lostyazilim

Film Siteleri Hakkında (Geleceği) (Deneyimler) (Tartışıyoruz)

9 Mesajlar 1.902 Okunma
lstbozum
smsonayhizmeti

Asya123 Asya123 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 4 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
mERHABA ARKADAŞLAR

neden ülkemizde çok fazla film sitesi var sizce?

yazımın sonunda sizlere bir kaç soru soracağım ve bu film sitesi sektörünü inceleyeceğiz.

Uzun yıllar aralıksız film sitesi yönettim. ben ilk kurduğumda şu zamanki kadar film sitesi yoktu tabi. çok değişken bir sektör gerçi 1 kapanıyorsa 5 kuruluyordur kim bilir.

öncelikle şuna bakalım piyasada neden bu kadar çok film sitesi var maddeler halinde sıralayalım isterseniz.

1. Wordpress sayesinde. (kurulan film sitelerinin %95'i wordpress altyapısı kullanıyor bildiğiniz gibi, Kurulum ve Kullanımı çok kolay, ve ücretsiz temalarıda çok fazla, hatta çoğu kırılmış warez tema mesela keremiya v4 çok popülerdi bir ara, kırıldığı gibi insanlar üşüştü herkes indirdi, film sitesi kurdu, oldukça şık bir tasarıma sahipti ve oldukça esnek kullanışlıydı. tabi olan keremiya tema yı yapan kişiye oldu kimse lisanslı almadı haliyle niye alsın bedavası varken, emekleri harcandı yani. v5 çıktı şimdiki durum nedir bilmiyorum. php ile yazılmış film temaları piyasaya girmeden önce %99 diyebilirdik. bkz (yıldız film script vb..)
php film temaları piyasaya sağlam bir giriş yaptılar, tabi wordpress in tahtı hafif sallanır gibi oldu, hatta wordpress in yerini alır mı? diye düşünüldü, ancak yılların Wordpress'i Sallandı ama yıkılmadı haliyle sebebi bir çok kişi yıllardır wordpress alıştı kullanımı kolay, kod bilgisi istemiyor, lisanssız tema desen gırla gidiyor yani tam bir cennet gibi geliyordu kullanıcılarına.
tabi php sektöre girince, wordpress film tema yapımcıları'da kolları sıvadı.
php den aşağı kalmamak için benzer özellikleri wordpress'e entegre ettiler.
php tema yapımcıları temalarının wordpress kadar seo da etkili olduklarını açıkladılar, ancak insanların aklına wordpress dedinmi seo geliyordu. php onlar için üvey evlat tı çünkü tanımıyorlardı ve lisanslı tema ile kim uğraşırdıki. ancak işin aslı böyle değildi evet devam edelim. :)

2. yazılım öğrenme (film sitesi kuranların çoğu yazılım öğrenmek için film sitesi kuruyorlar, en azından bir html css öğrenmem, kavramam daha kolay olur diye düşünüyorlar. nasılki Bilgisayar kullanmayı öğrenmenin en kolay yolu evinde Bilgisayar olmasıysa oda bu misal işte. ve hatta iddiaa ediyorum film sitesi sahiplerinin çoğu yazılımdan bir haberler css dahi bilmezler, dikkat edin çoğu diyorum hepsi demiyorum. bu hazırcılıktan kaynaklanıyor hazır temayı ftp den yükle sonra panelden filmleri yükle, yüklediği filmler'de diğer sitelerden alıyor tabi kendi encode etse ömrü yetermi bin küşür filmi tek tek. ben yaptım o hatayı encodeyi kendim yapıyordum(convert+upload kendi bilgisayarımda yapıyordum pc hiç kapanmıyordu sürekli convert ediyordu "megui" programı ile sonra ekran kartı yanana kadar bu böyle devam etti..


3. Zengin olma Hayalleri (şehir efsanesi gibi bir şey herkes merak ediyor.)

Ahmet: abi bu film siteleri para kazanıyor mu cidden?
Mehmet: tabi olmm yahaa kazanmasalar elini nereye atsan film sitesine çarpmazdı.
Ahmet: abi bizde kuralım mı bir site? oturduğumuz yerden parayı buluruz.
Mehmet: olm nası kurucaz yha kodlama nedir nasıl yapılır bilmiyoruz, sap gibi kalırız ortada demedi deme.
Ahmet: abi ben biraz araştırdım kod bilgisi istemiyorki, hazır temayı atıyon siteye kullanıyon hihihihi :)
Mehmet: vay anasını bu kadar kolay olduğunu bilseydim 10 yaşımda kurardım şimdi zengindim :S

neyse bunlar film sitesini kurdular tabi büyük hayellerle. ama tüm domainler alınmıştı, bunlarda çok alakasız bir domain aldılar. seo nedir hiç duymamışlardı
Siteleri uzay boşluğunda kayboldu haliyle :D

