wmaraci reklam

Magento Nedir? Magento Ücretli mi ve Magento Kullanan Siteler

Magento Nedir? Magento Ücretli mi ve Magento Kullanan Siteler

Magento, Açık kaynak kodlu; PHP ve Zend Framework tabanıyla hazırlanan, MySQL veri tabanı bağlantısı kullanan ücretli ve ücretsiz sürümlerinin olduğu profesyonel bir e-ticaret yazılımıdır. Programlama bilmeden kendi e-ticaret mağazanızı ücretsiz olarak kurmak, ürün veya hizmetlerinizi satışa sunmak istiyorsanız, Magento’yu kullanabilirsiniz.

İlk defa 2008 yılında yayınlanan Magento, e-ticaret sektörünün köklü değişiklikler yaşamasına yol açmıştır. Yayınlanmasını takip eden 18 aylık süreçte bir milyon indirme oranını yakalayan Magento, dünya çapında bir milyar doları aşkın ticaretin yüzlerce tüccar tarafından gerçekleştirilmesine yardımcı olmuştur. 2011 yılında eBay tarafından satın alınan şirket, yazılımlarını hala aktif olarak geliştirmekte olup, sektörün en çok tercih edilen e-ticaret yazılımlarından biridir. Son istatistik verilerine göre online dünyada gerçekleştirilen elektronik alışverişlerin yüzde 25’inde Magento tercih edilmektedir. Her yıl ortalama 25 milyar dolarlık satın alma ise yine Magento kullanıcıları tüccarlar tarafından gerçekleştirmektedir.

Magento kodlama bilgisi olmayan veya temel seviyede kodlama bilen kullanıcılar için biçilmiş kaftan bir sistem. PHP dilini kullanıyor olması ve Zend Framework tabanıyla güçlendirilmesi, Magento’yu kolaylıkla kişiselleştirilebilir bir platform haline getirmektedir. Magento’nun diğer e-ticaret yazılımlarının karşısında bazı önemli avantajları vardır:

  • Kolay kurulum, kontrol ve düzenleme imkanı.
  • Çeşitli kuruluş veya mağazaların ihtiyaçlarına yanıt sunacak şekilde özelleştirilebilmesi.
  • Açık kaynaklı olması nedeniyle kişiselleştirilebilmesi ve sağlanan 3. parti eklentilerle Magento’nun sahip olmadığı özelliklerin zahmetsizce sisteme eklenebilmesi.
  • Her yıl binlerce yazılımcı tarafından kaynak kodunun incelenmesi ve bu incelemeden kaynaklı olarak doğan yüksek kod güvenilirliği.
  • SEO için anahtar kelimeler, özelleştirilen URL yolları, Canonical link ayarlamaları, otomatik oluşturulabilen site haritaları ve diğer optimizasyonların kolayca yapılabilmesi.
  • Sisteme dahili olarak entegre edilmiş 50’nin üstünde ödeme kolaylığı modülünün yer alması.
  • Müşteri desteği, ödeme, muhasebe, sistem ve kullanıcı analizi, satış, nakliye ve diğer tüm ihtiyaçlar için hazır kişiselleştirilebilir seçenekler sunması.
  • Üçüncü parti eklenti desteği sayesinde mağazanın ihtiyaç duyduğu ancak Magento’da kendiliğinden yer almayan işlevselliklerin sonradan sisteme kazandırılabilmesi.
  • Geniş tema ve eklenti seçenekleri, mobil uyumlu olarak tüm cihazlarla çalışabilmesi özelliği.
  • Ücretsiz olması ve daima ücretsiz kalacak olması.

