wmaraci reklam

Adblock Plus Artık Sosyal Medya Paylaşım İkonlarını da Engelleyecek!

İnternet yayıncılığı sektörünün tümörlü hücresi Adblock Plus’ın gözü reklamlarınızdan sonra şimdi de sosyal medya paylaşımlarınızda! Tüm dünyada 500 milyonun üzerinde internet kaşifi tarafından kullanılan Adblock Plus, artık sonra sosyal medya paylaşımı butonları ve sosyal medya takibi yapan servisleri de engelleyeceğini duyurdu.

Adblock Plus’un yeni özelliği, internet sayfalarındaki sosyal medya paylaşım butonlarını hedef alacak. Bilindiği üzere bu butonlara kullanıcı hiç tıklamasa bile ikonlar yardımıyla gölge profilleri (shadow profiles) adı verilen kullanıcı profiline erişilebiliyor. Apple’ın bu gizlilik ihlalinin önüne geçecek yeniliğini tanıtmasından feyz alan Adblock Plus elini Apple’dan hızlı tutarak, yeni özelliği bir an önce eklentisine dahil etti.

Sosyal takip olayını tıpkı internet reklamlarında yaptığı gibi sonlandırmayı düşünen Adblock Plus, kullanıcılarana daha fazla gizlilik sunmayı planlıyor. Google Chrome ve Firefox eklentilerinde kullanılabilen yeni özellikte güvenilir sitelere izin vermek adına kullanıcılarına beyaz liste (whitelist) özelliği de sunuluyor. Kullanıcılar dilerse Whitelist’e aldıkları sosyal ağlar veya internet sitelerinde sosyal takip ve sosyal medya butonları ADP yokmuş gibi görüntülemeye devam edebilecekler.

Yasalar Adblock Plus’dan yana

Adblock Plus eklentisine karşı tüm dünyanın yaptıklarının kıl olmaktan öte sınırlara ulaştığı aşikar. Son olarak geçtiğimiz Nisan ayında eklentinin yapımcısı şirket Eyeo’ya Alman yayıncılar tarafından yasal süreç başlatmış ancak karar Adblock’un lehine çıkmıştı. Alman Yüksek Mahkemesi kararınca, “kullanıcılar görmek istemedikleri reklamları engellemekte özgürler” kararına varılmıştı. Anlayacağınız ne kadar şikayetçi olsak da şimdilik yasalar Robin Hood’dan bozma Adblock Plus tarafını tutmakta kararlı.

Adblock’un yeni hamlesini siz nasıl yorumluyorsunuz? Dahası bir Webmaster ve son kullanıcı olarak sizler Adblock Plus kullanıyor musunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al