Burdan tüm Ahmet ve Mehmet lere Selam olsun. Girişimci olmak iyi bir şey ve yeni şeyler denemek çok güzel, Ancak bir işe girmeden önce iyice araştırın çok iyi araştırın. Yukarıdaki Örnek gibi olmayın. Haydi kalın sağlıcakla :)


(Dip not: Film ve Dizi işlerinde çok başarılı olan Sitelerin ayağını hep kaydırdılar hatırlarsınız, bazıları 1. sırada yıllarca kaldı sonra kayboldu bazıları yeni 1. oldu hevesini alamadan kaydı gitti aramızdan. telif dediler, yasak dediler, yapma birader emek çalıyorsun dediler ve daha çok şeyler oldu, avukatlar girdi araya kavgalar çıktı hapse girenler oldu.. oldu da oldu çok şeyler oldu şimdi 2018'e giriyoruz hayırlısı olsun deyip devam ediyoruz.. ((HAYIRLISII..))



Yıl 2018 oluyor Film Sitelerinin Geleceğini nasıl Buluyorsunuz.

Sizde Düşüncelerinizi yazın. Yazımı yararlı buldunuzmu Lütfen belirtin :o

film sitesi kurduğunuzda rakipleriniz de çok olucak.
ilk okulda hatırlayın sıra kavgaları olurdu biri derdi oraya ben oturucam diğeri derdi hayır o sıraya ben oturucam sonunda kavga ederlerdi.
Google sıralarında da böyle bir kavga var aslında.
ama hatırlayın ilk okul sıralarında en öne her zaman en zekiler otururdu. veya zeki görünenler.
veya başkalarının aklını zekasından yararlananlar.
Gerçek hayatta olduğu gibi Sanal dünyada da Kavgalar bitmez... yerinizi aldıysanız.
Hava savunma füzelerinizi güçlendirin , yani rakip siteler tarafından Ddoss atakları yemeyin dikkat edin.

--

hayatı boyunca yandex veya diğer arama motorları kullanan kişiler, ve google'u kötüleyen kişiler. iş site kurmaya geldimi Google ile kardeş oluyorlar ne hikmetse. bunlara fazla takılmayın. kalın sağlıcakla.

200, 300 tl lisanslı temaya verip (filmler den 20, 30 izlenme alıp siteyi kapatanlar biliyorum) paraları hep boşa gitti. yazımda sizleri film sitesi kurmaktan soğutmak değil. benim şimdiki aklım olsa herşeyi başta hazırlarım hatta sosyal medya hesaplarını bile açar sitenin, bir program hazırlardım şunu şöyle yapıcam şunu şöyle siteyi yayına verdiğim gibi şu tanıtım yerlerine ekleyeceğim şu seo yu kullanacağım gibi. önceden herşeyi hazırlardım. yangından mal kaçırır gibi site kurmazdım.

Asya123 adlı üyeden alıntı


Hava savunma füzelerinizi güçlendirin , yani rakip siteler tarafından Ddoss atakları yemeyin dikkat edin.

kesinlikle saldırının nereden geleceği belli olmaz dost sandığınız yerlerden bile gelebilir.
evet nerede kalmıştık, başlıkta belirttiğim gibi Tartışıyoruz demiştim evet tartışma kıvılcımdı alev oldu ateşe bir odun daha atıp geliyorum.
evet kaldığımız yerden devam en son ne anlatıyordum, tamam hatırladım.
önceden hep merak ederdim bu film siteleri videoları nasıl yapıyor, video başlarına nasıl reklamlarını koyuyor diye eskiden google'da film izle de 1. olan bir site vardı şimdi yok adı bende saklı ona sormuştum çok kişiye sordumda bir o cevap vermişti
soru şuydu: videoları nereden indirip hangi program ile düzenliyorsunuz acaba.
cevap: video encode için megui programını kullanıyorum. filmleri torrent ile indiriyorum, altyazı ları divxplanet altyazı sitesinden alıyorum.(şuan o sitede kapandı yalan oldu yani uzay boşluğuna gitti kısaca onuda harcadılar yani. kader utansın iyiler çabuk ölürmüş.)
sonra sublime text editör programı ilede altyazı düzenleyip megui ile convert ediyormuş. bende onun tavsiyeleri ile başladım encode işlerine. ayrıca divxplanet sitesinde encode işleri diye konu başlığı vardı orada insanlar tecrübelerini anlatıyordu. mesela 2gb lik bir filmi 500 mb ye çekip kalite düşürmeden. AviSynth filtrelerinden bahsediyorum. tabi önceleri herkes avi formatında video yapıyordu sonra mp4 çıktı yine aviye devam ettiler ama mp4 hertürlü boyut konusunda daha iyidi kısa sürede avi'yi solladı tabi x264 ile efsane oldular. x265 Hevc çıkınca tabi dengeler alt üst oldu şimdi bakalım daha neler göreceğiz.

