wmaraci reklam

ABD’li Hackerlar, Acil Durum Sistemini Hackleyerek Yürek Hoplatan Eşek Şakası Yaptılar

Hacker denildiğinde sadece kafasına kapüşonu geçirip, ortada dolaşan, topluma laf edip büyük suçlar işleyen tipler aklınıza geliyor olabilir. Elbette Hollywood bize bunu öğretti. Oysa tıpkı bir şarabın hatta pastırmanın binbir türü olduğu gibi Hackerların da türleri var. Bu haberde bahsi geçen hackerlarınsa hangi gruba, hangi türe dahil olduğuna biz henüz karar veremedik.

Dün gece ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Dallas şehrinde internet korsanları, acil durumlar için kullanılan sisteme sızıp sirenlerin ortada hiçbir durum yokken bir buçuk saat boyunca çalmasına neden oldular. Saat 23.40 sularında başlayan siren sesini görevlilerin durdurmasıysa tam 01.20’de gerçekleşti.

Bir buçuk saat boyunca kulak yırtan siren sesini dinlemek zorunda kalan Dallas’lılar tahminimce bu kadar siren sesini duyunca zombi istilası veya uzaylı istilası altında kaldıklarını düşünmüş olabilirler. Şehir sakinleri susmak bilemeyen toplamda 156 siren sesini duyunca, 4400 kere acil durum görevlilerini aramış.

FBI’ın bölgede acil bir durum yaşanmadığını Twitter’dan duyurması ve neredeyse bir buçuk saat sonra şehri terk eden siren sesleriyle Dallas halkı da eşek şakasının üzerine derin bir oh çekmiş. FBI da olayın tekrarının yaşanmaması için sistemleri gözden geçireceğini ve sisteme sızan kişilerin saptanıp gereğinin yapılacağını açıklamasında bulunmuş.

Bu büyük eşek şakasından sonra bizim aklımıza kısa süre önce benzerini de ülkemizde gördüğümüz Kastamonu, Açık Bırakılan Ses Sisteminden Porno Dinledi! olayı geldi. Tabii bizim FBI çıkıp bir açıklama yapmadı orası ayrı. 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al