wmaraci reklam

Açık Kaynaklı Proje Arama Motoru: libraries.io

Her gün geliştiriciler tarafından dünyanın her köşesinden birçok ücretsiz ve açık kaynak kodlu projeler yayınlanıyor. Diğer geliştiriciler de hem bu kaynak kodların birçok geliştiricinin elinden geçmesi hem de kolayca ölçeklendirilebilmesi nedeniyle çoğunlukla açık kaynaklı projelerden faydalanmayı tercih ediyor.

Ne var ki, yayınlanan milyonlarca irili ufaklı projelerin tek başına sesini duyurması ve ihtiyacı olan geliştiricilere ulaşması her zaman sanıldığı kadar kolay olmuyor. libraries.io internet adresi de bu konuda yaşanan sorunlara yeni ve inovatif bir çözüm getirmek için kurulan ücretsiz web girişimlerinden biri. Tüm açık kaynaklı projeler için tek bir arama motoru kaynağı olmayı hedefleyen internet girişimi şuana dek içerisinde 1.8 milyon açık kaynaklı projeye yer veriyor ve sayı her geçen gün artıyor.

libararies.io adresi npm, bower, Packagist gibi birçok popüler paket yöneticisini de içine dahil etmiş durumda. Açık kaynaklı arama motoru sitesi açık kaynak projeler üzerinde paket yöneticisi, programlama dili veya anahtar kelimelerle gibi filtreler ekleyerek aramaları yapmayı da mümkün kılıyor. 

Tüm projelerin sayfasından GitHub reposuna ve resmi sitesine de ulaşılabilmek mümkün kılınmış. Sadece geliştiricilerin değil aynı zamanda Webmasterların da ilgisini çekebilecek olan arama motoruyla on binlerce Ajax kütüphanesinden, WordPress eklenti ve betiklerine kadar birçok yeni projeyi keşfetmek veya ihtiyacınıza uygun açık kaynaklı alternatifleri bulmak çok kolay hale gelecek gibi görünüyor.

libraries.io internet adresine buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al