Bir dahaki yazımda Google'un amcaoğlu olduğunu iddiaa eden Seo'culardan bahsedebilirim. nasılda bazı insanlar bizleri soymaya çalışıyorlar üstelik bizden az şey bilerek, sözüm meclisten dışarı. ateşe bir odun daha atıp uzaklaşıyorum tartışma devam ediyor.
sizlerde içinizi dökebilirsiniz daha önce film sitesi kurduysanız veya şuanda siteniz varsa tebrübelerinizi, anılarınızı filan ne bileyim. haydi see you..


Bir dahaki yazımda Google'un amcaoğlu olduğunu iddiaa eden Seo'culardan bahsedebilirim. nasılda bazı insanlar bizleri soymaya çalışıyorlar üstelik bizden az şey bilerek, sözüm meclisten dışarı. ateşe bir odun daha atıp uzaklaşıyorum tartışma devam ediyor.
sizlerde içinizi dökebilirsiniz daha önce film sitesi kurduysanız veya şuanda siteniz varsa tebrübelerinizi, anılarınızı filan ne bileyim. haydi see you..



dayı sen ne anlatıyon ya boşver ne alıp veremediğin var seo cularla herkes ekmeğinin peşinde.
neyse tartışma alevlenmiş bir odunda ben atayım, durun şimdi anlatacaklarım var. açın güzel bir müzik acıklı olursa daha iyi hadi başlayalım.

insanlar neden sitelerinden para kazanmasalar bile devam ederler yayına merak ettiniz mi?
Alkışlarla yaşıyorum diye bir tabir vardır duymuşsunuzdur.

mesela adam para kazanamıyordur sitesin den ama siteye gelen yorumlar öyle güzeldirki okudukça insan sanki bu güzel yorumları bana yapıyorlar gibi hisseder kendini değerli hissider
işe yarar hisseder beğenilme duygusu budur işte takdir edilme duygusu paranın canı cehenneme der bana güzel yorumlar atın der övün beni der. güzel yorumları aldıkça adam daha çok cesaretlenir para perdesi kalkar gözünden bu sayede siteyi devam ettirir.
Herşey para değildir yani film izledikten sonra film hakkında bir yorum atın sonrada parantez açıp admine teşekkür edin çok zor birşey değil onca emek vermiş adam.
insanlık öldümü yahu. hadi kalın sağlıcakla..


mesela adam para kazanamıyordur sitesin den ama siteye gelen yorumlar öyle güzeldirki okudukça insan sanki bu güzel yorumları bana yapıyorlar gibi hisseder kendini değerli hissider
işe yarar hisseder beğenilme duygusu budur işte takdir edilme duygusu paranın canı cehenneme der bana güzel yorumlar atın der övün beni der. güzel yorumları aldıkça adam daha çok cesaretlenir para perdesi kalkar gözünden bu sayede siteyi devam ettirir.
Herşey para değildir yani film izledikten sonra film hakkında bir yorum atın sonrada parantez açıp admine teşekkür edin çok zor birşey değil onca emek vermiş adam.
insanlık öldümü yahu. hadi kalın sağlıcakla..


Bir film sitesi sahibi olarak
Kesinlikle katılıyorum bu konuda benimde söyleyeceklerim var.
Alevli taştırmaya bende odun atmak isterdim ama odun kalmamış doğalgaza geçmişik haberim yok, neyse çalı çırpı toplayıp geliyorum alev sönmesin.
Hıh geldim.

mesela bende sitemde üyelere ziyaretçilere bas bas bağırıyorum film izledikten sonra bir yorum atın kaçıp gitmeyin diye ama kimse sallamıyor. en sonunda aypi lerini alıp peşlerine düşücem yeter artık .) :)

aslında şundan bahsedicektim sözü fazla uzamayacağım, az önce cigara içerken ilham geldi kaçmadan yazayım.

siteye gelen ziyaretçileri nasıl siteye bağlarız.

