Hocam zaten adsense nedir veya alexa nedir yazılarıma yorum gelmesini beklemiyorum. Yukarıdaki mesajlarımda defalarca kere anlattım. Onedio içerikleri daha ilgi çekici ama faydası yok. Ben zaten her yerde olan yazıyı biz de yazalım bizimki paylaşılsın demiyorum. Ama özgün, az yerde bulunan ve hakikaten emek edilen yazılara ilgisizlik var. Hocam inanılmaz faydalı bir konu hakkında yazıyoruz. Veya ingilizce sitelerde çok bulunsa da Türkçe bulunamayan bir içerik oluşturuyoruz ama ilgi yok. Hemen şuan adsense nedir ve alexa düşürme yöntemleri yazılarımı yoruma kapatırım ve bundan pişmanlık duymam. Ama kaliteli içeriğe bir saygısızlık söz konusu. Şunu hepimiz biliyoruz ki onedio fazla yorum alıyor ve fazla paylaşılıyor. Peki orada kaç içerik cidden kaliteli ve işe yarar? Sorun zihniyette. Hangi bilmemneye benziyorsun konulu 8 yazıyı yeni sekmede açıp hepsini çözmek daha eğlenceli geliyor insanimiza. Bu, direkt olarak kültür seviyesi ile alakalı.
Fayda nedir ? :) Bu soruyu sormak gerek. Mesela günün yorgunluğunda, memleket bok gibi giderken, 2 dakikalık bir yazı okuyup kahkaha atıyorsam, bu benim için paha biçilemez bir faydadır.
Ayrıca onedio yu çok kurcalamamışsın sanırım. Onedio da çok fazla faydalı bilgi de var.
Onedio ekstrem bir örnek de olabilir elbette. Fakat ben gene de işin kolayına kaçmamak gerektiğini düşünüyorum.
Neyse, boş konuşmak yerine bir kaç tavsiyede bulunayım.
[*]Yorum bölümünün genişliği çok küçük. Hem dikkat çekmiyor, hem görünüm olarak kötü görünüyor.
[*]'Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın' yerine daha sıkı, iddialı ya da ziyaretçiyi yorum yapmaya yönelticek bir motto bulabilirsin.
[*]Sidebarlarda 'Son Yorumlar' diye 'daha etkili' bir widget ekleyebilirsin. Mevcut widget ını özellikle aramama rağmen zor gördüm ki kimse zorla aramayacak, emin olabilirsin.
[*]Sitene 'Facebook Yorumları' ekleyebilirsin. Hem yorum, hem sosyal medya. 1 taşta 2 kuş.
[*]Paylaşım butonlarının üstünde yer alan 'Sosyal Ağlarda Paylaş' yazısı görünmüyor bile. Eğer paylaşım bir sorun ise bunu daha göze sokmaya çalışabilirsin.
[*]Yazılarının sadece sonuna değil, en üstüne de paylaş butonlarını koyabilirsin.
[*]Bu yazındaki 'Twitter, Facebook, Google+ hesabında paylaş.' yazan yerde bu kelimelere sosyal medya hesaplarının linkini verebilirdin mesela. (Küçük bir çakallık)