wmaraci reklam
lidertakipci

3D Yazıcı Nedir? Nasıl Çalışır?

3D yazıcı nedir? Sorusuna birçok kişi cevap aramaktadır. 3D yazıcının Türkçe açılımı 3 boyutlu yazıcıdır. Bu 3D yazıcı nedir? Sorusunun en basit cevabını şu şekil de açıklayabiliriz. 3 boyutlu yazıcı, 3 boyutlu çizimi yapılmış cisimleri veya nesneleri plastik ve benzeri malzemeler ile oluşturan cihazdır.

3 boyutlu yazıcı teknolojisin de birçok farklı malzemeyi kullanarak üç boyutlu olan modeli katmanlara ayırır ve tasarlanan modeli gerçek bir ürün olarak ortaya çıkarılmaktadır. Üç boyutlu bilgisayar çizimlerin de ya da internetten indirdiğiniz 3 boyutlu yazıcı programları ile çıktı alınabilmektedir. Tasarladığınız, istediğiniz veya hayalini kurduğunuz her hangi bir ürüne 3 boyutlu yazıcılar sayesin de dakikalar içinde ulaşabilirsiniz.

 3 boyutlu yazıcı teknolojisin de ihtiyaç duyulan donanımlar bulunmaktadır. Bunlar; bilgisayar çizimleri, ham madde ve malzemeyi yığma özelliğine sahip üç boyutlu yazıcı olarak sıralanabilir. 3 boyutlu yazıcılar da farklı birçok malzeme kullanılmaktadır. 3 boyutlu yazıcılar da hammadde ihtiyacının ve fire miktarının diğer klasik yöntemlere göre daha az olduğu bilinmektedir. 3 boyutlu yazıcı teknolojisi üç tekniği kapsamaktadır.

3D YAZICILARA ARTAN TALEPLER

Bu teknikler; lazer sinterleme, bileşimli yığma ve polimer kürleme olarak sıralanabilir. 3 boyutlu yazıcı teknolojisin de en çok kullanılan cihazlar bileşimli yığma tekniği ile çalışan cihazlardır. Bu teknik de bilgisayar da üç boyutlu olarak çizilen model iki boyutlu bir şekil de katmanlar halinde yığılıyor ve üç boyutlu ürün haline geliyor. 3 boyutlu yazıcıların son 10 yılda kullanımı yaygınlaşmış durumdadır.

Özellikle sanayi sektörün de kullanımı oldukça fazla artmıştır. Yakın zaman da geliştirilmiş masaüstü modelleri ile evlerimiz de olup istediğimiz ürünü üretme imkânına sahip olacağız. 3 boyutlu yazıcı ile modellediğimiz bir ürünü plastik, metal ve seramik malzemeler ile üretebilmekteyiz. Bu şekil de işlerin daha kolaylaşmasını sağlayacak olan üç boyutlu yazıcıyı geliştirmeye yönelik çalışmalar sürmektedir. Buradan sadece 3d yazıcı değil diğer teknolojideki yeni ürünler ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

3D YAZICI FİYATLARI

Üç boyutlu yazıcı üç şekilde çalışmaktadır. Bunlar; modelleme, 3D baskı ve yüzey iyileştirme olarak adlandırılır. Modelleme olarak adlandırılan bölüm de oluşturulacak ürünün üç boyutlu tasarım programlarıyla veya üç boyutlu tarama sistemleri ile datası oluşturulur. Oluşturulan modeller STL dosyasına çevrilerek üç boyutlu baskı süresine geçilir. 3D baskı: Burada ürün katmanlar halinde üst üste serilecek oluşturulur.

Yüzey iyileştirme: 3D yazıcı ile oluşturulan ürünler de boyutsal açıdan hata ile karşılaşmak mümkün olabilmektedir. Bu yüzden objeler de son bir yüzey iyileştirme, son ölçüye getirme işlemi uygulanmaktadır.

3D yazıcı nedir? Sorusuyla birlikte 3D yazıcı ile neler yapılabilir sorusu da çok sık sorulmaktadır. 3D yazıcı teknolojileri ile birçok farklı malzeme ve yöntem kombinasyonları kullanılarak geniş bir alana hitap eden teknoloji geliştirilmektedir. 3D yazıcılar birçok sektör de ve üretim teknolojisin de devrim yaratacaktır. Farklı teknolojileri için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al