1. sitede dolaştıklarında kendilerini güvende hissetsinler sürekli onlarla irtibah halinde olun
onlarla konuşun sohbet edin, sürekli onların size iyi sözler söylemesini beklemeyin.

2. Aile ortamı kurun bu çok önemli insanlar aile ortamı gibi sıcak ortamlardan sıkılmazlar.

3. fazla gizemli olun anonim olun yani bir ağırlığınız olsun üyeler veya ziyaretçilerle laubaili (bu nasıl yazılı bilmiyorum :) ) olmayın ciddi duran ama yerinde espri yapanı herkes sever.

4. görsellik insanlar çok önem verir site içeriği kadar site tasarımıda çok önemli herkesin kullandığı basit temalardan uzak durun üye tabanlı avatar koyabilecekleri bir tema bulun.


5. buna birşey gelmiyor aklıma gelirse yazarım. haydi kalın sağlıcakla. se you.


5. buna birşey gelmiyor aklıma gelirse yazarım. haydi kalın sağlıcakla. se you.



Benim geliyor istersen devam edeyim. ancak birşey dikkatimi çekti birader see you nedir ya, yazamamışında zaten görüşürüz diyeceksin burası Türkiye türkçe konuşacaksın o kadar.
asabım bozuldu ya bi dal içip geliyorum.
pardon beyler biraz sinirlendim ne anlatacaktım ben heh, 5. şık

en önemlisini unutmuşun biraderim aç kulaklarını veya gözlerini veya her nereni istersen sana kalmış :)

5. Sitedeki reklamlar( rahatsız edici olmaması lazım siteyi full reklama gömersen daha tıklamadan 10 larca reklam sayfası açılırsa bu iş olmaz biraderim demedi deme adam 1 kere girer siteye bir daha girmez. mevzu derin anadınmı bu arada tartışmaya başlamadan önce ben odun attımmıya alevlendirmek için hiç hatırlamıyorum. neyse atmadıysam kader utansın, benlik bir şey yok.

şimdi dinle biraderim hayat sana hep tokat atmak ister oyüzden ayık olucaksın direneceksin.
yıkılmak yok unutma kardeş bir heves ettin kurdun siteni biraderim anadınmı mevzu çok derin bu gece yaz yaz bitiremem.

kurdun bir site önce kendine örnek bir site al nasıl küçükken brus liyi örnek alıyordun onun gibi işte örnek bir site al bu adam ne yapmış nasıl seo yapmış, falan yapmış filan aratış direk siteni kurma biraderim. haydi görüşürüz. see you yok, Burası Türkiye. selametle.

kurdun bir site önce kendine örnek bir site al nasıl küçükken brus liyi örnek alıyordun onun gibi işte

brus li çocukluk kahramanım, gerçekten 1 yıl daha yaşasaydı kurşun geçirmezmi olucaktı buda çok merak konusu, buda çok derin mevzu bunu ayrıca sonra ele alıcam kısmetse.

benimde anlatacaklarım var. bende tartışma alevine odun atmak isterdim ama o kadar çok odun atmışsınız ki yana yana kül olmuş biraderim tıpkı Hayallerimiz gibi..
bende biraz benzin dökücem izninizle biraz tehlikeli ama buna değer, az öteye geçin başlıyoruz.



film başlıyor..
3 YIL ÖNCE

Yavaşlığın keyfi neden yitip gitti böyle? Ah nerede şimdi geçmişin aylakları? Halk türkülerinin tembel kahramanları neredeler, bir değirmenden ötekine sürüklenip duran, açık havada yıldız palasta uyku çeken şu serseri tayfası nerede şimdi? Kır yollarıyla, çayırlarıyla, harman yerleriyle, doğa güzellikleriyle nereye gittiler? Bir Çek atasözü onların tatlı aylaklıklarını bir eğretilemeyle tanımlar: Tanrının pencerelerini seyrediyorlar. Tanrının pencerelerini seyreden kimsenin canı hiç sıkılmaz; mutludur. Günümüz dünyasında işsizlik’e dönüştü aylaklık; aynı şey değil kuşkusuz: İşe yaramaz hisseder kendini işsiz insan, canı sıkılır, yoksun kaldığı devinimi arar durmadan.

