wmaraci reklam

AdSense, Sinir Bozucu Reklamlar Hakkında Yayıncıları Uyaracak

Google AdSense, hem reklam engelleyici yazılımların kullanım oranını düşürmek hem de reklam ağının kalite standartlarını yükseltmek amacıyla yeni bir uygulamaya başvuracak. Önümüzdeki haftadan itibaren Google, özellikle küçük ölçekli AdSense yayıncılarının internet sitelerine kontrol ziyaretleri gerçekleştirecek. “Sinir bozucu” olarak sınıflandırılan reklamlardan herhangi birine sahip internet sitelerini reklam sorunları çözmesi için uyarılacak.

Hem resmi Google blogu hem de AdSense blogu üzerinden yayınlanan açıklama yazısına göre; AdSense otomatik olarak başlayan video, pop-up vb. reklam türleri için harekete geçecek. Google’ın analizine göre kullanıcıların %69’u sinir bozucu reklamlar nedeniyle reklam engelleyici yazılımları kulanıyor. Hayata geçirilecek yeni uygulamayla birlikte Google ufak bir adım atarak reklam engelleyicilerin kullanımının yaygınlaşmasının önüne geçmeyi planlıyor. Tabii reklam platformunun kalite standartlarını arttırma amacı madalyonun diğer yüzü olacak.

Google’ın sunduğu veriler sadece bunlarla sınırlı değil. Şirketin yaptığı kullanıcı analizleri ve anketlerine göre Pop-up kullanıcıların en nefret ettiği reklam türü olarak tanımlanıyor. Pop-up reklam türünü kullanmak yerine Google, AdSense yayıncılarını sayfa içine gömme reklam modellini kullanmaya teşvik ediyor.

AdSense’ın yapacağı yeni uygulama büyük internet sitelerinden ziyade daha küçük çaplı yayıncıları hedef alacak. Keza Google’ın blog yazısında söylediğine göre, gazete ve günlük haber siteleri büyük oranda sorun oluşturmayan tarafmış (!). Sitenizde farklı reklam modellerini kullanıyorsanız AdSense yetkilileri kapınızı çalmadan ilgili düzenlemeleri yapmanız faydanıza olabilir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al