wmaraci reklam

10 Adımda Google AdSense 2016’da Kötü Reklamlar Nasıl Savaştı?

Google’ın akıllı reklam ağı Google AdSense, hem tüm dünyadaki Webmasterlar hem de ülkemizdeki Webmasterlar için en iyi reklam ağlarından biri. Yalnızca yayıncıların değil aynı zamanda reklam verenlerin de göz bebeği olan AdSense’ın 2016 yılında 1.7 milyar kötü niyetli ve politika ihlali yapan reklamla baş ettiğini biliyor muydunuz? 

Eğer bu reklamların her birini el ile ayıklamaya kalkacak olsaydık ve her reklamı 1 saniye içerisinde ayıklasaydık bile, kötü niyetli reklamları sistemden ayıklamamız tam 50 yıl sürecekti. Neyse ki Google AdSense’ın teknolojisi bu konuda insanlardan daha başarılı çalıştı ve 50 yıl beklemeye gerek kalmadan tüm bu zararlı reklamları çok daha kısa sürede ayıklamayı başardı.

Google AdSense’in 2016 yılında politikaları ihlal eden reklamlar ve kötü niyetli reklamlarla nasıl baş ettiğini bilmek ister miyidiniz? O halde sizi rakamlarla AdSense reklamları köşesine alalım :)

#1- Google, 2016’da tam 1.7 milyar kötü niyetli ve politika ihlali yapan reklamı saptadı ve gelişmiş teknolojisi sayesinde tüm bunları kısa sürede platformdan uzaklaştırdı.

NFT Fikri Neden O Kadar da Mantıksız Değil
İlginizi Çekebilir!

NFT Fikri Neden O Kadar da Mantıksız Değil

Oldukça yakın dönemde gündeme gelen NFT’ler başlangıçta duyanlar için hiç mantıklı gelmiyor ve anlamsızlığı nedeniyle güven de vermiyor. Bu şaşırtıcı sayılmaz. İnsanlık olarak daha önce böyle bir şey ne duyduk ne de yaşa...

#2- Bu sene içerisinde engellenen reklam sayısı geçtiğimiz senenin tam 2 katı kadardır.

#3- Sağlık alanı için geliştirilen ve yayınlanan toplam 68 milyon reklam engellendi. Geçtiğimiz seneyse bu rakam yalnızca 12.5 milyon kadardı.

#4- AdSense üzerinde en çok sayısı artan ve kullanıcıları rahatsız eden reklam türlerinden biri de kumar içerikleri oldu. AdSense ekibi 2016 yılında 17 milyon kumar reklamını platformundan uzaklaştırdı.

#5- “3 Günde 50 Kilo Verin!” Tarzında gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan ve internet kullanıcılarını kandırmaya yönelik oluşturulan neredeyse 80 milyon kadar reklam engellendi. 

#6- Mobil platformlardaki reklamlar için hayli özenli davranan AdSense, yerleşim ve otomatik tıklama gibi sıkıntıları da geçtiğimiz sene merceğine aldı. Sonuç olarak otomatik tıklama metoduyla açılan 23,000 reklamı AdSense ağından uzaklaştırdı.

#7- Google AdSense, 2016 yılında tabloid cloakers adı verilen yeni bir spam türüyle karşılaştı. Bu spammerlar reklamlarını tıpkı haber başlığı gibi hazırlayarak reklamlarının haberlerle ilgili sitelerde çıkmasını sağlıyordu. Bu yöntem sayesinde “Ufo Gören Masum Köylü” haberini okumak isteyen kullanıcı farkında olmadan reklama tıklıyor ve 3 günde 42 kilo verdiren bir hap pazarlayan internet sitesinin satış sayfasına ulaşıyordu. Kısa sürede durumu fark eden AdSense ekibi, geçtiğimiz sene 1,300 hesabı askıya alarak tabloid cloakers hilebazlarını sistemden tümüyle ayrıştırdı. 

8- 47,000 zayıflama hilesine yönelik ürün satışı ve benzeri içerik platformdan uzaklaştırıldı.

9- İstenmeyen yazılımları kullanan 15,000 internet sitesi ve zararlı içerik barındıran 900,000 reklam sistemden kaldırıldı.

10- Taklit ürünlerin satışı için kullanılan 6,000 internet sitesi ve 6,000 hesap kapatılarak operasyonları sona erdirildi.

AdSense gelişmiş teknolojileri sayesinde politika kurallarını diğer reklam ağlarından çok daha iyi uyguluyor. Peki sizce, sadece bir senede kötü reklamların bu kadar çok artmasının nedeni ne olabilir?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al