lostyazilim
tr.link

Kilo verme, Kilo alma fazla yağlardan kurtulmak isteyenler!

27 Mesajlar 4.132 Okunma
acebozum
tr.link

berkakalinn berkakalinn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)

Serhan adlı üyeden alıntı

2-3 senedir aralıklarla vücut geliştirme yapıyorum. Boyum 1.82, aralıklar dediğim 3-4 ay yapıyorum formumu bir sene sonra aynı zamana kadar yaklaşık ufak kayıplarla koruyorum sonra tekrar çalışıp aynı forma geri dönüyorum. Soruma gelirsek bu sefer fazla aksattım ve üniversite sınavları stres falan derken beslenmem aşırı fast food çikolata vb şeylere kaydı. Ondan ötürü vücudumda biraz yağlanma oldu. Özellikle de alt mide de genel olarak karın bölgesi ve yanlarda. Ekimde spora tekrar başlayacağım lakin bu sefer 1-2 sene aralıksız yapmayı düşünüyorum. Salonda üyeliğimi açtırdım. Çabuk ve etkili gelişim için ne önerirsiniz? Program öneriniz mevcut mu ?
Boy: 1.82
Kilo: 88 (Pek göstermiyorum hala kas kütlesi yoğun.)

Merhaba, vücut geliştirmede alt yapınızın olması gerçekten çok iyi. Bizde bir kaç ara versek bile yağlanmalar gözle görülebiliyor. Sizden önerim kesinlikle şeker ve gazlı içecekler, rafine edilmiş hazır gıdalardan ve dışarıdaki burger king v.b yerlerden uzak durmanızdır. 2 haftada veya haftada 1 kere dışarıda et döner, balık gibi şeyler tüketebilirsiniz sonuçta hepimiz insanız.

Ayrıca karın bölgenizde yağlanma oluştuğunu söylemişsiniz karın bölgesindeki yağlanmanın %80 nedeni beslenmedir :) yağlı gıdalardan ve şeker(%50 fruktoz ve %50 glikoz) tüketimi yüksek miktarda yaptığınızda karaciğeriniz fruktoz akımına uğrayacağından bel çevrenizde yağlanma oluşması normaldir.

Size beslenme açısından önerim kesinlikle hazır gıdalar, fastfood ve şekerden uzak durmanızdır protein'e ağırlık verip karbonhidrat'ı bir nevze düşürürseniz bel çevrenizdeki yağlarınızın azalmasında gözle görülür bir fark oluşturacağından emin olabilirsiniz.

Evde mekik, şınav, crunch v.b hareketlerini yapmanız sadece karın kaslarınızı güçlendirir ve ön plana çıkartır fakat yağ tabakasından karın kaslarınız geride kaldığı için isterseniz 10 bin adet mekik çekseniz hiç bir işe yaramayacaktır. Kısaca bel bölgenizdeki yağları çeşitli ağırlık antrenmanları ile azaltmadan karın kası hareketlerine yoğunlaşmanızın anlamı yok.
Serhan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Serhan Serhan fisaoptik.com Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Optisyen
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 1210
  • Beğeniler 199 / 198
  • Ticaret 40, (%100)

berkakalinn adlı üyeden alıntı

Merhaba, vücut geliştirmede alt yapınızın olması gerçekten çok iyi. Bizde bir kaç ara versek bile yağlanmalar gözle görülebiliyor. Sizden önerim kesinlikle şeker ve gazlı içecekler, rafine edilmiş hazır gıdalardan ve dışarıdaki burger king v.b yerlerden uzak durmanızdır. 2 haftada veya haftada 1 kere dışarıda et döner, balık gibi şeyler tüketebilirsiniz sonuçta hepimiz insanız.

Ayrıca karın bölgenizde yağlanma oluştuğunu söylemişsiniz karın bölgesindeki yağlanmanın %80 nedeni beslenmedir :) yağlı gıdalardan ve şeker(%50 fruktoz ve %50 glikoz) tüketimi yüksek miktarda yaptığınızda karaciğeriniz fruktoz akımına uğrayacağından bel çevrenizde yağlanma oluşması normaldir.

Size beslenme açısından önerim kesinlikle hazır gıdalar, fastfood ve şekerden uzak durmanızdır protein'e ağırlık verip karbonhidrat'ı bir nevze düşürürseniz bel çevrenizdeki yağlarınızın azalmasında gözle görülür bir fark oluşturacağından emin olabilirsiniz.

Evde mekik, şınav, crunch v.b hareketlerini yapmanız sadece karın kaslarınızı güçlendirir ve ön plana çıkartır fakat yağ tabakasından karın kaslarınız geride kaldığı için isterseniz 10 bin adet mekik çekseniz hiç bir işe yaramayacaktır. Kısaca bel bölgenizdeki yağları çeşitli ağırlık antrenmanları ile azaltmadan karın kası hareketlerine yoğunlaşmanızın anlamı yok.