Dikiz aynasına bakıyorum: Karşı yönden gelen arabalar yüzünden bir türlü beni sollayıp geçemeyen aynı araba. Sürücünün yanında bir kadın var; adam kadına neden gülünç bir şeyler anlatmıyor acaba? Elini niçin onun dizine koymuyor? Bunu yapacağına, önündeki arabayı yeterince hızlı sürmeyen sürücüyü lanetleyip duruyor; kadına gelince, o da sürücüye eliyle dokunmayı aklına bile getirmiyor, kafasının içinde onunla birlikte araba kullanıyor ve o da beni lanetleyip duruyor.

Bana gelince, ben Paris’ten bir kır şatosuna yapılan bir başka yolculuğu, Madame de T. ile ona refakat eden genç şövalyenin bundan iki yüzyılı aşkın bir süre önce yaptıkları yolculuğu düşünüyorum. Birbirlerinin ilk kez bu kadar yakınında duruyorlar, hızın yavaşlığının yarattığı o dile gelmez kösnül hava onları içine alıyor: Arabanın devinimlerine uygun olarak sallanan iki vücut birbirine dokunuyor önce rastlantıyla, sonra bile bile ve oluyor olacak olan, öykü başlıyor.


Film siteleri hakkında söylenecek ve yazılacak çok şey var, yukarıda anlatmıştım biraderim mevzu derin.

Belki bir gün yeniden karşılaşırız biraderim, Selametle..
Bulabilencom

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

csnv5353 csnv5353 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Gıda Mühendisi - C Sınıfı İSG
  • Konum Rize
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 612
  • Beğeniler 47 / 99
  • Ticaret 37, (%86)
Bende 4 yıl önce film izle de 3. sıradaydım arkadaşlar. Uzun süre oralarda kaldık günlük 50 60k hitlere geldik ama bi yerden sonra şikayetlerın ardı kesilmedi en son bildiğimiz warner bros mahkemeye vereceğine dair hostumuz aradı 30 filmi öyle sildik. Sonrasında bir çok şirket bu şekilde aradı host şirketide çok sıktı canımızı ama yine de yılmadan devam edelim dedik her şey güzel gidiyordu.Sonrasında googlenin güncellemesi ile yerle bir olduk çok fazla backlınk almıştım sonrasında kapattık siteyi.

Günümüzde bunun önlemi alınmaz ülkemizde de bir şey olacağı yok biri kapanır biri açılır bu böyle gider ancak netflıx gibi bazı sistemler film sitelerini bitirebilir o belli olmaz..
Son olarak:

Film sitesi sahibi olmanın güzel yanlarından biri arkadaşlarım filmi izlerken süreklı bana soruyordu ne izlesek diye ve izleyenlerin güzel yorumlarının verdiği mutluluk bana yeterdi. Webmaster hayatımın ilk sitesi idi. beyaz-perde.net Her zaman söylerim sinema bir sektördür ve bu sektörde bizim de adımız geçti :) Selam olsun o günlere..
 

 

Asya123 Asya123 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 4 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Bende 4 yıl önce film izle de 3. sıradaydım arkadaşlar. Uzun süre oralarda kaldık günlük 50 60k hitlere geldik ama bi yerden sonra şikayetlerın ardı kesilmedi en son bildiğimiz warner bros mahkemeye vereceğine dair hostumuz aradı 30 filmi öyle sildik. Sonrasında bir çok şirket bu şekilde aradı host şirketide çok sıktı canımızı ama yine de yılmadan devam edelim dedik her şey güzel gidiyordu.Sonrasında googlenin güncellemesi ile yerle bir olduk çok fazla backlınk almıştım sonrasında kapattık siteyi.

Günümüzde bunun önlemi alınmaz ülkemizde de bir şey olacağı yok biri kapanır biri açılır bu böyle gider ancak netflıx gibi bazı sistemler film sitelerini bitirebilir o belli olmaz..
Son olarak:

Film sitesi sahibi olmanın güzel yanlarından biri arkadaşlarım filmi izlerken süreklı bana soruyordu ne izlesek diye ve izleyenlerin güzel yorumlarının verdiği mutluluk bana yeterdi. Webmaster hayatımın ilk sitesi idi. beyaz-perde.net Her zaman söylerim sinema bir sektördür ve bu sektörde bizim de adımız geçti Selam olsun o günlere..


eveett tartışma alevleniyor.. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. film sitesi sahipleri eskileri anıp dertleşelim cigara içiyorsanız herkse bende 1 dal hediye içmiyorsanız size bir şiir hediye edicem..
başka deneyimlerini paylaşmak isteyen gelin dertleyeşim eskileri analım.. hey gidi günler be ne günlerdi ama demi özledim be.

evet arkadaşlar taştırmaya devam ediyoruz nerede kalmıştık size bir kaç soru:

bu konulardan devam edebiliriz.

sizce..
film sitesi sektöründe..

