidi cok onu ogrendim. Cok tesekkur ederim verdiginiz güzel bilgiler icin :)

• Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Makale Yazarı
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 199 / 130
  • Ticaret 61, (%95)

Reklam vererek reklamdan para kazanmak mumkun degil sonuc olarak ama hit ve kitle olusturmak icin yarar diyorsunuz. Ufak ufak reklamlarla kitle olusturduktan sonrada kazanc kendiliginden gelir zaten diye dusunuyorum. Facebook'a ve google a reklam vericem adsenseye bir faydasi olursada forumda bir konu acip yazicam. Reklamin gelir seviyesinde olmasada site icin artidi cok onu ogrendim. Cok tesekkur ederim verdiginiz güzel bilgiler icin :)

Bunu zaten üst yazılarımda belirttim:) ancak bu hiti sürekli reklamlarla kalıcı hale getirebilirsiniz. Size basit bir örnek vereyım daha iyi anlayın..

En ucuz bir konuda reklam verdiniz. Tık başı 0,10 ödediniz. Bu kişi sizin sitenize geldi hadi reklamınıza tıkladı. Hatta sizin sitenizde ki reklam adwordsta 0,15 lik reklam olsun. Bunun 0,05 i google kendi alsın 10 kuruş size kalsın bu en iyi ihtimal ama. Başa baş. Ama hiçbir sitede her giren reklama tıklamaz. 1000 tık alır reklamınız siz 1000 tık ödersiniz, bu bin kişiden yarıdan fazlası hemen çıkar. kalıyor 500 500 den kaç kişi reklamınıza tıklayacak ki? En iyi ihtimal %5 tıklasa 25 kişi yapar.. Siz 1000 tık için siz 0,10 dan 100 tl ödediğiniz de, 25 kişiden 0,10 ile kazancınız 2.5 Tl olacaktır :) ki bu bile bence zor..
Sonuç olarak reklamla reklam maliyetinizin %5 ini zor karşılarsınız. Ancak siteniz için elbette faydası vardır.

• Üyelik 10.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 201
  • Beğeniler 6 / 26
  • Ticaret 1, (%100)

Bunu zaten üst yazılarımda belirttim:) ancak bu hiti sürekli reklamlarla kalıcı hale getirebilirsiniz. Size basit bir örnek vereyım daha iyi anlayın..

En ucuz bir konuda reklam verdiniz. Tık başı 0,10 ödediniz. Bu kişi sizin sitenize geldi hadi reklamınıza tıkladı. Hatta sizin sitenizde ki reklam adwordsta 0,15 lik reklam olsun. Bunun 0,05 i google kendi alsın 10 kuruş size kalsın bu en iyi ihtimal ama. Başa baş. Ama hiçbir sitede her giren reklama tıklamaz. 1000 tık alır reklamınız siz 1000 tık ödersiniz, bu bin kişiden yarıdan fazlası hemen çıkar. kalıyor 500 500 den kaç kişi reklamınıza tıklayacak ki? En iyi ihtimal %5 tıklasa 25 kişi yapar.. Siz 1000 tık için siz 0,10 dan 100 tl ödediğiniz de, 25 kişiden 0,10 ile kazancınız 2.5 Tl olacaktır :) ki bu bile bence zor..
Sonuç olarak reklamla reklam maliyetinizin %5 ini zor karşılarsınız. Ancak siteniz için elbette faydası vardır.

Tesekkurler sayenizde bayagi iyi anladim. Daha once boyle bir deneyimi olan arkadaslarda cevap atabilir :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 9 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 9 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al