wmaraci reklam

Adobe, 1.68 Milyar Dolara E-ticaret Platformu Magento’yu Satın Alıyor

Adobe, e-ticaret dünyasının inovatif yazılımlarından biri olan Magento’nun çok yakında yeni sahibi olacak. Bugün bir basın bülteni ve blog yazısıyla Magento ile aralarındaki yeni anlaşmayı duyuran Adobe, satın almanın yıl sonuna kadar tamamlanacağı ve Magento için nakit olarak 1.68 milyar dolar ödeme yapılacağını duyurdu.

Peki, çeşitli yazılım ve hizmetleri bünyesinde barındıran Adobe’un Magento’ya dair planları nedir? Adobe’un öncelikle amacı Adobe Experience Cloud ile Magento Commerce Cloud’u bir araya getirerek B2B ve B2C satış deneyimine yeni bir soluk kazandırmak olacak. 2008 yılında Los Angeles’da geliştirilmeye başlayan Magento’nun bugün lojistikten vergilendirmeye kadar milyonlarca eklentisini ve sisteme katkıda bulunan 300 bini aşkın geliştiricisi mevcut. Adobe’un bu satın almasıyla birlikte hali hazırda Magento’nun müşterisi olan; Coca-Cola, Warner Music Group, Nestle ve Canon başta olmak üzere birçok büyük marka da Adobe müşteri portföyüne katılmış olacak.

Magento satın almasının, 2018’in 3. çeyreğinde veya en geç yıl sonuna kadar gerçekleşmesi bekleniyor. Anlaşma tamamlanana kadar her şirket bağımsız olarak ticari faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Satın almanın ardından Magento’nun şimdiki CEO’su Mark Lavelle da, eskiden olduğu gibi şirketi yönetmeye kaldığı yerden devam edecek.

Son yıllarda çalkantılı bir süreç yaşayan Magento adına Adobe’un kamarasına geçmek, berrak denizlerde güvenle yol almak olabilir. 2011 yılında eBay’in 180 milyona satın aldığı Magento, 2015 yılında Permira yatırım fonu tarafından 200 milyon dolara satın alınmıştı. Bundan sonra ise Magento yola Adobe ile devam edecek.

Ayrıca bkz: Magento Nedir? Ücretli midir ve Magento Kullanan Siteler

E-ticaret yazılımları dünyasında açık kaynaklı ve Magento gibi başarılı yazılımlar artık pek kalmadı. Adobe’un yeni satın alması Mangeto hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Adobe’un yeni planı ne olabilir?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al