1. php ile wordpress arasındaki savaşı kim kazanır?

2. film sitelerinin geleceğini nasıl görüyorsunuz mesela 10 yıl sonra bu kadar film sitesi olur mu halen? veya azalır mı acaba evet bu konuda çok merak ediliyor.

3. devlet bu işe bir el atarmı yeter ulen vergi vermiyonuz ulen beleşciler deyip tokadı vurur mu?

4. biri şu telif canavarı warner bross'a dur diyebilir mi? bi rahat bırakmıyor rahat iş yapalım.

5. film sitesi kuranlar ne tarz reklamlara başvurmalı buda çok önemli bakın tecrübesi olanlar rica ediyorum aramızda bu işe girecek yeni arkadaşlar var. kendim için bir şey istemiyorum yeni yetişen gençler var rica ediyorum paylaşalım.

6. şuanda film sitesi kurmak mantıklımı iyi para kazanan dostlarınız veya tanıdıklarınız veya facebook arkadaşınız var mı?

7. ben böyle şiir yazmayı nereden öğrendim?

evet bu soruların cevaplarını bekliyorum arkadaşlar.
tartışmaya yeni bir soluk getirelim. hadi başlayalım.
 

 

ciplakyazar ciplakyazar .com Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Satın Alma
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 729
  • Beğeniler 318 / 317
  • Ticaret 0, (%0)
Film sitelerinin çoğu mail.ru vk.com gibi siteleri host olarak kullanıyor. O sitelere bi erişim engeli gelmesine bakar herşey.
Ondan sonra hepsi çöp olur.
 

 

Ciplakyazar.com | Kişisel Blog ve Öyküler
wmaraci
wmaraci

alper75 alper75 alpercetin.net Kullanıcı
  • Üyelik 26.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 439
  • Beğeniler 6 / 94
  • Ticaret 6, (%100)

ciplakyazar adlı üyeden alıntı

Film sitelerinin çoğu mail.ru vk.com gibi siteleri host olarak kullanıyor. O sitelere bi erişim engeli gelmesine bakar herşey.
Ondan sonra hepsi çöp olur.


ciplakyazar hocam o sitelere erişim engeli devletler arasında bir sıkıntı olursa gelebilir. O siteler facebook, instagram vb. siteler gibi sosyal medya siteleri

Asya123 adlı üyeden alıntı

öncelikle hoş geldin biraderim, yazdıklarını tek tek okudum hatta üşenmedim bir daha okudum hatta bir daha yazsan bir daha okurum. yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. bu arada tartışma alevine odun attın mı neyse atmadıysanda canın sağolsun, ilk misafirimizsin sana herşey serbest. oz movie temasını bende severim ama tabi benim favorim keremiya v4 ve vega film teması php olandan hani yukarıda adına şiirler yazdığım..

kesinlikle çok fazla emek isteyen bir sektör. adamı a sosyalde yapar zenginde yapar kişiye kalmış hobi olarak başlayanlar parası olanlar için sıkıntı yok tabi olan garibanalra oluyor.

bu arada yukarıdaki şiirimi okudunmu biraderim. bak şu kısmı adamı ağlatır, kalpten götürür resmen.

bende yalnızlığımı işsizliğimi film sitesi kurarak gideriyordum. ama tutunmak zor tabi.

Teşekkürler selametle güzel insan.
başka tartışmaya katılmak isteyen deneyimlerini paylaşmak isteyenleri sahneye alalım.



eveett tartışma alevleniyor.. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. film sitesi sahipleri eskileri anıp dertleşelim cigara içiyorsanız herkse bende 1 dal hediye içmiyorsanız size bir şiir hediye edicem..
başka deneyimlerini paylaşmak isteyen gelin dertleyeşim eskileri analım.. hey gidi günler be ne günlerdi ama demi özledim be.

evet arkadaşlar taştırmaya devam ediyoruz nerede kalmıştık size bir kaç soru:

bu konulardan devam edebiliriz.

sizce..
film sitesi sektöründe..

1. php ile wordpress arasındaki savaşı kim kazanır?

2. film sitelerinin geleceğini nasıl görüyorsunuz mesela 10 yıl sonra bu kadar film sitesi olur mu halen? veya azalır mı acaba evet bu konuda çok merak ediliyor.