Açıklamalar için çok teşekkür ederim. En başta beslenmeye dikkat etmek gerek. Fazla şekerli vb şeyler tükettiğim doğru. Mümkün mertebe uzak duracağım. Dikkatli beslenmeyle yağ tabakasını atarken geliştirmeye de çalışacağım. Karın kası belirginleşmesini henüz istemiyorum. Fazlalıklardan kurtulup en başta üst vücut kollar omuz istediğim seviyeye gelince mide için ayrı bir çalışma başlatmak istiyorum. Şuan kollar 37 cm çevresinde 42 gibi bir yerde durmak istiyorum fazlasını istemiyorum. Yardımınız için çok teşekkürler.

armoniy armoniy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mimarlık Adayı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 975
  • Beğeniler 227 / 270
  • Ticaret 2, (%50)
kilo almak istiyorum 1.78 Boy kilo 50 ?

Nogitsune Nogitsune Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Pentester
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 15
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba armoniy kilo almanın en temelini karbonhidrat oluşturur. Yaşına oranla belli bir karbonhidrat miktarını günlük olarak vücuda depolaman gerekmekte. Ancak bu miktarın 3 de 1 i gibi bir miktarını ancak alabiliyoruz. Gerek maddi gerekse iştah sorunlarından dolayı. Bu yüzden kilonuz ya düşer yada yerinde sayar metabolizmanızın durumu nedir bilmiyorum çok yemek yiyorum ancak kilo alamıyorum durumu olanlardan mısınız bunuda belirtin lütfen.

wmaraci
wmaraci

armoniy armoniy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mimarlık Adayı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 975
  • Beğeniler 227 / 270
  • Ticaret 2, (%50)

Nogitsune adlı üyeden alıntı

Merhaba armoniy kilo almanın en temelini karbonhidrat oluşturur. Yaşına oranla belli bir karbonhidrat miktarını günlük olarak vücuda depolaman gerekmekte. Ancak bu miktarın 3 de 1 i gibi bir miktarını ancak alabiliyoruz. Gerek maddi gerekse iştah sorunlarından dolayı. Bu yüzden kilonuz ya düşer yada yerinde sayar metabolizmanızın durumu nedir bilmiyorum çok yemek yiyorum ancak kilo alamıyorum durumu olanlardan mısınız bunuda belirtin lütfen.

hep yerimde sayıyorum hep sabit yani zayıfım yıllardır böyle yiyorum ama

• Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)

Açıklamalar için çok teşekkür ederim. En başta beslenmeye dikkat etmek gerek. Fazla şekerli vb şeyler tükettiğim doğru. Mümkün mertebe uzak duracağım. Dikkatli beslenmeyle yağ tabakasını atarken geliştirmeye de çalışacağım. Karın kası belirginleşmesini henüz istemiyorum. Fazlalıklardan kurtulup en başta üst vücut kollar omuz istediğim seviyeye gelince mide için ayrı bir çalışma başlatmak istiyorum. Şuan kollar 37 cm çevresinde 42 gibi bir yerde durmak istiyorum fazlasını istemiyorum. Yardımınız için çok teşekkürler.

Merhaba, şeker tüketimini kesmek oldukça zordur. İlk aylarda bende oldukça zorlanmıştım fakat belirli bir zamandan sonra şeker tüketimini tamamen kesebiliyorsunuz. Canınız çok şeker çektiğinde meyveye saldırın meyvenin içinde fruktoz bulunduğu doğru fakat sağlıklı bir besin olduğundan abartmadan yiyebilirsiniz.

Fazlalıklardan kurtulmanız için bildiğiniz gibi definasyon dönemine girmelisiniz (kas yıkımını minimum seviyeye düşürüp, yağ yakımını maximum seviyeye çıkarma dönemi). Bildiğiniz gibi bölgesel yağ yakımını olamayacağından karın bölgemdeki yağları eriteyim, göğsümdeki yağları eriteyim gibi bir şeyin mümkün olamayacağı için ağırlık antrenmanları ile geliştirmek istediğiniz bölgeleri geliştirebilirsiniz. Fakat sadece omuz ve kol'a yoğunluk vererek o bölgeleri geliştirirseniz estetik bir görünüş bırakmayacağından her yeri eşit miktara geliştirmenizi öneririm(bacak günlerini atlamayın).
Serhan

kişi bu mesajı beğendi.

Serhan Serhan fisaoptik.com Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Optisyen
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 1210
  • Beğeniler 199 / 198
  • Ticaret 40, (%100)

berkakalinn adlı üyeden alıntı

Merhaba, şeker tüketimini kesmek oldukça zordur. İlk aylarda bende oldukça zorlanmıştım fakat belirli bir zamandan sonra şeker tüketimini tamamen kesebiliyorsunuz. Canınız çok şeker çektiğinde meyveye saldırın meyvenin içinde fruktoz bulunduğu doğru fakat sağlıklı bir besin olduğundan abartmadan yiyebilirsiniz.

