wmaraci reklam

100 Liraya Kendi İşinizi Kurabileceğiniz 10 Online Sektör

İtiraf etmeliyiz ki,“kendi işinizin patronu olmak” dışardan bakınca baya havalı kavram gibi görünüyor. Şu an kendi işinin sahibi olanların çok azı aileden gelenlerle bulunduğu konuma geldi. Kendi işinizin patronu olmak istiyorsanız çalışmalısınız, hiçbir işçinizin sizin kadar çok çalışamayacağını gördüğünüz gün, riskleri karşınıza alarak kendi işinizi kuracağınız gündür.

Hiç kimse sizi hazır kurulmuş bir işin başına “Buyur kardeş, gel sen bu işi yönet.” diye koymayacağını düşünürsek, harekete geçmeniz ve her zaman daha fazlasını yapmak için kolları sıvamanız gerekiyor.

Biz bir ekonomi sitesi değiliz, haliyle size önerebileceğimiz fikirler daha önce tadılmayan tropikal lezzetler olmayacaktır. Yalnız bu iş alanlarından her birine mevcut şartlarınız, 100 lira sermayeniz ve en önemlisi zamanınız ayırarak hemen şu an ve bu yazıyı okuduktan sonra başlayabilirsiniz.

1- Online Eğitim & E-Kitaplar

Eğitimin tamamen tıraş olduğu bir ülkede yetiştiğimizden olsa gerek, WM Aracı forumlarında en az satılan ürün ve hizmetler eğitim üzerine. Oysa başarılı eğitim kitleri geliştirerek uzman olduğunuz konu hakkında insanlara faydalı olabilir ve karşılığında gelir elde edebilirsiniz.

Bunu illa birkaç platformla sınırlamayın. İnternet lebiderya! Yeter ki, insanların gerçekten sahip olmak isteyeceği bir şey ortaya çıkartın. Ortaya çıkardığınız ürünü, hakkını vererek pazarlayın. Söz konusu ülke Türkiye bile olsa emin olun satacaktır. Satıyor, satıyorlar…

Atalarımız Webmaster Olsaydı Söylemeleri Muhtemel Olan 15 Atasözü
İlginizi Çekebilir!

Atalarımız Webmaster Olsaydı Söylemeleri Muhtemel Olan 15 Atasözü

Her şeyin üzümünü yiyip bağını sormayan atalarımız, yazılımcı veya webmaster olmuş olsaydı muhtemelen API’sini kullanıp Source’unu sormayacaktı. Ya da işleyen kodun bug tutmayacağını en iyi onlar bilip bize öğretecekti. Gel...

2- Makale / İçerik Yazarlığı

Lütfen ama lütfen, bu listeyi okur okumaz 5 kuruş 10 kuruştan makale yazma işine girişmeyin. Makale yazarlığı yapmak için illa müşterilerinizin olması gerekmez. Bazı sektörlerde her zaman giden içerikler vardır. Otomobil, kadınlara yönelik siteler, bilgi siteleri, nakliye vb. içerikler hep satılır.

Ya da dahası belki içinizde harika bir bilgi denizi vardır. Bunu kullanın. Önce kendinizi deneyin, ne kadar başarılı işler çıkardığınızı görün ve daha sonra bunları pazarlayın. Makale / içerik yazarlığı alanına girişmek için size 100 liradan çok daha azı lazım olacaktır.

3- Affiliate Marketing

Affiliate Marketing sadece internette kazanç sırları başlığı altında dolanan hurafe değildir. Mantıklı ve makul Affiliate Marketing çalışmaları tahmin ettiğinizden daha fazlasını kazanmanıza yardımcı olabilir. Affiliate Marketing kampanyalarına katılmak için kendi ürününüzün olmasına gerek yoktur. Madem kendiniz ürün oluşturamıyorsunuz o halde oluşturulan bir ürünü satın.

İlla hazır kampanyalara katılmak zorunda değilsiniz. Yeri geldiğinde bir yetenek bulun ve o yeteneği pazarlayın. Bernard Shaw’ın da dediği gibi; akıllı insan aklını kullanır. Daha akıllı insanlar başkalarının da aklını kullanır.

Eğer ikna ve uzlaşma kabiliyetiniz varsa biraz da ne olsa satarımcı giller damarını sahipseniz, kendi link ağınızı oluşturun. Belli niş alanlara yönelip site sahiplerinin izni dahilinde indirimli fiyatlar alın ve gerçekten kaliteli bir link ağı oluşturun. Bu ağ ile tekil ve çoğul satışlarla harika bir network’ün kaymağını yiyebilirsiniz. Durun bir düşünelim… Bu işe girişmek için 1 liraya bile ihtiyacınız olmayacaktır.

Yine de 100 lirayı forumlarda premium paketler satın alarak kendi profilinizi ve ticaret ilanlarınızı öne çıkarmak için kullanabilirsiniz. Hatta kim bilir, belki işinizi ciddiye alıp kurumsal bir logo ve isim ile bu işe başlamayı düşünebilirsiniz.

