wmaraci reklam

Alexa Sıralamaları Neden Halen Değerli Görülüyor?

Evet, Alexa ile Google farklı şirketler ve Google sıralamalarını hazırlarken Alexa’ya elbette dikkat etmiyor. Peki, Alexa neden bu sektörde hâlâ bu denli değerli görülen bir araç? Sıralamaları neden yıllar geçse de önemli görülüyor?

Öncelikle ilk sebebi söyleyelim de aradan çıksın. Reklam ajansları sektörü 5 yıl geriden takip ediyorlar. Ajanslar için Alexa sıralamaları neredeyse hiç önem kaybetmedi, firmaları medya organlarıyla birleştirirken bu sıralamaları güzelce parlatıp sunmaya devam ediyorlar. Fakat suçlu ajanslar mı? Pek sayılmaz.

Siteleri kendi içlerinde çeşitli algoritmalarla sınayan, bu sınamaların sonucu olarak da bir sıralamaya sokan Alexa dışında pek bir araç görmedik değil mi? Ortaya çıkan çeşitli araçların ya amaçları farklı oldu (otorite ölçümü yapanlar gibi) ya da Alexa kadar geniş bir site kontrolüne ulaşamadılar. İyisiyle kötüsüyle aktif sitelerin neredeyse tamamını sıralamaya alan Alexa’nın işini yapan başka bir araç bulunmuyor. Bu değerini sorgularken gözümüze çarpan unsurlardan birisi, dahası da var elbette.

Alexa günümüzün en büyük platformlarından birisi olan Amazon’un alt şirketlerinden birisi. Şirketin projeleri arasında Prime ya da diğer alt şirketleri arasında Twitch gibi kendi alanlarının en büyük işleri yer alıyor. Alexa’nın bu gibi nedenlerle güvenilirlik puanı bir hayli yüksek. Bu yüzden profesyonel kanatlarda ya da site sahiplerinin gözlerinde aracın yaptığı sıralamalar önemli olmaya devam ediyor. Özetlemememiz gerekse hem bir rakibinin olmaması, hem de en azından şirket olarak oldukça güvenilir bir konumunun olması bu konuda ana sebepler diyebiliriz.

Elbette Alexa sıralamasını yaparken kullandığı algoritmalarda mantıklı olmayan sonuçlar da doğuruyor. Fakat bir e-ticaret sitesiyle, bir html5 oyun sitesini kıyaslamak da en başta çok mantıklı bir eylem değil kabul edelim. “Hepsini bir havuza koy ve listele” emri verdiğimiz bir aracın hatalı sonuçlar vermesini garipsemek pek mantıklı olmayabilir.

Alexa’nın daha az manipüle edildiği ve doğru sonuçlar gösterdiği için daha çok dikkate alındığı günlerde görüşmek üzere, sitelerinize iyi bakın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al