wmaraci reklam

Ağır Nostalji; Photoshop’un Mucidi Photoshop 1.0’ı Tekrar Deniyor

Bünyelerde fotoşok etkisi yaratan yazılım Photoshop’un ilk sürümü olan Photoshop 1.0 bundan tam 27 sene önce çıkış yapmıştı. John ve Thomas Knoll kafadarlarının geliştirdiği Photoshop olmasaydı web’in nasıl bir yer olabileceğini acaba hayal edebiliyor musunuz?

1990 yılında geliştirilen ve şaşalı grafikler için kullanılan Photoshop’un sonradan ortaya çıkan onlarca grafik yazılımı için de ilham kaynağı olduğu kesin. Photoshop, yıllarca gelişimini istikrarlı olarak arttırmayı başardı ve başarıyı tırnaklarıyla kazıya kazıya elde etti. Endüstrinin en önemli yazılımlardan biri olan Adobe Photoshop artık fotoğraf düzenlemeden animasyon oluşturmaya kadar hemen her ihtiyacın ilk çözümü olarak tercih ediliyor.

Photoshop’un mucitlerinden biri olan John Knoll’un nostalji hisleri kabarmış olmalı ki, eski bir bilgisayarın başına geçerek Photoshop’un 1.0 sürümünü denediği bir video çekerek Adobe Photoshop’un resmi YouTube kanalı üzerinden paylaştı.

O zamanlar potansiyel müşterilere seslenen birçok özelliği barındıran Photoshop 1.0 şimdiki sürümlerin tabii ki yanından bile geçemiyor. Yalnız kendi zamanı için Adobe Photoshop’un bir efsane olduğu gerçek.

Sizin ilk kullandığınız Photoshop sürümü hangisiydi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al