wmaraci reklam

Alexa Sıralamanızı Yalnızca 30 Günde Nasıl Düşürebilirsiniz?

Rakamlar yalan söylemez. Alexa’nın önemi olmadığı propogandası yurdun dört bir yanına dalga dalga yayılmış olsa bile, iş reklam verenlere geldiğinde tüm oyun bozuluyor. Google ve AdSense için Alexa sıralamanız hiçbir anlam ifade etmiyor olabilir ancak reklam verenler, yatırımcılar hatta sitenizi satın almak isteyen kişiler için Alexa değeriniz hala önemli bir kriter.

O zaman Alexa’nın nasıl olsa bir önemi yok, istemem ama yan cebime koyalım tavırlarını bir kenera bırakıp Alexa’nızı iyileştirmek için bir şeyler yapmanız gerekiyor. Alexa Rank değeriniz düşük olması potansiyel reklam verenlere, yatırımcılar ve diğer fırsatlara daha kolay ulaşabileceğiniz anlamına geliyor.

Gelin önce Alexa’nın rank, yani derecelendirme yaparken uyguladığı faktörleri bir kenara ayıralım ve ardından hangi basit stratejileri takip ederek 30 günde Alexa rank’imize hava katabileceğimize bir bakalım.

Alexa Rank’i Nedir?

Avangate’in blog içeriğine göre Alexa Rank’i; “Amazon’un sahibi olduğu Alexa sitesinin sunduğu bir derecelendirme sistemi.” Şeklinde açıklanıyor. Halka açık olarak yapılan bu derecelendirme sayesinde hangi internet sitelerinin daha sık ziyaret edildiği öğrenilebiliyor.

JPEG, GIF ve PNG Dosya Türlerini Nerede, Ne Zaman ve Neden Tercih Etmelisiniz?
İlginizi Çekebilir!

JPEG, GIF ve PNG Dosya Türlerini Nerede, Ne Zaman ve Neden Tercih Etmelisiniz?

Sıradan bir internet kullancısı için internetteki çoğu şey manasız görünür. Örneğin, indirdiğiniz bir fotoğrafın uzantısının neden GIF veya PNG olduğu sorusunun cevabına ulaşmak, asla bugün kaçta yemek yiyeceğinizi bilmekten ...

Alexa Hangi Faktörleri Analiz Ediyor?

Alexa için bir optimizasyon adımı atmadan önce Alexa’nın derecelendirme yaparken kullandığı çalışma mantığını tanımanız ve anlamanız gerekiyor.

Google ve diğer popüler dev internet servisleri gibi Alexa da işi kapalı kapılar ardında yürütüyor. Dolayısıyla kendine sakladığı özel bir algoritması olduğu için Alexa’nın kesin bir şekilde hangi kriterlerden faydalandığını bilmiyor, sadece Alexa’nın açıkladığı kadarını resmi olarak biliyoruz.

Alexa Blog'da belirttiği üzere; Alexa, her internet sitesinin son 3 ay içinde aldığı günlük ziyaretçi sayısı ve sayfa görüntülenme sayısını hesaplıyor. 3 aylık dilimde en yüksek ziyaretçi ve sayfa görüntülenmesine sahip internet siteleri #1 olarak derecelendiriliyor.

Alexa aynı zamanda örneği daha rahat anlayabilmemiz için bize hemen aşağıdaki gibi bir grafik sunuyor.

Alexa’nın kendi ağzından söylediği verilere dayanacak olursak Alexa sıralamamızda iyileştirme yapmamız 2 temel faktöre bağlı. Bunların ilki günlük ziyaretçi sayımız diğeri ise sayfa görüntülenme sayımız. Ve elbette bunların son 3 ay içindeki durumu…

1- Sitenizin Metriklerini Sertifikalayın

Alexa sizin için ciddi bir kriter ise ve yapacağınız küçük bir deneme yatırımı riskini göze alabilecekseniz, Alexa’nın ücretli planından herhangi birini kullanmakla işe başlayabilirsiniz.

