tanıtım yazısıda alayımmı ?
Ek Olarak:
ermaneray adlı üyeden alıntı
Özellikle ramazan ayi kritik aydır pide ustası bulamazsın yada elinde tutamazsın bir bakmışsın komşu fırıncı 500 tl fazla vermiş usta gitmiş
çalışan eleman iyi olursa ekmek satılır odun daha maliyetli ve zor daha önce doğalgaz ile çalışan usta odunun ateşi külü vs uğraşmam deyip gidebilir ama odun ekmeğinin tadi bir başka olur
velhasıl eleman eleman eleman gerisi için tedarikçi kanalı falan ayarlarım ciddi olduğuna inanir ve görürsem
Vallahi hocam elamandan yana sıkıntım yok 3 kişi biziz artı 2 elaman tuttukmu sıkıntım kalmaz her halde
Ek Olarak:
tevfikaktunc adlı üyeden alıntı
Öncelikle inşallah başarılı olursunuz.
Lakin bizim burada derler ki çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığını yapamazsın derler. Ama gönülden isterim ki işiniz tutsun, çünkü emek sarf edilecek, masraflar çok olacak.
Hocam sizin orası neresi bilmiyorum ama gerçekten haklılar ama olaya bir de şu açıdan bakın .
inanmadığınız hiç bir işi başaramazsınız veya inanmadığınız hiç bir işte başarılı olamazsınız.
Ek Olarak:
AlfaOis adlı üyeden alıntı
Fırın işi zor iştir, fırıncılara bakarsanız köklü fırıncılar uzun yıllar babadan oğula bu işi yaptıklarını görürsünüz keza çalışanlarınız güvenilir olması gerekir, arkadaşların dediği gibi güvensiz adamlar ramazan dönemleri gibi dönemlerde zaten belli olur, neden köklü fırınlar dedim bu adamların hali hazırda kontakları vardır siz bu adamlar ile tecrübesizlikle fiyatta yarışa giremeyeceğiniz gibi size bulunduğunuz yerde çok daha ucuza bir fiyattan satış yaptırmazlar, İstanbul için konuşuyorum, bu konular üzerine 1-2 olay görmüştüm özelden yazarsanız bilgilendiririm. Aynı şekilde tek tavsiyem bulunduğun yerde okul yoluna yakın ve fırın olmayan işlek bir cadde de fırın açmanız sadece marketlere bakkallara bel bağlamayıp, diğer unlu mamüllerden de para kazanmayı hedeflemeniz daha sağlıklı olacaktır.
hocam evet köklü bir tarihi olabilir ama benim bulunduğum yerde istanbul bağcılarda bana diş gösterecek kişi tanımam çünkü buranın en eskilerinden biride biziz çevre hep bizden. tek sıkıntım 2 elaman oda olur diye düşünüyorum olmazsada en fazla 4 ay zarar ederim. çünkü benim zaten rayına oturmuş bir işim var ondan belirli bir gelirim var zaten.
bugün bir yere bakacağım dediğiniz gibi okul yolunda, ben simit poğaça ürünleride satmayı planlıyorum
Ek Olarak:
kalemdir adlı üyeden alıntı
Ben poğaça , pide, simit vb. yanında değişik ekmek çeşitleride üretmenizi isterim. Hangi ilde açacaksınız bilmiyorum , mesela büyük illerde lavaş bulmak zor , büyük marketlerde satılan lavaşlar yufka gibi incecik oluyor, Urfa'ya gitmişseniz bilirsiniz onların lavaşını , ilgi ne kadar olur pek bilmem ama ben olsam alırdım (fiyata da bağlı tabi.) .
Yani kepeklisi olsun , lavaşı olsun bol çeşit ekmekte üretilmeli. Hatta fırının önüne masa sandalye koyarak ekstra bir kafe hizmetide verebilirsiniz, Simit,poğaça - çay
hocam simit poğaça kesinlikle olAcak lakin lavaş olmaz çünkü istanbul gibi bir yerde lavaşı pide yapan salonlar lokantalar yapıyor günlük 5 10 tane lavaş satmak boş ve gereksiz. ama fırının önüne masa sandalye koyacağım simit poğaça çay meyve suyu falan satacağım
Ek Olarak:
TheBurak adlı üyeden alıntı
Yeri burası değil ama bölgede fırın yoksa ve bölge gelişmeye müsaitse öyle bir yerde fırın açım ki o bölgede malı siz temin edin. Yoksa alt sokakta başka bir fırın varsa öyle bir yerde açmayın.
hocam istanbulda herkes kendi rıskını yer tabi aralarında biraz mesafe olcak ortaama 700 metre ama günlük 1000 adet ekmek bile satsanız aylık 30.
000 bin yapıyor fırın yıne dönüyor yani artı ben zarar bile etsem 5 ay 6 ay diğer işten gelen kazancımla ayakta durabilirim
Ek Olarak:
özellikle özür diledim halen neden konuyu baltalıyorsunuz.
sizin ve sizin gibi insanların fikirlerini almak ülkemizde ne suç nede ayıp
Ek Olarak:
murat709 adlı üyeden alıntı
Öncelikle işlek bi yere çekmelisin.Açtığın yerin dışana masalar koymalısın. Gelen müşteriler oturur çay içer yada pasta yer. Fırın açacaksan mutlaka bunlara girmelisin bence. Sadece ekmek değil, Yaş pasta, kuru pasta, Baklava, Kadayıf, Şeker pare gibi tatlılarda çıkarmalın. Bunları hem paket olarak satarsın hemde dışarı koymuş olduğun masalardaki insanlara satarsın.
kesinlikle yapacağım sabah simit poğaça çok gider burada buranın sabahı öğlesi ve akşamı çok işlek saat 11 e kadar çalışacağımı umuyorum allah yardım ederse