Fazlalıklardan kurtulmanız için bildiğiniz gibi definasyon dönemine girmelisiniz (kas yıkımını minimum seviyeye düşürüp, yağ yakımını maximum seviyeye çıkarma dönemi). Bildiğiniz gibi bölgesel yağ yakımını olamayacağından karın bölgemdeki yağları eriteyim, göğsümdeki yağları eriteyim gibi bir şeyin mümkün olamayacağı için ağırlık antrenmanları ile geliştirmek istediğiniz bölgeleri geliştirebilirsiniz. Fakat sadece omuz ve kol'a yoğunluk vererek o bölgeleri geliştirirseniz estetik bir görünüş bırakmayacağından her yeri eşit miktara geliştirmenizi öneririm(bacak günlerini atlamayın).

Kesinlikle bölgesel bir geliştirme yapmayı çabalamıyorum. Her yere eşit miktarda çaba göstereceğim. Definasyon dönemi için önerileriniz nelerdir? Şeker konusu kesinlikle dediğiniz gibi zor

anonymated anonymated Webnoloji.net Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Teknoloji ve Psikoloji
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)
1.87 boy ve 77 kiloyum. Kilo vermekten ziyade diz ile bel arasındaki yağları imha etmek istiyorum :)

Ne önerirsiniz.

Nogitsune Nogitsune Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Pentester
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 15
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

armoniy adlı üyeden alıntı

hep yerimde sayıyorum hep sabit yani zayıfım yıllardır böyle yiyorum ama

Merhaba, günlük tüketmeniz kalori miktarından fazlasını tüketirseniz kilo alırsınız. Günlük almanız gereken kalori miktarında açık bırakırsanız kilo vermeye başlarsınız gördüğünüz gibi kilo alma ve kilo vermek birbirinden zıtlardır.

Günlük almanız gereken kalori miktarınızı arttırmanızı önermekle beraber protein tüketmenizde kas gelişimi açısından oldukça faydalı olacaktır. Boyunuz Türkiye standartlarına uygun olduğundan imkanınız var ise ağırlık antrenmanları ile beraber vücudunuzu geliştirebilirsiniz.

Protein tüketmenizi kastederken karbonhidrata yoğun ağırlık vermeniz ve yanında ekstra olarak kas gelişimi açısından protein tüketmenizi öneriyorum. Ancak unutmayın kilo almada en etkili besin çeşitlerinden biri karbonhidrat olacağından karbonhidrata ağırlık vermeniz gereklidir.

Kilonuz boyunuza oranla çok düşük olduğundan ara öğünlerde de besin tüketimi yapmanızda fayda vardır.

Kilo almanız açısından yiyebileceğiniz bazı besin gruplarını sıralıyorum bunları tüketmeniz durumunda kilo almamanız gibi bir durum söz konusu değildir.

Sabah Kahvaltısı: Ekmek, Yulaf Ezmesi(Eti'nin Lifalif ürününü alabilirsiniz) karbonhidrat içeren besinler tüketmekle beraber yumurta, süt, gibi protein çeşitlerinide tüketebilirsiniz. Ek olarak söğüş (salatalık, domates veya mısır gibi sebzelerde tüketilebilir)

Öğlen yemeği: Makarna, Pilav, bakliyat gibi çeşitli karbonhidrat kaynakları tüketmenizi öneririm. Bunun yanında protein çeşidi olarak tavuk göğsü, kırmızı et ve taşlık(kolestrolü biraz fazladır) tüketebilirsiniz.

Akşam yemeği: Öğlen yemeğinde olduğu gibi pilav, makarna, bakliyat ve sebze çeşitlerini tüketebilirsiniz. (Meyve olarak karbonhidrat değerleri sağlıklı olan muz tüketebilirsiniz)

Burada verdiğimiz liste sizin genetik özelliklerinize göre değişeceğinden kesinlikle bir uzmandan beslenme listesi almanızı öneriyorum. Burada size verdiğim besin çeşitlerine karşı alerjik durumunuz veya hastalığınız olabileceğinden sağlığınızı garanti altına almanızda fayda var.

• Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)

Kesinlikle bölgesel bir geliştirme yapmayı çabalamıyorum. Her yere eşit miktarda çaba göstereceğim. Definasyon dönemi için önerileriniz nelerdir? Şeker konusu kesinlikle dediğiniz gibi zor

Blogumdaki yazıyı okuyabilirsiniz: Tıklayın fakat burdaki verilen besin değerleri kişinin kilo,boy ve genetik gibi özelliklerine göre değişeceğinden burdaki besin değerleri ve besin çeşitleri farklılık gösterecektir.

Ayrıca alternatif olarak daha iyi açıklamış rakip siteye : Tıklayınız bakabilirsiniz.
Serhan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al