wmaraci reklam

Ah HBO Ahh! HBO’nun Twitter ve Facebook Hesapları Hack’lendi!

Kaderi kör, bedbaht HBO’nun başı internet korsanlarıyla fena halde dertte. Bir süre önce yaşadığı talihsizlik sonucu Game of Thrones’un 7. sezonu başta olmak üzere Ballers ve Room 104 yapımlarının 1.35 TB’lık verisini internet korsanlarına kaptıran HBO, bu kez Twitter ve Facebook hesaplarını kaptırdı.

Ünlü eğlence ağının resmi sosyal hesaplarını ve programlarına ait hesapları ele geçirmeyi başaran “OurMine” isimli internet gurubu HBO’nun Facebook ve Twitter hesaplarından “Merhaba, OurMine olarak güvenlik açıklarınızı kontrol ediyoruz. HBO ekibi lütfen güvenliğinizi geliştirmek için bizimle irtibata geçin.”  şeklinde bir not bıraktı.

Yaşanan talihsiz olayın ardından OurMine farklı bir durum güncellemesi ve Tweet atarak “Hadi, #HBOHacked etiketini trend yapalım!” hashtag’i ile HBO’yu baya madara edecek bir kampanya başlattı.

OurMine internet korsanları grubu geçtiğimiz yıldan bu yana Netflix, Sony, Marvel ve Google başta olmak üzere birçok şirkete dadanmıştı. Hatta Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg ve Google’ın CEO’su Sunder Pichai isimleri bile OurMine’ın gazabına uğrayanlardan olmuştu.

HBO, Twitter ve Facebook hesaplarını yaşanan olaydan kısa süre sonra geri aldı. HBO’nun başındaki bu olayla birlikte sosyal medyada hem iyi hem kötü reklam olduğu gerçeğini de gözden kaçıramayız. Kıllanan Adam rolüne bürünmeye gerek yok ama insan hafiften bi’ şüphelenmiyor da değil. Ne diyelim, geçmiş olsun HBO. Winter is here!

Bizim aklımızdaysa tek bir soru var; bu kadar büyük şirketler neden sosyal profillerinde iki faktörlü doğruluma girişini kullanmıyorlar? Cevap ve yorumlar sizlerin!

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al