HiO
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
Sorum kısacası başlıkta ki gibi. Şu an python a başladm ama dokümantasyonularının kaynaklarının dar olması sebebiyle php nin daha iyi olacağını düşünüyorum araştırdım taradım pek bir şey bulamadım ya da göremedim. istihza dışında (sonsuz kez teşekkürler sitesini açtığı için Fırat abimize) kaynak yok gibi bir şey.
Php bilenlerden isteğim ekonomik, php yapısı, kişinin geleceği, dilin kullanılabilrlği ve daha yazamadığı mbi çok açıdan nedne php öğremeliyim. Uzun uzun yazarsanız sevinirim.
Şu an php ve python arasında kaldım söyleyeceklerinizi baz alarak ikisinden birine başlayacağım ve azimli şekilde devam edeceğim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
php aktif olarak web ortamında kullanılan bir dil. php'yide bilirim c#.net'ide. bana sorarsan php bir projeyi daha kısa sürede bitirtiyor ama php sıkıntı biraz ya. yani tamamen ham bir dil. mesela php ile form yaparsın öğeyi denetle diyip form i leri ile oynarsan ve bunun kontrolunu yapmadıysan uygulama bom. eğer sağlam hosting kullanırsan c# ile php hızı arasında fark olmuyor. örnek olarak php 50mb ram istiyor. c# 1024mb istiyor diyelim. sen bu iki dil için yaptığın scirptle 100gb ram de versen 2side aynı hızda akıyor. sadece minimum gereksinimleri farklı. birde c# öğrenrisen aynı dille hem web hem mobil hem deskop programlama yaparsın. Şuan en çok %30 civarlarında phyton kullanılıyor. fakatb en güncel bir dile gececğim diyorsan bence c#. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.