Magento tüm dijital ticaret dünyasının en önemli e-ticaret yazılımlarından biri ve onlarca avantajıyla öne çıktığı büyük bir gerçek. Ancak Magento’yu kullanmak istiyorsanız bazı ihtiyaçlarınızın olacağı gerçeğini görmezden gelemeyiz. Shopify gibi sistemlerin aksine, ücretsiz kullanılabiliyor olmasına rağmen Magento bir bulut platform değil, yazılımdır. Magento kullanmak için:

  • Sitenizi barındıracağınız bir hosting veya sunucu kiralamanız, barındırma alanınıza ilişkin teknik detaylara hakim olmanız (veya bunu sizin yerinize halledecek bir şirketle) çalışmanız gerekir.
  • Benzeri ücretli e-ticaret yazılımlarının aksine, Magento’yu kendiniz sıfırdan ve bir web yazılım paketi olarak kurmalısınız. Kurulum oldukça basit bir süreç olmasına rağmen tecrübeniz olmaması halinde zamana mal olabilir.
  • Magento’nun resmi destek ekibi sadece Enterprise çözümü satın alan kullanıcılar için destek sunar. Magento’ya ilişkin yaşadığınız sorunların çözümü için açık kaynak yardımlaşma panolarını takip etmeniz ve çoğu zaman sorunu kendiniz çözemeniz gerekir.
  • Magento’nun kod yapısından dolayı her ne kadar optimize ediliyor olursa olsun bazen ufak tefek yavaşlama sorunlarının yaşanması olasıdır.

Yukarıdaki dezavantajların sürekli aylık veya yıllık ödeme yapmanızı gerektiren e-ticaret yazılımlarıyla kıyasladığımızda makul dezavantajlar olduğunu kabul etmeliyiz. Eğer kendi e-ticaret mağazanızı kurmak için elinizi taşın altına attıysanız, bu sorunların tümünü sürekli çözümlemeniz gerekeceğini unutmayın.

Magento Ücretli mi?

Magento 2008 yılında piyasaya çıktığında iki farklı paketle kullanıcılara sunuldu. Bunlardan biri Community adında herkese açık ve ücretsiz sürümken, bir diğeri farklı ihtiyaçlara yanıt sunan ve yıllık faturalandırılan Enterprise sürümüdür. İki sürümün arasındaki farklılıklara ve kilit noktalara aşağıda değineceğiz, fakat Enterprise sürümünü Community sürümünden “daha iyi bir sürüm” olarak kafanızda canlandırmayın. Bazı işletmeler için Enterprise sürümü Community sürümüyle karşılaştırıldığında daha işlevsiz ve kullanışsız olabilmektedir.

Optimize Nedir? Optimize Etmek ve Optimize Programları
İlginizi Çekebilir!

Optimize Nedir? Optimize Etmek ve Optimize Programları

Optimize, yapılan değişiklikler sonucunda performansı arttırmak için yapılan işlemlere denir. Optimize işlemi bir yazılım veya site için gerçekleştirilebileceği gibi bir donanım veya bilgisayar için de gerçekleştirilebilir. Optimi...

Magento community edition

Magento’nun Community Edition adıyla sunulan paketi; açık kaynak kodludur ve kullanımı tamamen ücretsizdir. Açık kaynak kodlu olması kullanıcılara kendi ihtiyaçlarına göre yazılım kodları üzerinde değişiklikler yapma, özelleştirme ve çeşitli eklentilerle Magento temelli gelişmiş bir e-ticaret mağazası kurma imkanı tanır. Bu paket için teknik destek ekibi tarafından özel destek sunulmuyor olmasına rağmen Magento forumları ve topluluk forumları yardımıyla destek alabilirsiniz.

Tüm dünyadan binlerce kullanıcısı olması sayesinde Web’de Magento kullanıcılarının paylaştıkları ipuçları ve hack’lerden faydalanarak hayalinizdeki e-ticaret mağazasını Magento Community Edition’ı kullanarak yapılandırabilirsiniz.

Magento enterprise edition

Magento’nun Enterprise Edition sürümü; giriş seviyesinin üzerinde ve ciddi bir alıcı kitlesine hitap eden mağazalar için tasarlanmış sürümüdür. Community Edition’daki yazılım ihtiyaçlarınızı karşılamaması halinde, gelişmiş fonksiyonel özelliklerle sunulan Enterprise Edition sürümünü tercih edebilirsiniz.

Enterprise Edition kullanıcıları Magento’nun özel destek hattından mail ve telefon yardımıyla destek alma avantajı dışında güvenlik güncellemelerini ilk elden alma avantajı sunar. Enterprise Edition kullanmak isteyen mağazaların toplamda yıllık 15 bin ila yıllık 18 bin dolar arasında lisans ve kullanım bedeli ödemeleri gerekir.

