2-3 senedir aralıklarla vücut geliştirme yapıyorum. Boyum 1.82, aralıklar dediğim 3-4 ay yapıyorum formumu bir sene sonra aynı zamana kadar yaklaşık ufak kayıplarla koruyorum sonra tekrar çalışıp aynı forma geri dönüyorum. Soruma gelirsek bu sefer fazla aksattım ve üniversite sınavları stres falan derken beslenmem aşırı fast food çikolata vb şeylere kaydı. Ondan ötürü vücudumda biraz yağlanma oldu. Özellikle de alt mide de genel olarak karın bölgesi ve yanlarda. Ekimde spora tekrar başlayacağım lakin bu sefer 1-2 sene aralıksız yapmayı düşünüyorum. Salonda üyeliğimi açtırdım. Çabuk ve etkili gelişim için ne önerirsiniz? Program öneriniz mevcut mu ?
Boy: 1.82
Kilo: 88 (Pek göstermiyorum hala kas kütlesi yoğun.)
Boy: 1.82
Kilo: 88 (Pek göstermiyorum hala kas kütlesi yoğun.)
Merhaba, vücut geliştirmede alt yapınızın olması gerçekten çok iyi. Bizde bir kaç ara versek bile yağlanmalar gözle görülebiliyor. Sizden önerim kesinlikle şeker ve gazlı içecekler, rafine edilmiş hazır gıdalardan ve dışarıdaki burger king v.b yerlerden uzak durmanızdır. 2 haftada veya haftada 1 kere dışarıda et döner, balık gibi şeyler tüketebilirsiniz sonuçta hepimiz insanız.
Ayrıca karın bölgenizde yağlanma oluştuğunu söylemişsiniz karın bölgesindeki yağlanmanın %80 nedeni beslenmedir :) yağlı gıdalardan ve şeker(%50 fruktoz ve %50 glikoz) tüketimi yüksek miktarda yaptığınızda karaciğeriniz fruktoz akımına uğrayacağından bel çevrenizde yağlanma oluşması normaldir.
Size beslenme açısından önerim kesinlikle hazır gıdalar, fastfood ve şekerden uzak durmanızdır protein'e ağırlık verip karbonhidrat'ı bir nevze düşürürseniz bel çevrenizdeki yağlarınızın azalmasında gözle görülür bir fark oluşturacağından emin olabilirsiniz.
Evde mekik, şınav, crunch v.b hareketlerini yapmanız sadece karın kaslarınızı güçlendirir ve ön plana çıkartır fakat yağ tabakasından karın kaslarınız geride kaldığı için isterseniz 10 bin adet mekik çekseniz hiç bir işe yaramayacaktır. Kısaca bel bölgenizdeki yağları çeşitli ağırlık antrenmanları ile azaltmadan karın kası hareketlerine yoğunlaşmanızın anlamı yok.