wmaraci reklam

Alibaba Cloud Türkiye’de Bulut Servisi Sunmaya Başladı

Açıl bulut sektörü açıl! Alibaba geldi… Uzun süredir Microsoft Azure, Google Cloud ve Amazon Web Service (AWS) üçgeninde rekabet eden bulut bilişim sektörüne ülkemiz safından katılan Alibaba Cloud, tüm büyüklükteki işletmelere bulut çözümleri sunacak.

Çin’in e-ticaret devi Alibaba Gurubu e-ticaretin dışında birçok teknoloji kolunda faaliyet gösteriyor. Bulut teknoloji çözümlerine ihtiyaç duyan irili ufaklı tüm şirketlere hizmet sunan Alibaba Cloud’da bunlardan biri. Bugün resmi bir açıklamayla Türkiye’de resmen faaliyetlerine başladığı açıklanan Alibaba Cloud Türkiye’deki operasyonlarını ise E-Glober iş ortağıyla birlikte sunacak.

Alibaba Cloud’un Türkiye sektörüne girişi hakkında açıklama yapan Alibaba Cloud Genel Müdürü Yeming Wang, ”Türkiye'de her ölçekten şirketin tercih ettiği bir bulut hizmeti sağlayıcısı olmayı amaçlıyoruz. E-Glober gibi bilgi sahibi ve iyi bağlantıları olan yerel ortaklarla çalışmak, dil ve kültürel bariyerleri aşmamıza yardımcı olurken, Alibaba Cloud’un pazardaki konumunu güçlendirecek ve Türk şirketlerinin dünyaya açılmalarına ve dijital çağın fırsatlarını yakalamalarına fırsat sunacak” açıklamasında bulundu.

Alibaba Cloud ülkemizde kapsamlı bir servis portföyü sunacak. Veri tabanı hizmetleri, ağ hizmetleri, güvenlik, orta katman yazılımları, analizler ve büyük veri hizmetleri bunlardan yalnızca birkaçı. Yerel sektörde sunulacak servislerle Alibaba Cloud e-ticaretten multimedyaya kadar oyun sektörü dahil olmak üzere birçok yerli şirketin ihtiyacına alternatif olmayı başaracak.

Amazon, Microsoft, IBM ve Google gibi dişli rakiplerle mücadele edecek Alibaba Cloud’un 2017 son çeyreğinin raporuna göre kürsel çapta piyasanın %6’sını ele geçirdiğini, 18 bölge ve 43 noktada faaliyet gösterdiğini de hatırlatmakta fayda var.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al