wmaraci reklam

34 Yıl Sonra, 13 Yaşındaki Bir Genç İlk Defa Tetris'i Bitirdi!

Oyun dünyasında bir ilk yaşandı. 2024 yılının ilk saatlerinde 13 yaşındaki bir genç, tam 34 yıldır kimsenin başaramadığını başararak Tetris oyununu tamamen bitirmeyi başardı. NES’te bulunan ve özellikle Y kuşağının en sevdiği oyunlardan birisi olan Tetris, tüm dünyada milyonlarca oyuncu tarafından oynandı ve hala oynanmaya devam ediyor. Sonunda oyun bir oyuncu tarafından bitirebildi.

Oyunculara Göre Bitmesi İmkansız Olan Tetris Oyunu Nasıl Bitti?

Uzun süredir orijinal NES Tetris’inin bitmesi için oyuncular özellikle Reddit gibi forumlarda birleşip toplu halde oynuyorlar ama bir türlü oyunu bitiremiyorlardı. Oyunculara göre artık Tetris’i bitirmek imkansız olarak kabul ediliyordu ki o imkansızı 13 yaşındaki bir oyuncu başardı.

Oyun Stüdyolarının Fikir İhtiyacı Büyüyor
İlginizi Çekebilir!

Oyun Stüdyolarının Fikir İhtiyacı Büyüyor

Fikir önemli midir, önemsiz midir bu ayrı bir konu ancak günümüzün en verimli ve kazancı yüksek iş modellerinden olan mobil oyun sektöründe yer alan stüdyoların bu konuda bir talebi olduğu çok açık. Yazıda da belirteceğimiz bazı ...

Tetris'teki En Sonuncu Seviye: 255. Seviye

2011 yılında Tetris oynayan bir oyuncu 29. seviyeye kadar gelerek rekor kırmıştı. Bu rekoru ise sırayla 2015 yılında 30. seviye, 2018 yılında 31. seviye, 2020 yılında 35. seviye, 2021 yılında 40. seviye ve 2023 yılında ise 146. seviye takip etmişti. 2014’ün ilk saatlerinde ise Tetris’te yeni bir rekor kovalayan 13 yaşındaki oyuncu Wills ‘’Blue Scuti’’ Gibson, canlı yayında tam 255. seviyeye kadar gelerek oyunu ilk bitiren oyuncu oldu. Oyun 255. seviyeye gelindiğinde birkaç saniye donduktan sonra tekrar baştan, 1. seviyeden başlıyor.

Tetris'in tamamlandığı video ise hemen aşağıda;


Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.11 / 5 (9 değerlendirme)

9 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al