wmaraci reklam

2017’de Blog Yazmaya Devam Etmek için Geçerli 10 Neden

İnternet dünyası son birkaç yılda metin tabanlı yapısını terk etti ve daha görsel bir hal aldı. Uzun uzadıya bilgi dolu yazılar yerine popüler kültür yan yatıp izleyelim halini almaya başladı. Artık fotoğraflar ve videolar yükselen trendler. Bu tip içerikler kolayca tüketebildiği için büyük bir pazar payına sahip oluyor ve kullanıcılar bu içeriklere bayılıyor. Yine de bloglar hala internet dünyasının leblebi tozu unvanını korumaya devam ediyor.

Yıllar ne kadar  geçerse geçsin leblebi tozu bizler için neyse, bloglar da internet dünyası için o,  blogların popülaritesi eksilmiş olsa bile pabucu hala tam manasıyla dama atılmış sayılmaz. Kullanıcıların büyük bir kısmı farkında olsa da olmasa da detaylı bilgiler ve rehberler için çoğu kez YouTube gibi görsel kaynak depoları yerine bloglardan yardım alıyor.

Eğer “YouTube çıktı yiğitlik bozuldu, battık, bittik, bırak ya bırak” nidalarını atanlar grubundansanız merak etmeyin, tası tarağı toplayıp YouTube işine gömülmeye başlamadan 2017 yılında blog yazmaya devam etmek için hala geçerli sayılabilecek 10 farklı nedeniniz var;

#1. Bloglar CV Olmaya Devam Ediyor

Webmasterların kendilerine ait bloglarının olması oldukça önemli. Çünkü sahip olduğunuz bloglar size yeteneklerinizi doğrudan sergileme fırsatı sunuyor. Eğer bir web tasarımcı, grafiker, içerik yazarı hatta SEO uzmanıysanız blogunuz çoğu zaman devam eden CV’niz olma niteliğini taşıyor. 

Blogunuzu göstererek hali hazırda devam etmekte olan referansınızı göstermiş oluyor ve insanlara ne kalitede iş yaptığınızı kenarından köşesinden aktarma şansına sahip oluyorsunuz. Özellik soyut işlerde blogları kullanmanız çok daha verimli sonuçların elde edilmesine yardımcı oluyor. Örneğin bir içerik yazarının bloguna göz atarak iş veren o kişinin ne kalitede içerikler oluşturduğunu kolayca gözlemleyebiliyor ve ortaya çıkarılacak çalışmanın kalitesi hakkında fikir sahibi oluyor.

Dahası bloglar, yeni iş fırsatlarını yakalamanız için de bulunmaz bir fırsat. Blogunuzda mutlaka size kolayca ulaşılabilecek iletişim yollarına yer verin ve eğer mahremiyet çok da önemli değilse doğrudan açık adresinizi de yazın. İletişim bilgileriniz sayesinde iş verenler size daha kestirme yollardan ulaşabilecekken adresinizi avlayan firmalar size hoş sürprizlerde bulunabilir.

Zam Değil, Zamcık: İnternete de Zam Geliyor!
İlginizi Çekebilir!

Zam Değil, Zamcık: İnternete de Zam Geliyor!

Bu hafta gündeme çivi, vatandaşın kafasına Zeus’un şimşeklerini çaktıran zam furyasının son durağı Özel İletişim Vergisi oldu. Başta MTV olmak üzere birçok kalemde yapılan yüksek oranlı ve dikkat çekici zamlardan ÖİV de nas...

#2. Blog Yazmak Yaratıcılığı Geliştiriyor ve Rahatlamanızı Sağlıyor

Blog yazmak belki video içerikler hazırlamakla kıyaslandığı taktirde daha çok üşengeç adamların işi gibi duruyor olabilir. Oysa videolar yerine yazdıklarıyla insanları etkilemeyi başaran kişilerin yaratıcılığının çok daha yüksek olabileceği gibi bir gerçek var. Düşünsenize, zaten çok az okuyan bir toplumuz. Sen bir de kalkıp, bu toplumda okumayan kişilere hoş ve komikli şeyler anlatarak onları kendi safına çekebiliyorsan olay kopmuş demektir.

 Blogunuza yeni içerikler üretmek için çılgınlarca fikirler aramak ve bu fikirleri bir metinle örtüştürmek dolayısıyla her açıdan komik bir video hazırlamaktan daha zor olabiliyor. Blog yazmanın size katacağı bir diğer avantaj ise sinir stres seviyenizi düşürmeye yardımcı olmasıdır.