Magento ücretli ve ücretsiz sürüm arasındaki fark

Magento’nun ücretsiz sürümünü kullandığınızda dijital ödemeler için kendi başınızın çaresine bakmanız gerekiyor. Bu adımda Garanti Sanal Pos, İyzico veya PayU vb. Bir sanal pos için başvuru yapmanız ve geçerli bir sanal posun sisteminize entegre edilmesi gerekiyor. Enterprise Edition sürümünde birçok banka tarafından ve şirketlerce sunulan sanal poslar sisteme entegre halde gelmektedir.

Magento’nun ücretli ve ücretsiz sürümünün arasındaki en önemli diğer fark performanstır. Magento’nun ücretsiz sürümü sektördeki birçok profesyonel e-ticaret yazılımıyla karşılaştırıldığında daha yüksek performans sunar. Lakin, milyonlarca müşteriniz varsa ve e-ticaret siteniz üzerinden çok fazla sayıda sipariş girdisi oluşturuluyorsa o zaman Community Edition’ın performansı yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda Enterprise Edition’ın kullanılması önerilir.

Enterprise Edition veya Community Edition sürümleri aynı kaynak kodu ve çekirdek yapısını kullanırlar. Buna rağmen Enterprise Edition sürümünde özelleştirilmiş ve bazı fonksiyonel özellikler yer alır. Geliştirilmiş bir katalog ve içerik sistemi, müşteri hizmetleri, hedeflenen teklifler, fiyatlandırma, kampanyalar vb. özellikler sadece ücretli Enterprise Edition sürümde sunulur.

Hangi Magento sürümünü tercih etmeliyim?

Ücretli veya ücretsiz fark etmeksizin, Magento’nun her iki sürümü de profesyonel ve tam işlevsel e-ticaret siteleri kurmak için ideal birer çözümdür. Community Edition sürümü giriş ve orta düzeydeki mağazalar için fazlasıyla yeterli olacaktır. Eğer e-ticaret yazılımı için yıllık 18 bin dolar fark ödemek sizin veya işletmeniz için büyük bir gider kalemi sorunu teşkil etmiyorsa o halde ihtiyaçlarınız bu ölçekte kapsamlı olabilir. Böyle durumlarda Magento Enterprise Edition sürümünü kullanmayı düşünebilirsiniz.

Yine de Magento Community Edition’u kullanıp; performans, işlem ücretleri, güvenlik ve fonksiyonellik açısından eksik kaldığınız şeyleri Enterprise Edition sürümünün tamamladığından emin olmadan böylesine büyük bir lisansı satın almak için kollarınızı sıvamayın.

Magento Kullanan Siteler

2017 yılında piyasa hakimiyetinin küçük bölümünü kaybetmesine rağmen Magento’nun 2016 yılında e-ticaret sektöründeki payının yüzde 30 dolaylarında olduğu tahmin edilmektedir. Haliyle büyüklü küçüklü on binlerce internet mağazası Magento kullanan siteler arasında yer alıyor. İşte onlardan en ünlüleri:

01 - Coca-Cola

02 - Ford

03 - Victoria Beckham

04 - Hermès

05 - Kurt Geiger

06 - Agent Provocateur

07 - Nike

08 - Liverpool FC

09 - Jaguar

10 - Land Rover

11 - Tom Dixon

12 - Aboslut

13 - 3M

14- Fox Connect

15 - Vizio

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 HTS Kaydı
    Abdullah İnstagram konuşmaları hts Ye yansırmı... HTS Kaydı
  • 2 Xing
    Zeynep Almanya'da hemşire olarak çalışmak için ilan vermek istiyorum... Xing
  • 3 YS Belgesi
    Mehmet Sami Merhaba, Kendi sunucum yok bir hosting firması bünyesinde barınmakta olan bir blog sitem var bunun i... YS Belgesi
  • 4 Home Ofis
    shahram montazeri dear sir, information was so clear and to the point thank you for that. opening the company is... Home Ofis
  • 5 Home Ofis
    HASAN Ben bir emekli teknik elemanım mesleğimi devam ettirmek için evimde faaliyatimi sürdürmek istiyorum.... Home Ofis
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al