wmaraci reklam

AdSense İçin İyi Haber; Google Chrome’a Reklam Engelleme Güncellemesi Yolda!

Eğer AdSense gelirlerinizden yana yakına şikayet edenler safındasınız (ki aksi mümkün değil) iyi haberler var. Bugün Wall Street Journal tarafından yapılan bir habere göre Google Chrome üç vakte kadar dahili reklam engelleme özelliğine sahip olacak. 

Google Chrome, öyle alenen bir internet tarayıcısı değil. Tüm dünyada en çok kullanılan internet tarayıcısı olması nazarında, Chrome üzerinde yapılacak bu değişikliğin büyük sonuçları olacaktır. Biliyorsunuz hali hazırda Google ve Facebook’un AdBlock ile devam eden kanlı bir meydan reklam savaşı var. Google’ın yapacağı bu güncelleme, savaşta beklenmeyen sert rüzgar olup tüm savaşın seyrini değiştirme şansına sahip.

Wall Street Journal, güncellemeye kesin gözüyle bakıyor ve oldukça sağlam kaynaklara sahip olduğuna değinerek konuyu ballandırıyor. Tabii, şu an için güncelleme hakkında ser verip sır vermiyor.

Siz sormadan biz söyleyelim; Google Chrome bu özelliğe sahip olduğunda, pop-up, video reklamlar ve aklınıza gelebilecek diğer tüm reklam birimlerine düşman olurken, kendi reklam ağı olan Google AdSense’i cephenin dışında tutacaktır.

Bu haber AdSense ve kullanıcılar için iyi bir haber olarak görünüyor. Lakin, yapılacak bu güncellemeyle Google AdSense’in tahtı Türkiye internet reklamcılığı sektöründe uzun yıllar saltanatını ve tekelliğini garantilemiş olacak

Google AdSense reklamlarını görmekten de şikayet edecek olan kullanıcılar olacaktır. Onlar ise isterlerse Google Chrome’un sunduğu dahili reklam engelleme servisini kapatıp, AdBlock ve türevi 3. parti yazılımları kullanmayı tercih edebilecekler.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al