-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Amele V.2
-
-
Ad Soyad
Ş** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
bu hareketlerin hepsi bir günde yapılabilir ama ilk defa salona gidiyorsan bu hareketler ağır gelir
1 2 ay kadar kütle hazırlığı yapmalısın
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Sağlıkçı Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Resmi şimdi gördüm.
Ben hareketlerin hepsini ve daha fazlasını bir günde yapıyorum.
Gözlemlerime göre böyle daha etkili oluyor, şok etkisi yaratıyor.
Yaklaşık olarak 1 senedir fitness, son 3 aydır da ağırlık çalışan biri olarak 10-12,5 kg dambıl kullanıyorum. 5-7,5-10kg bench kullanıyorum. Kelebek olarak adlandırılan makinada 30, diğer makinalarda da 25-30 kg civarlarında takılıyorum öyle. Kol 36-37 gidiyor öyle :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Fitness'a yeni başlıyorsanız eğer önceliğiniz adaptasyon programı olmalıdır. Adaptasyon programı vücudunuzun spora adapte olma sürecidir. Yaklaşık olarak 1,5-2 ay yapılır. İleri ki seviyelerde hareketlerin hepsini bir günde yapmazsın. Kişiye göre antreman rutinide değişir. Örneğin;
Pazartesi Göğüs-Ön kol
Salı Dinlenme
Çarşamba Sırt-Arka kol
Perşembe Dinlenme
Cuma Omuz-Bacak
olabilir. Örnek olması için verdim. Kişiye göre değişir bu çalışma rutini. Zamanla kendi vücudunuzu tanıdığınızda kendi programınızı daha kolaylıkla yapabilirsiniz. Fitness ve vücut geliştirmeyle ilgili forumlarda biraz vakit geçirip araştırırsan kolaylıkla öğrenebilirsin. Onun haricinde soruların varsa yardımcı olabilirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Adsense Onayı
-
-
Ad Soyad
R** Ç**
-
-
-
Ticaret
21, (%95)
Arkadaşlar hrpinize teşekkür ediyorum bu konuyu çözdüö hallettim sağolun :) önerileriniz tavsiyeleriniz için
Teveccuh
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
CEO
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hemen hemen 7 yıldır body builging yapıyorum. O verdiğin hareketlerle başlangıç olayı farklı. Resme göre hareket çok az. Ben günde 17 hareket + yoga yaptığımı bilirim. 1. gün, 2. gün, 1. ay, 3. ay ve 6. ay olarak farklı program listeleri var. 6. aydan sonra özel program yazılır. Her ay düzenli olarak vücut ölçüleri alınır. İstersen sana sağlam program hazırlarım. Biraz vaktimi alır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
M** R**
-
-
-
Ticaret
103, (%99)
7 yıldır uğraşıyorsan 17 hareketin vücudu katabolik sürece soktuğunu bilmen lazım hocam. Hakkını vererek yaptığın ortalama bir ağırlık antrenmanı yaklaşık 50dk ile en fazla 1,5 saat arası olmalıdır. Bu da yaklaşık olarak 6-8 harekete denk gelir. Bundan sonrası vücudu çok büyük ihtimal katabolizme sokar ki katabolizm bizim gibi ağırlık sporuyla uğraşanların istemediği bir süreçtir.
Daha önceki iletimde verdiğim fitnesbilim forumdan daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
M** R**
-
-
-
Ticaret
103, (%99)
@[Teveccüh](userid:69473) Yazdıklarınızdan bu işi araştırmadan ve öğrenmeden yaptığınızı anlıyorum. Kaç kilo ile girdiğiniz çıktığınız falan problem değildir. Youtube'da bu işin detayını bilimsel olarak anlatan bir kaç arkadaş var. Bence biraz araştırın ve öğrenin.
Teveccuh
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
CEO
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Gerek yok mustix, kalsın. Senin anlaman sana göre, benim programım ve uyumum bana göre. Sen kendine göre iyisin, ben kendime göre iyiyim. Başkalarına "yok sen yanlışsın" demek yanlış olur. Herkesin kas yapısı, durumu, sporda gösterdiği motive vs. aynı değil sonuçta. Sağ olsun hocalarım çok güzel yetiştirdi beni. Lise arkadaşımla beraber çalışıyorduk, kendisi sanırım 80-90 kilo Türkiye 2'ncisi olabildi. Kolay gelsin.