wmaraci reklam

3500$'lık Apple Vision Pro, İlk Günden Bir Öğrenci Tarafından Hacklendi!

Teknoloji devi Apple’ın yeni nesil gerçeklik gözlüğü (VR) olarak tanıttığı ve ülkemizde en az 150 bin TL’den satışa çıkacağı düşünülen Apple Vision Pro, henüz daha yeni çıkmış iken bir siber güvenlik uzmanı tarafından hacklendi.

Hacklenen Apple Vision Pro'ya Jailbreak ve Kötü Amaçlı Yazılım Atıldı

Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) doktorasını yapan öğrenci Joseph Ravichandran, ünlü forum sitesi Reddit üzerinden yaptığı bir paylaşım ile Apple Vision Pro’yu kolay şekilde hacklediğini ve sisteme erişerek kendisinin geliştirdiği kötü amaçlı yazılımı yüklemeyi başardığını söyledi. Ürünün çekirdeğinde bir açık olduğunu söyleyen Ravichandran, bu açığı hemen Apple’a ilettiğini ve teknoloji devinin bu açığı onayladığını, açığı kapatmak için gereken çalışmaları yapacaklarını paylaştı.

Gelecekte Karşımıza Çıkması Muhtemel 5 Web İşi
İlginizi Çekebilir!

Gelecekte Karşımıza Çıkması Muhtemel 5 Web İşi

Web teknolojilerinin korku treni hızında gelişmesi iki boyutlu filmlere benziyor. İlk boyutta, teknolojinin gelişimini takdir edip alkış tuttuk ve onun bize sunduğu nimetler için şükredip, eski teknolojileri kurban ettik. Derken, filmin or...

Apple Vision Pro'nun Çekirdeğindeki Açık Yazılımla Kapanabilir mi?

Apple Vision Pro’nun çekirdeğinde ortaya çıkan bu açık, bazı teknoloji uzmanlarına göre yazılımla kapatılamayabilir. Her ne kadar Apple güncelleme ile açığı kapatacaklarını açıklasa da şayet bu açık donanımsal hatadan meydana geliyorsa Apple ürünleri geri dahi çağırabilir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.67 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al