3. devlet bu işe bir el atarmı yeter ulen vergi vermiyonuz ulen beleşciler deyip tokadı vurur mu?

4. biri şu telif canavarı warner bross'a dur diyebilir mi? bi rahat bırakmıyor rahat iş yapalım.

5. film sitesi kuranlar ne tarz reklamlara başvurmalı buda çok önemli bakın tecrübesi olanlar rica ediyorum aramızda bu işe girecek yeni arkadaşlar var. kendim için bir şey istemiyorum yeni yetişen gençler var rica ediyorum paylaşalım.

6. şuanda film sitesi kurmak mantıklımı iyi para kazanan dostlarınız veya tanıdıklarınız veya facebook arkadaşınız var mı?

7. ben böyle şiir yazmayı nereden öğrendim?

evet bu soruların cevaplarını bekliyorum arkadaşlar.
tartışmaya yeni bir soluk getirelim. hadi başlayalım.


Senin sorularına kendi görüşüme göre cevap vereyim.

1. Wordpress eklenti ve tema bakımından şuanda kazanan tarafta bence

2. Film siteleri en azından Türkiye'de bir kaç yıla kadar bitme kıvamına gelir.

3. 2. cevapta aslında verdim cevabını

4. Warner bross'u durdurabilen olur mu bilmem ama o sizi durdurur :)

5. Bu soruyu boş bırakıcam :)

6. Bunu da boş geçiyorum (Sınıfta kalıcaz :))

7. Sanat sanatçıdan öğrenilir.
 

 

alpercetin.net Facebook Ve Diğer Sosyal Medya Botlarınız Yapılır.

ciplakyazar ciplakyazar .com Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Satın Alma
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 729
  • Beğeniler 318 / 317
  • Ticaret 0, (%0)
Valla kardeşim Dünya ansiklopedisi dediğimiz vikipedia bile kapandıysa o sitelerin gözünün yaşına bakmazlar.

Google bile yasaklansa şaşırmam yani.
 

 

Ciplakyazar.com | Kişisel Blog ve Öyküler

Link Link WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 1548
  • Beğeniler 379 / 426
  • Ticaret 46, (%100)
1-2 seneye hepsi kapanir
Telif haklarindan dolayi.
 

 

Deneme

Asya123 Asya123 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 4 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

Asya123 adlı üyeden alıntı



evet arkadaşlar taştırmaya devam ediyoruz nerede kalmıştık size bir kaç soru:

bu konulardan devam edebiliriz.

sizce..
film sitesi sektöründe..

1. php ile wordpress arasındaki savaşı kim kazanır?

2. film sitelerinin geleceğini nasıl görüyorsunuz mesela 10 yıl sonra bu kadar film sitesi olur mu halen? veya azalır mı acaba evet bu konuda çok merak ediliyor.

3. devlet bu işe bir el atarmı yeter ulen vergi vermiyonuz ulen beleşciler deyip tokadı vurur mu?

4. biri şu telif canavarı warner bross'a dur diyebilir mi? bi rahat bırakmıyor rahat iş yapalım.

5. film sitesi kuranlar ne tarz reklamlara başvurmalı buda çok önemli bakın tecrübesi olanlar rica ediyorum aramızda bu işe girecek yeni arkadaşlar var. kendim için bir şey istemiyorum yeni yetişen gençler var rica ediyorum paylaşalım.

6. şuanda film sitesi kurmak mantıklımı iyi para kazanan dostlarınız veya tanıdıklarınız veya facebook arkadaşınız var mı?

7. ben böyle şiir yazmayı nereden öğrendim?

evet bu soruların cevaplarını bekliyorum arkadaşlar.
tartışmaya yeni bir soluk getirelim. hadi başlayalım.


evet arkadaşlar nerede kalmıştık unutmadan yazmam lazım ilham geldi.
sanatçı canfeza'nın da dediği yazmak hapşurmak gibidir geldimi tutamazsın.
bu arada birileri benim konuyu epey değiştirmiş orijinalliği bozulmuş genede fena olmamış.

soruları cevaplandıralım bakalım birde benden dinleyin hikayeyi. mevzu çok derin demiştik hatırlayın.

1. php ile wordpress kavgası hiç bitmez php her türlü alt eder ancak wordpress'in kökleri öyle bir yayılmışki ulliminati teşkilatı mubarek, karışık mevzular biraderim bu konuyu fazla deşmek istemiyorum.

