wmaraci reklam

Adobe, Flash’ı 2020 Yılında Emekliye Ayıracak

2000’li yılların başından itibaren internet dünyasına çivi çakıp her yere virüs gibi yayılmayı başaran Flash için yolun sonu göründü. İnternet sitelerinden videolara, videolardan oyunlara kadar tüm interaktif içerik türlerinde kullanılan Flash’ın fişini 2020 yılında çekilecek.

Haberi kendi resmi blogu üzerinden duyuran Adobe, yıllar içinde internet teknolojilerinde çok fazla yol katledildiğinden ve Flash’ın artık bu dünyanın bir parçası olamayacağından bahsetti. Adobe, EOL kapsamında Flash’ı majör işletim sistemleri ve internet tarayıcıları için güncellemeye ise devam edecek. 2020 Yılında Adobe Flash’ı tümüyle emekliye ayırarak güncelleme desteğini tamamen sona erdirecek.

Adobe’un blog yazısına göre bu kararı vermelerinde tek başına kendilerinin etken olmadığı görülüyor. Zira sektörün ağa baba markaları Apple, Facebook, Google, Microsoft ve Mozilla gibi partnerlerinin bu kararı desteklediği açıkça görülüyor. Adobe da amiyane tabirle dostların gönülünü hoş eylemek ve hır çıkmasını önlemek için kendi eliyle kuzu kuzu Flash’ı emekliye ayıracak.

HTML5, WebGL ve WebAssembly gibi deniz aşrı teknolojilerin gelişmesi zaten Flash’ın hayat damarlarını koparmıştı. Üstüne Apple’ın iCihazlarında Flash’ı desteklememesi ve Google Chrome’un Flash’a karşı takındığı sert tavrı işin tuzu biberi olmuştu. Resmi olarak aldığı kararla Adobe, Flash’ın artık bel bağlanmaması gereken bir teknoloji olduğunu resmen duyurmuş oldu.

Ne diyelim, tüm eskiler birer birer gidiyor. Şimdiden güle güle Flash!

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al