lostyazilim
tr.link

Beslenme Sorunu ! Hangisine İnanayım ?

17 Mesajlar 2.071 Okunma
acebozum
tr.link

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1880
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
Selam arkadaşlar bir kaç yıldır kilo problemim var ve bu kilolarımı vermek istiyorum. 22 yaşındayım 165 cm ve 88 kiloydum 15 gündür diyet değil ama hepsini hesaplayarak yiyorum proteini çok yağ az almaya çalışıyorum. Çevremdekiler sürekli az ye zayıflarsın gibi klasik şeyler söylediler, açıkcası bu söylediklerinin hiç bir yararı olmadı hatta dalga geçtiklerini düşündüm az yersem zayıflayacağımı bende biliyorum. Diyetisyene gittim geçen hafta bana saçma sapan bir liste verdi öğlen 7 kaşık yemek, akşam 5 kaşık yemek gibi ayrıca liste 1 adet 1 ay boyunca aynısını yiyeceğim. Hemde yemek ismi de söylemedi 7 kaşık pilavla 7 kaşık tarhana çorbasının besin değerleri çok çok farklı. Devlet hastanesinde gittim, sonrada yapmadım zaten söylediklerini saçmaydı çünkü. Kendim olabildiğince protein alıp karbonhidrat ve yağ az almaya çalışıyorum hesaplayarak yiyorum. Günde 45 gram protein 100 gram karbonhidrat 30 gramda yağ alıyorum ortalama. Yiyecek arıyorum her kafadan ayrı bir ses, mesela haşlanmış sadece su ve tuz bulunan tavuk yiyeyim dedim. Google'dan araştırdım tavuk yersem erkekliğimi kaybedeceğim yazıyor : LİNK bunun gibi bir çok fazla yiyecek var. Birisi yararlı diyor diğeri zararlı diyor. Nasıl zayıflayacağım ben ? kime inanayım ?

DÜZELTME 27.08.2020

01.07.2020 tarihinde başladığım kilo verme yolculuğum devam ediyor, bu iletiyi daha sonra okuyacak arkadaşlarıma tavsiyede bulunmak istiyorum. Öncelikle ne kadar kilo verdiğimden bahsedeceğim 1.65 boyundayım 01.07.2020 tarihinde 88,5 kg geliyordum bu sabah tartıldığımda tartıda 76,3 kg geldim. 31.07.2020 de 80.20 kg gelmiştim. Ne yedim diye merak ediyorsanız genel olarak yağ odaklı beslendim herkes size yağ yemeyin diyecektir doktorlarda öyle söylüyor araştırmanızı yabancı kaynaklardan yapmanızı öneriyorum çünkü Türkiye'de ki kişiler yanlış biliyorlar! Ketojenik diyet araştırabilirsiniz, ben tam bir ketojenik diyet yapamadım çünkü günlük 1.200 kalori alırken 20 gr. karbonhidrat çok zordu yapamadım ama hiç bir gün 100 gr. karbonhidratı geçmedim (bazı istisna günler hariç) olabildiğince yağlı yiyeceklerden yiyin ve karbonhidratı kesin protein ve yağ çok olanlara odaklanın. [Yumurta, tereyağ, ayçiçek yağı, kabak çekirdeği, kültür mantarı, ay çekirdeği, peynir, zeytin (az), köri soslu tavuk, köfte, bitftek, kahve (şekersiz), bitter çikolata %85 kakao vs.] En önemlisi bir gün kuralları çiğnediğinizde ben bunu başaramıyorum demeyin bu bir boks maçı gibi bir yumruk alıp yere düştüğünüzde yenilmiş sayılmazsınız yerde kalırsanız yenilmişsinizdir. 1 yada 2 aya fitnesse başlamayı düşünüyorum. Hedefim 68 kilo olmak ve vücudumda ki yağlardan kurtulup kas kütlesi kazanmak.

elektronikssl
webimgo

Caner0 Caner0 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Sosyal medya
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** D**
  • Mesajlar 154
  • Beğeniler 13 / 29
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam ben kendimden yola çıkarak size tavsiyede bulunacağım. Öncelikle kalori açığı oluşturulduğu zaman yağ yakımı kaçınılmazdır. Yağı 0 a indirgemeye çalışın. Şeker ve tuz tamamı ile bırakmanız lazım. Şeker yağ toplanmasına yardımcı olur tuz ise vücutta su tutmasına. Her gün kahve için içebiliyorsanız sade kahve acı kahvelerden için. Şeker kesinlikle koymayın. Spor yapıyorsanız spordan yarım saat önce l karnetin ve cla yağ yakımına yardımcı olur.
theharunuysal