Kafanızın içinde soyut halde havada asılı olan cümleler ve kelimeler bir blog yazısına dönüştüğü anda somutlaşıyor ve bu sizin rahatlayarak daha stresi düşük bir yaşam sürmenize yardımcı oluyor. Dünya üzerinde daha başka hiç böyle bir hobi gördünüz mü Allah aşkına?

#3. Çevre Oluşturmayı Kolaylaştırıyor

Blog yazmaya başladığınız ve bunu hakkını vererek yaptığınız anda etrafınızda sizin yazdıklarınızı okuyan, yorumlayan, katılan ve katılmayan tıpkı sizin kafa yapınıza sahip onlarca insan etrafınızda beliriveriyor. Örneğin, Webmasterlara yönelik bir blog hazırladığınızda bir şekilde bu bloga bir Webmaster ulaşıyor ve bu Webmasterlar bir şekilde sizin çevreniz haline geliyor.

Grafik üzerine bir blog yazan kullanıcının aylar içerisinde tıpkı kendi gibi grafik işleriyle uğraşan veya grafiğe meraklı kişilere erişmesi işten bile değildir. YouTube ve diğer popüler içerik kanalları sizi ancak popüler hale getirebilir. Gerçek çevrenizi oluşturma işiniyse en iyi bloglar üstlenebilir.

#4. İş Fırsatları Yakalamanıza Yardımcı Oluyor

Bloglarınıza yazmaya devam ettiğiniz sürece bu yayın araçlarının sizin canlı birer CV’niz olacağından bahsetmiştik. Bazen bloglar bunun bir tık üstüne çıkıp size doğrudan müşteriler getirebilirler. Örneğin, bir yazılımcı blogunda anlattığı etkileyici şeyler sayesinde yazılıma ihtiyacı olan birinin veya bir firmanın kolayca dikkatini çekerek kendine bir iş teklifinin sunulmasına yardımcı olabilir. 

Özellikle metin yazarı ve makale yazarı arkadaşların mutlaka ilgi konuları hakkında kaleme aldıkları bir kişisel ve bir sektörel blog sahibi olmalarını şiddetle önerebilirim. Bu içeriklere ulaşan kişiler sizin yeteneklerinizi fark ettikten sonra kendi projelerinde size ihtiyaç duyabileceklerini düşünüyor ve iş teklifinde bulunabiliyor. Böyle ince noktaları hiç bir zaman teğet geçmemeyi alışkanlık haline getirin. Hayatınızı değiştirecek teklifin nereden geleceğini hiçbir zaman bilemeyebilirsiniz.

#5. Yan Gelir veya Tek Gelir Kaynağınız Haline Gelebilir

Blog yazmak bazen ekstra gelir bazen de tek gelir kaynağınız haline gelebilir. 2017 Yılında internet pazarlaması daha da öne çıkacak ve firmalar reklamlarını en iyi şekilde yapabilmek için kendilerine daha fazla alan ve taze kan bloglar arayacak. İşte tam olarak bu sırada onların karşısına çıkmanız iyi bir ek gelir elde etmenize veya hayatınızı geçindirmek için tüm geliri elde etmenize yardımcı olabilir.

Bir blogdan gelir elde etmeye başlamak ne yazık ki sanıldığı gibi kolay ve hızlı bir süreç değil. Blogunuzu oluşturduktan sadece birkaç hafta sonra gelir elde etmeye başlayamazsınız ancak ilk yılı (ortalama olarak) başarıyla atlattıktan sonra performansını ve blogunuza göre bir gelirin sahibi olabilirsiniz.

#6. Blog Yazmak Sizi İyi Bir Konuşmacı Haline Getiriyor

Yazı yazmak ve bunu gerçekten insanları etkileyecek şekilde başarabilmek, kısa süre sonra sizi usta bir iletişimci haline getiriyor. İnsanlarla diyaloglara girerken onlara neler söylemeniz gerektiğini, hangi üslubu kullanmanızın daha doğru olduğunu ve neleri yapmamanız daha iyi olacağı otomatik olarak zihninizde bir yerlerde hazır olarak sizi bekliyor.

Sıradan insanlar böyle gelişmiş bir iletişim yeteneğine sahip olmak için onlarca kişisel gelişim kitabı okuyor, konferanslara katılıyor ve bir dağın başında yemeden içmeden kesilip, aydınlanma ışığının gelmesini bekliyor. Oysa siz zaten bu gizli sırra sahipsiniz. Her gün bir blog yazısı yazarak çok daha iyi bir konuşmacı olabilir ve iletişim sanatları konusunda usta bir sanatkara dönüşebilirsiniz.

