wmaraci reklam

Alexa’da nasıl yükseliriz?

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki  Alexa’daki web sitelerinin sıralaması ve alınan değerler kesinlikle tamamen doğru değerler değildir. Alexa dünyadaki tüm siteleri aldıkları trafiğe göre sıralar. Ancak Alexa her siteden doğru değerler alamaz. Çünkü Alexa’nın bu değerleri almak için kullandığı yöntemler sınırlıdır ve bu yöntemlerle her kullanıcıya ulaşamaz, sadece belli bir kesimden bilgiler alır ve buna göre ölçümleme yapar.  Alexa’da kararlı bir şekilde yükselebilmek için, Alexa’nın bu değerleri doğru bir şekilde almasına yardım etmeliyiz. Buda demek oluyorki sitemizi ziyaret eden kesimin Alexa’ya bilgi gönderen kesim olması gerekir. Peki nedir bu kesim, kimdir, kimlerdendir?

Alexa hit ölçümlemelerini yaparken iki adet araç kullanır. Bunlar biride Alexa Toolbar‘dır. Alexa Toolbar internet tarayıcınıza yüklediğiniz bir araçtır. Bu araç gezindiğiniz her siteyi Alexa’ya yollar ve bu şekilde Alexa gezdiğiniz siteleri ve bu sitelerde nekadar kaldığınız hakkında bilgi sahibi olur. Başlarda kesimde kesim diyorduk ya işte bu kesim Alexa Toolbar kullanan kesim idi. Yani bu demek oluyorki Alexa’nın sitenizin trafiği hakkında doğru bilgi alabilmesi için kullanıcılarınız Alexa Toolbar kullanan bir kesim olması gerekir. Haliyle Alexa’da yükselmenin bir sırrıda kullanıcılarınızı Alexa Toolbar kullanmaya teşvik etmeniz veya Alexa Toolbar kullanan bir kesimi sitenize çekmek olacaktır. Peki böyle bir kesimi siteye nasıl çekebiliriz? Alexa Toolbar kullanan kesim genellikle site sahipleri yani webmasterlar olurlar. Webmaster’larıda sitenize çekmek için sitenizde onların ihtiyacı olan makaleler yazmanız veya araçlar bulundurmanız iyi olacaktır. Sonuçta bir şekilde bu kesimi siteye çekmek ve sitede kalmaya teşvik etmemiz lazım.

Alexa’nın hit ölçümlerinde kullandığı diğer aracı ise Alexa Puludur. Bu pul sayesinde Alexa sitenize gelen her hiti ölçecek ve Alexa’ya gönderecektir. Ee tabi buda Alexa’da yükselmenize yardım edecektir. Alexa Pulunu hemen sitenize eklemek için buraya tıklayın.

Konuyu özetlemek gerekirse ve bu yöntemler dışında yine birkaç genel yöntem eklemek gerekirse Alexa’da yükselmenin sırları şunlardır diyebiliriz:

1- Bilgisayarınıza Alexa Toolbar’ı yükleyin, kullanıcılarınızı Alexa Toolbar kullanmaya teşvik edin, Alexa Toolbar kullanan kesimi sitenize çekmeye çalışın.
2- Sitenize Webmaster’lar için makaleler yazın, araçlar ekleyin.
3- Sitenize Alexa Pulunu yerleştirin.
4- Özgün içerik üretin, faydalı olmaya çalışın.
5- Yine bir şekilde hitinizi arttırmaya çalışın, gerekirse reklam verin.
6- Sabırlı olun.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al