5- Danışmanlık

Biliyorum, Türkiye sektöründe tıpkı eğitmenlik gibi danışmanlık da pek para etmiyor. Bunun nedeni hizmet alanlar değil hizmet verenler. Alanında uzman olmayan kişilerin SEO, SERP, SEM, Sosyal medya uzmanı veya danışmanı olarak piyasaya çıkması maalesef işleri bu hale getirdi. Oysa işinizin hakkını verecek kadar kendinizi geliştirebilirseniz, ömrünüzün sonuna kadar size yetecek bir mesleğin kapılarını aralayabilirsiniz.

6- Tasarım

Bazı işlere başlamanız için bütçeden çok yeteneğe ihtiyacınız olur. Bazı yeteneklere ise sonradan çalışarak sahip olabilirsiniz. Dijital tasarım biraz böyle bir iş. 100 liraya alacağınız kaliteli eğitim setleri ve biraz sıkı çalışmayla sektörde logo yaptığını söyleyen arkadaşların yarısından daha iyi logolar üretiyor olabilirsiniz. Ya da bugün ve şu an her ne iş yapıyorsanız onu yapmaya devam edebilirsiniz. Hazır yeri gelmişken; kaç para ulan bi Adobe fotoşop?! 

7- Alan Adı Ticareti

Tüm alan adları kapıldı ve tüm köşeler tutuldu, artık bu sektörde para yok… Bu yalan, alan adı sektörünün en büyük yalanıdır. Evet keyword alan adları tutulmuş olabilir ama bu hala ticareti yapılacak alan adlarının olmadığı anlamına gelmiyor. Nice babayiğit bu işle evini ocağını çevirmeyi başarabildiğine göre ortada sizin görmediğiniz bir oyun dönüyor demektir.

Evet, 100 lira biraz yetersiz bir bütçe olabilir ancak akıllıca değerlendirildiğinde alan adı sektöründe 100 lira ile de 1000 lira ile de iş yaparsınız. Mevzu sizin bu alanda ne kadar başarılı olmayı hedeflediğinize bağlı.

8- Stok Fotoğraf

Fotoğraf yeteneğiniz varsa zaten üstüne söylenecek pek söz yok. Stok fotoğraf siteleri ülkemizde olmasa bile tüm dünyada revaçta. Stok fotoğraf işine 5 fotoğraf ile girip kazanmayı düşünüyorsanız kazanmazsınız. Onlarca, yüzlerce ve hatta binlerce stok fotoğraf sahibi olan kullanıcılar gerçekten bu yola baş koyan ve başarılı olacak olan kişilerdir. Çalışmalarınızı tek bir platform yerine birden fazla platformdan yayınlamayı unutmayın.

9- WordPress Geliştiricisi

Ülkemizde henüz oldukça bakir bir kavram fakat tüm dünyada artık ciddi ciddi WordPress geliştiricisi diye bir kavram kullanılıyor. Bu adamlar gerektiğinde WordPress’ten şapka çıkartıyor ve uygun fiyatlarla yazılım bilgisi olmayan WordPress kullanıcılarına hizmet sunuyor. Sitenin hız skorunu arttırmak, istenen özelliklerin eklenmesi, ihtiyacı yönelik eklentilerin geliştirilmesi, CPU optimizasyonu gibi daha nice alan artık bu uzmanların elinde.

Şöyle bi’ dönüp piyasaya bakarsanız, birçok kişinin bu tür ihtiyaçları karşılayacak profesyonel bir adam aradığını görebilirsiniz. Kim bilir, belki bizim sektör için aranan WordPress geliştiricilerinden biri siz olabilirsiniz.

10- Sunucu / Sistem Yöneticisi

Linux ve Windows’un biliyorsunuz ki bir de sunucu sürümleri var. Şu an görüntülediğiniz bu internet sitesi başta olmak üzere tüm internet siteleri bir sunucu üzerinde depolanıyor. Sunucular beklenmedik teknolojik gelişmelerin yaşanmaması durumunda ilelebet bizimle birlikte olacaklar. Buradan da pekala meraklısına ekmek çıkabilir.

Bilhassa Linux sunuculara tümüyle hakim olabilmek, sunucuyu yapboz gibi kurcalayabilmek ve kurulumlar yapabilmek her zaman para eder. Serbest piyasada iş bulamazsanız kariyer sitelerinden kaç kişinin bu tarz işler için yetenekli elemanlar aradığına göz atabilirsiniz. Hem bu vesileyle yazılım dünyasının kapılarını da aralayabilirsiniz.

En başta söylediğimiz gibi biz bir ekonomi sitesi değiliz ve bu konuda aklımıza gelenler bunlar. Sizin eklemek, önermek ya da katılmadığınız maddeler neler?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al