wmaraci reklam

AdSense’in Kategori Sistemi Türkiye için Yenilendi!

AdSense, Webmasterların daha çok kazanması ve internet sitesinin kitlesine uyumlu reklamları gösterebilmesi amacıyla kategori sistemini yeniledi. Yapılan değişik sayesinde artık Google AdSense reklam yayıncısı olan Webmasterler reklamlar üzerinde daha fazla kontrol şansına sahip olacak.

Google AdSense, ilk defa reklam içeriklerinin sınırlandırılabilmesi özelliğini 2010 yılında kullanıma sunmuştu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar sitelerinin içeriklerini göz önünde tutarak filtreleme yapabiliyor ve sitelerinde görüntülenmesini istemediği reklam türlerini kapatabiliyordu. AdSense kullanıcıları artık reklamların kategorilerini engellerken yalnızca kategori değil alt kategorileri de engelleyebilecek.

Google AdSense resmi blogundan yapılan açıklamaya göre; kategori ve alt kategori sayısı eskiden 250 iken şu anda 470 reklam kategorisi üzerinde kullanıcılar tam kontrol hakkına sahip olacak. Peki, bu engellemeler ve sınırlamalar Webmasterların nasıl işine yarayacak?

Örneğin; “Güzellik & Bakım” kategorisini engellemek yerine artık Aksesuar kategorisinin içinde yer alan “Saç Bakımı”, “Beden Sanatı” veya “Yaşlanmayı Geciktirme” gibi kategorileri de görebilecek ve bunlardan size uymayanı veya reklam kazancı düşük olacağına inandığınız alt kategorileri engelleyebileceksiniz.

Genel kategorileri engellemek her internet sitesinde kazancın ciddi oranda etkilenmesine neden oluyordu, bu yeni getirilen özellik sayesinde artık yayıncılar alt kategoriler üzerinden engelleme yaparak ana kategorinin tümünü sisteminden uzaklaştırmamış olacak. Böylece reklam geliri kaybı da minimize edilmiş olacak.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al