wmaraci reklam

20 Yıllık Popüler Mesajlama Servisi AOL Kapanıyor!

MSN’den geriye doğru birkaç kulaç atınca ICQ ve AOL gibi zamanın popüler mesajlaşma servislerini görüyoruz. Masadan birer birer eksilen eski dostların arasına şimdi bir de AOL’ü dahil etmemiz gerekecek. Açılımıyla America OnLine, özellikle 90’lı yıllar ve 2000’in başında ikonik mesajlaşma servislerinden biri olan AOL Instant Messenger (AIM) ile tanınıyordu.

Yeni düzen ve sosyal mesajlaşma yazılımlarının geliştirilmesi masadan eski dostları uğurlamamız anlamına geliyor. AOL’nin sunduğu anlık mesajlaşma servisi de bunlardan biri. 90’lı yıllarda ülkemizde aktif bir kullanıcı kitlesine sahip olan servis, sosyal ağların yaygınlaşmaya başlaması ve mobil mesajlaşma devrine geçilmesiyle büyük bir vurgunu yemişti. Sosyal ağlar Titanik’in önündeki buz dağı etkisi oluşturmayı başaramasa bile AOL ve daha birçok servisin yavaşça limandan ayrılmasına neden oldu. 

AOL’un ne kadar aktif kullanıcısı olup olunmadığı bilinmiyor. Muhtemelen siz bile AOL’u yıllardır kullanmıyor, adını duymuyor olabilirsiniz. Yine de insanların küçüklüğüne ve internetin eski dönemine tanıklık eden 20 yıllık bir servisin kapanması ister istemez ufak bir burukluğun yaşanmasına neden oluyor. Unutmadan, eski internet efsanesinin fişi 15 Aralık 2017 tarihinde çekilecek.

Artık klişe haline getirip her kapanan servisin arkasından sorduğumuz soruyu sormanın vakti geldi. AOL (AIM)’i nasıl bilirdiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al