Selam arkadaşlar bir kaç yıldır kilo problemim var ve bu kilolarımı vermek istiyorum. 22 yaşındayım 165 cm ve 88 kiloydum 15 gündür diyet değil ama hepsini hesaplayarak yiyorum proteini çok yağ az almaya çalışıyorum. Çevremdekiler sürekli az ye zayıflarsın gibi klasik şeyler söylediler, açıkcası bu söylediklerinin hiç bir yararı olmadı hatta dalga geçtiklerini düşündüm az yersem zayıflayacağımı bende biliyorum. Diyetisyene gittim geçen hafta bana saçma sapan bir liste verdi öğlen 7 kaşık yemek, akşam 5 kaşık yemek gibi ayrıca liste 1 adet 1 ay boyunca aynısını yiyeceğim. Hemde yemek ismi de söylemedi 7 kaşık pilavla 7 kaşık tarhana çorbasının besin değerleri çok çok farklı. Devlet hastanesinde gittim, sonrada yapmadım zaten söylediklerini saçmaydı çünkü. Kendim olabildiğince protein alıp karbonhidrat ve yağ az almaya çalışıyorum hesaplayarak yiyorum. Günde 45 gram protein 100 gram karbonhidrat 30 gramda yağ alıyorum ortalama. Yiyecek arıyorum her kafadan ayrı bir ses, mesela haşlanmış sadece su ve tuz bulunan tavuk yiyeyim dedim. Google'dan araştırdım tavuk yersem erkekliğimi kaybedeceğim yazıyor : LİNK bunun gibi bir çok fazla yiyecek var. Birisi yararlı diyor diğeri zararlı diyor. Nasıl zayıflayacağım ben ? kime inanayım ?
DÜZELTME 27.08.2020
01.07.2020 tarihinde başladığım kilo verme yolculuğum devam ediyor, bu iletiyi daha sonra okuyacak arkadaşlarıma tavsiyede bulunmak istiyorum. Öncelikle ne kadar kilo verdiğimden bahsedeceğim 1.65 boyundayım 01.07.2020 tarihinde 88,5 kg geliyordum bu sabah tartıldığımda tartıda 76,3 kg geldim. 31.07.2020 de 80.20 kg gelmiştim. Ne yedim diye merak ediyorsanız genel olarak yağ odaklı beslendim herkes size yağ yemeyin diyecektir doktorlarda öyle söylüyor araştırmanızı yabancı kaynaklardan yapmanızı öneriyorum çünkü Türkiye'de ki kişiler yanlış biliyorlar! Ketojenik diyet araştırabilirsiniz, ben tam bir ketojenik diyet yapamadım çünkü günlük 1.200 kalori alırken 20 gr. karbonhidrat çok zordu yapamadım ama hiç bir gün 100 gr. karbonhidratı geçmedim (bazı istisna günler hariç) olabildiğince yağlı yiyeceklerden yiyin ve karbonhidratı kesin protein ve yağ çok olanlara odaklanın. [Yumurta, tereyağ, ayçiçek yağı, kabak çekirdeği, kültür mantarı, ay çekirdeği, peynir, zeytin (az), köri soslu tavuk, köfte, bitftek, kahve (şekersiz), bitter çikolata %85 kakao vs.] En önemlisi bir gün kuralları çiğnediğinizde ben bunu başaramıyorum demeyin bu bir boks maçı gibi bir yumruk alıp yere düştüğünüzde yenilmiş sayılmazsınız yerde kalırsanız yenilmişsinizdir. 1 yada 2 aya fitnesse başlamayı düşünüyorum. Hedefim 68 kilo olmak ve vücudumda ki yağlardan kurtulup kas kütlesi kazanmak.