2. şöyle anlatayım kimse yarın ne olur bilemiyor, tahmin dahi edemez bu ülke öyle bir ülke ancak benim tahminim 10 yıl sonra bu kadar çok olmazlar, sadece en güçlüler veya torpilliler hayatta kalıcak, gerisi yukarda bahsetmiştim uzay boşluğuna gidecek.

3. valla devlet hostingden domainden vergi almıyor mu? gelsin bilgisayar kullanma vergiside alsın isterse :) şimdi düşündümde az önce aklıma geldi, hosting, domain şirketi yabancıysa oradan biz alışveriş yapıyorsak Türkiye'ye vergi veriyor mu? acaba, neyse biraderim bu konular derin falza girersem çıkamam.

4. Warner Bross' yüzünden sitesi kapanan ve onun ile başı belaya girmiş tüm site sahipleri için 1 dakikalık saygı duruşu..(doldumu doldumu 1 dakika )
heh tamam geldim.
şeytan diyor git bas şirketi cüneyt arkın filmindeki gibi bu kapattığın türk siteler için. bir kırbaç darbesi.
bu sırıtarak attığın her telif için. neyse biraz ciddi olmam lazım bu wb ye belli olmaz
bi telifde burdan bana atabilir. ama beyler bir gün intikamınızı alıcam sizin için film sitesi sahipleri, kalın sağlıcakla.


5. bunu bende çok merak ediyorum. gerçi bunun adına yeni konular açılması lazım türden çokda açılmıştır belki bilemiyorum biraderim mevzu derin. evet devam edelim.


6. yukardaki uyarılara uyarsan öncelikle güzel bir domainin varsa neden olmasın.
ama tabi yukardaki uyarılar altın değerinde onları dikkate al.


7. sen böyle şiir yazmayı bence çok film izleyerek öğrendin. veya çok Roman okuyorsun. ama Rahmetli Cem Karaca nın şu sözünü unutma. "Unut Dedi Romanlarııııııı,, İşçisin sen işçi kal giy dedi tulumları,, yine çok duygulandım.
 

 

Asya123 Asya123 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 4 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Bundan Yıllarrr yıllar önceydi sende 3 ben diyim 7, biraz eskileri analım, acıklı bir müzik açıp geliyorum.

Film Başlıyor..

Düşünüp duruyordum Siteme Nasıl bir yenilik eklesem diye, Sonra aklıma Film İstek bölümü açayım oradan üyeler, ziyaretçiler film isteğinde bulunsun, böylelikle onlarla olan bağımı geliştireyim onlarla olan bağımı geliştireyim diye düşündüm..
neyse açtım başlığı kimse uğramıyordu uğrayanda 1 film isteyip gidiyordu..
ekliyordum filmini, teşekkür ediyordu, bende ona ediyordum, mutlu mesud geçinip gidiyorduk.
sonra bir üye çıkageldi her gün 1 film istemeye başladı, neyse ekliyordum güç bela.
sonra 2 ye çıkardı, daha sonra 3, 4, en son günde 5 film istemeye başladı. artık işi gücü bırakmıştım bu arkadaşın filmlerini eklemeye çalışıyordum, ona çalışıyordum yani resmen adam patronum gibi olmuştu. eklemedinmi de trip atıyordu. daha önce istediği filmlerin hepsini yükleyemeden ertesi gün 5 film daha atıyordu sağolsun hiç boş bırakmıyordu, hep istiyordu, doymak nedir bilmiyordu, en son kibarca bir dakika biraderim wan minut dedim, isyan ettim ya biraderim bir dur önce eski attığın filmleri yükleyelim acelen ne bu kadar. artık adam patronum gibi olmuş ben sanki film ekleyen editör gibi hissediyordum kendimi. sonra baktım böyle olmayacak o film istek başlığını kapattım.

bu gerçek hikayeden nasıl bir ders çıkarabiliriz.
Yani şunu demek istiyorum biraderim tamam mevzu derin anladık da Bu sitene gelen üyelere, veya ziyaretçilere fazla yüz vermiyeceksin, yoksa yukardaki gibi oluyor Tepene çıkıyorlar baş edemezsin birader, önceki yazılarımda bahsetmiştim bir ağırlığın olmalı biraderim, anonim ol çok samimi olma ama güler güzlü ol demiştim. neyse biraderim görüşüz.
Sagopa'nın bir sözü vardı bu film sitesi sektörünü çok iyi anlatır bak iyi dinle, feyz al..
"Bu yollarda çok iyi olmalı manevran ve mis gibi kokmalı sunduğun manolyan"
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al