Forumda ve birçok platformda ücretli Alexa kullanmanın rank avantajı sunmayacağı savunuluyor. Teorik olarak haklılar ancak Alexa’nın ücretli planını kullanmaya başladığınızda Alexa sitenize yerleştirmeniz için Alexa Certified Code adı verilen bir kod verecek.

Bu doğrulama kodunu sitenize eklediğinizde Alexa kendi kaynaklarıyla sizin trafiğinizi analiz etmek yerine gerçek trafik verilerinize bağlı kalarak analiz oluşturabilecek.

Yapacağınız küçük Alexa yatırımının size geri dönecek potansiyel avantajları:

  • Alexa Rank’inizin düşüşünü hızlandırabilirsiniz.
  • Siteniz hakkında daha detaylı analiz verilerine sahip olabilirsiniz.
  • Sitenizin performansını yakından takip etme şansına sahip olabilirsiniz.
  • Sitenizin benzersiz ziyaretçi, sayfa görüntülemesi gibi değerlerini halka açık olarak yayınlama opsiyonuna sahip olabilirsiniz.

2- Düzenli Olarak Yayınlanan Kalitesi Yüksek İçerikler

Karşınıza her içerikte özgün ve kalitesi yüksek içerik kriterinin çıktığını biliyorum, bunun çok iyi bir nedeni var. Kaliteli içerikler hem sitenize gelecek tekil trafik hem de sayfalarınızın görüntülenme oranını arttırmaya yardımcı oluyor. Kısacası Alexa için tam ihtiyacınız olan şey.

Kitlenizi yeteri kadar doyurmanız demek yüksek trafik, yüksek trafik ise daha iyi bir Alexa sıralamasına sahip olmak demek.

3- Kaliteli Linkler Edinin

Google bir internet sitesini derecelendirirken hangi iki kriteri göz önüne alır?

Güvenilirlik ve otorite

Dünyaca ünlü bir Blogger ve pazarlama uzmanı Neil Patel’e göre bir internet sitesinin sahip olduğu linkler Google’ın sıralama algoritmasının %23.87’sini oluşturuyor. Google gibi Alexa da linklerinizi gözlemliyor. Site sorgulama sayfasında linklere ilişkin olarak gördüğünüz birçok metrik verisinin orada olmasının nedeni bu. Kaliteli linkler edinmek SEO skorunuzun yanı sıra güvenilirlik ve otorite kazanarak Alexa sıralamanızı iyileştirmenize yardımcı oluyor.

4- Alexa Gruplarını Sevin ve Şans Verin

Alexa grupları 2012 ve 2015 yılının popüler optimizasyon çözümüydü. Artık insanlar Alexa gruplarına pek yaklaşmıyor oysa Alexa grupları hala düşüş etkisi yaşamanıza yardımcı olabilir

Tüm umudunuzu bu gruplara bağlamak size pek bir şey kazandırmayabilir ancak vaktiniz varsa düzenli ve organize olmuş bir Alexa grubu veya yorum grubuna girerek sitenizin Alexa’sını iyileştirmeyi deneyebilirsiniz. Alexa forumumuz üzerinden ilgili gruplara göz atabilirsiniz.

Bunların dışında hit çektirme, attırma ve tutturma metotlarıyla Alexa üzerinde başarı sağlanabildiği gerçeğini kabul etmeliyiz. Fakat doğal olmayan çalışmaları önermediğimiz için içeriğimizde bu ve diğer Blackhat yöntemlerin tümünü ayrı tuttuk.

Son olarak; Alexa saçma bir sistem olabilir fakat hayatınızı bir düşünün. Bulunduğunuz yere gelmek için kaç farklı saçma sistemle uğraşmanız gerekiyor? Oyun ayrı, mantık aynı.

Bir reklam veren veya webmaster olarak Alexa’nın sizdeki yeri nedir? Alexa düşürmek için sizin tavsiye ettiğiniz yöntemler neler?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al