#7. Blog Yazmak Sizi Öğretmen Yapıyor

Umarım benim lisedeki Coğrafya öğretmenim kadar sıkıcı değilsinizdir ama yine de blog yazmanın sizi bir öğretmen haline getireceği gibi bir gerçek var. Blogunuzda umuyorum ki gündelik olarak yaptığınız işlerden bahsetmeyeceksinizdir. Bazen yaptığınız bir şeyi, bazen yapmadığınız bir şeyi ve bazen bir düşünceyi insanlara kendi düşüncelerinizle birlikte anlatacaksınız.

Tüm bunları yaparken farkında olun veya olmayın, siz de en az lisedeki Coğrafya öğretmenim kadar öğretmen olacaksınız. Blogunuz sizin siyah tahtanız ve blog yazılarınız da tebeşiriniz olacak. İnsanların tüm dikkatleriyle gözlerinizi size dikmiş, tahtaya neler yazacağınızı bekliyor. Blogunuzla birlikte onlara bir şeyler öğretme gücüne sahipsiniz ve bu sizin içerinizde saklı olan eğitmen ruhunu dışarı çıkarmaya yardımcı oluyor.

#8. Yeni Bir Şeyler Öğreniyorsunuz

Blog yazmak demek sadece bir şeyler hakkında birbiriyle alakalı cümleleri yan yana getirmek ve hemen ardından oturduğunuz yerden sayfa görüntülenmeleri için beklemek değildir. Blogunuzun popüler hale gelmesi için bundan çok daha fazlasını yapmanız gerekir. 

Bir blogun tüm sorumluluğunu üstlenmeniz demek; pazarlama, sosyal medya, SEO, içerik oluşturma ve hatta grafik gibi daha birçok alanda önceden bilmediğiniz bilgileri öğrenmek demektir. Diğer içerik kanallarının aksine bloglar bir Webmastera en çok işine yarayacak bilgiyi verebilecek yayın kaynağıdır.

Düşünsenize, yeteneğinizin metin yazmak olduğunu düşünerek bir blog oluşturuyorsunuz ve bu sırada kendinizi sosyal medya pazarlaması alanında da geliştiriyorsunuz. Sonra bir bakmışsınız ki, bir gün asıl işiniz metin yazmaktan çıkmış ve tamamen sosyal medya haline gelmiş. Bloglarınızın bu gibi pratik avantajlarının sizi çok yetenekli bir eleman haline getirdiğini de unutmamak gerekiyor.

#9. Zihninizi Güçlendiriyor

Yeteneklerinize yetenek katmak ve işin maddi boyutunu bir kenara bırakacak olursak eğer blog yazmak zihninizi güçlendiren en önemli aktivitelerden biri olabilir. Blog yazarken birçok konu hakkında derin derin düşünmeniz ve zihninizin en derin, en karanlık bölgelerine kadar inmeniz gerekebilir. 

Yada son yazdığınız blog yazısını düşünün… Bu blog yazısını daha çok geliştirmek için neler yapmanız gerekebilir? Bu ve bunun gibi örneklerden de görebileceğimiz gibi bloglarımız bizi tekrar tekrar ve her seferinde daha derin şekilde düşünmeye sevk ediyor. Hatta bloglarımız kendi içerimizde gizli saklı kalmış olan birçok şeyi keşfetmemize yardımcı oluyor.

#10. Artık Daha da Kolay

2017 yılına geldiğimizi göz önünde bulunduracak olursak artık bir blog oluşturmak ve ilgi alanlarınız yada düşünceleriniz hakkında yazılar hazırlayıp bunları yayınlamak çok daha kolay. Eskiden insanlar blog açmadan önce defalarca kez düşünürdü. Bunun nedeni bir blog meydana getirmenin maliyeti ve zamansal açıdan uğratabileceği kayıptı.

Oysa artık CMS sistemlerinden birini kullanarak veya bloglama servislerinden faydalanarak sadece birkaç dakika içinde istediğiniz blogu oluşturup, yayın yapmaya başlayabiliyorsunuz. En güzeli de blog yazmaya başlamak için zaten tüm gerekli aletlere sahipsiniz. Bir stüdyo veya ultra süper çekim kalitesine sahip kamerlar satın almak hiç ama hiç sizi ilgilendirmiyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al