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1880
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
Caner0 tuz çok alıyorum şeker almıyorum şeker meyvelerden alırım ancak. Kalori açığı oluşturuyorum 1.000 kaloriyi geçmiyorum. Ayrıca sıfır yağ tüketmek imkansıza yakındır, light peynir aldım protein ile birlikte yağ zaten kesinlikle alıyorsunuz. Mesela yağ olmadan protein nasıl alabilirim öneriniz var mı ? https://www.milliyet.com.tr/pembenar/sifir-yag-tuketimine-dikkat-1667748 sıfır yağda zararlıymış ayrıca o yüzden az tüketiyorum.

darknov4 darknov4 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad V** S**
  • Mesajlar 3084
  • Beğeniler 1387 / 910
  • Ticaret 29, (%100)
https://youtu.be/M-Z58UCGxxs
Bu videoyu izleyin bana çok mantıklı gelmişti

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1880
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
darknov4 izliyorum şuan yarısına geldim hocam teşekkür ederim.
Caner0 https://youtu.be/M-Z58UCGxxs?t=815 videonun bu süresinde bunu söylüyor aslında eğer yağı çok az alırsan da yakmaz diyor.

Aslında tamda burada çıkmaza giriyor diyet yapıp az yiyorum bu seferde vücut yakmıyor, diğer türlü de fazla çok alıyorsun fazla geliyor.

Caner0 Caner0 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Sosyal medya
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** D**
  • Mesajlar 154
  • Beğeniler 13 / 29
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam öncelikle yararlı yağlar var yararsız yani zararlı yağlar var. Mesela balıktan gelen yağlar yararlı yaģlardir. Yararlı yağ tüketmek de kilo vermenize yardımcı olur. Tabi aşırıya kaçmamak şartı ile. Günlük şu tukettiminizkaç litre?
theharunuysal

kişi bu mesajı beğendi.

creed74 creed74 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 33 / 388
  • Ticaret 45, (%100)
Cahilliğimi mazur görün lütfen, neden spor yapmıyorsunuz?
theharunuysal mertcanyildirim

kişi bu mesajı beğendi.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Diyet + Spor = mutlu son

167 Kilodan ben zamanında 65 kiloya düştüm 2 yılda.

Güzel zamanlardı
theharunuysal mertcanyildirim

kişi bu mesajı beğendi.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Ben her şeyi yiyerek sadece egzersizler ile 1 ayda 14 kg verdiğimi biliyorum.

Hareketsizlik kilo yapar bu kadar basit maalesef.

Ağır sporlar yapmanıza da gerek yok.

Basit egzersizler ile günde bir kaç kere olmak kaydı ile kilo verebilirsiniz. Yine istediğinizi yiyebilirsiniz tabii ki aşırıya kaçmamak şartı ile.

Mesela son zamanlarda sürekli bilgisayar başında olduğum için bende egzersizleri boşlamaya başladım ve kilo aldım.

Diyet hikayedir bana göre. İsteyen katılmayabilir ama hareket etmeyen vücut ile isterseniz hiç yemek yemeyin, kilonuz çok az düşer.
theharunuysal Dorebar

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1880
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
Caner0 günlük minimum 2L bazen 3 L çıkıyor.
creed74 spor yapmak derken akşam spor yürüyüş yapıyorum iphone sağlıktan baktım günlük 8 km yürüyormuşum bugün 14 km yürüdüm mesela 10 dk 0.8 km olacak şekilde.

Mrtcn Diyet yapamadım hangi diyeti önerirsiniz doktorun verdiği diyet bana mantıklı gelmedi. Spor olarak spor salonu yakın çevremde yok. Akşamları ortalama 8km yürüyorum 15 gündür. Birde size sormak istediğim bir savaş vermişsiniz obeziteye karşı bu savaşın izleri var mı ? Yani sarkma gibi mesela bende bazı yerlerde yarılmalar oldu sanki hamile bir bayan gibi yan taraflarımda oldu bu.

yilmaz70 Günlük 8km yürüyorum ortalama aslında teknik olarak sadece sporla 14 kilo vermem imkansıza yakın. Ortalama 8.500 kaloride 1 kg gidiyor, aynı yemeği yesem daha doğrusu vücudumun ihtiyacı olanı. Günde 20 km yürüyüş çok zordur mesela hadi yaptık diyelim 1.200 kalori 30 günde 4 kilo en fazla eğer oda yediğimize dikkat edersek. 14 kilo nasıl yakılacak ki sporla ? teknik olarak yani. Aslında aldığım kaloriyi sporla çoğunu veriyorum günlük 1.000 kalorinin altındayım sürekli nadir çıkıyorum üstüne 10 km yürüsem zaten 600 kalori gidiyor.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al