wmaraci reklam

Amazon’un Yağmur Ormanlarını Kıskandıran Yeni Ofisi

Hiç masanızın başında sıkıntıdan patladığınız, önünüzde doğadan bir parçayı bulsanız daha sıkı çalışabileceğinizi düşündüğünüz zaman dilimi olmuş muydu? Güzel. O zaman Amazon’un çalışanlarını hemen, tam da şu anda çatır çatır kıskanmaya başlayabilirsiniz. Amazon’un Seattle’da yapılandırılan yeni ofisi hepimizin içinde çalışmak için can atacağı, yağmur ormanlarını kıskandıran ve şirketin adına yaraşır şekilde “Amazon” u andıran bir ofis olmuş.

Ciddi bir dekorasyon harcaması yapılan ofisin mimari tarafında ilginç yapı fikirleriyle öne çıkmayı başaran NBBJ şirketi yer alıyor. Hadi içimizi ferahlatan bir Amazon ofisi turu yapalım!

1- Seattle’da konumlanan ve “The Spheres” olarak adlandırılan ofis, “dışarıyı içeriye getirme” konsepti üzerine temellendirilmiş.

2- Ofisin mimari tarafında yer alan NBBJ’nin bu projesindeki amacı, Amazon’un çalışanlarına kendini doğada hissetmeleri şansı sunmasıymış. Çalışmaktan sıkılan bir Amazon çalışanının kendini tazelemesi için sadece birkaç koridoru gezmesi yeterli.

3- Ofisin tamamında 400 çeşit 40 bin bitki türü kullanılmış.

4- Amazon’un yeni ofisinde kullanılan bitkilerin tamamı tek bir iklim kuşağına ait değil. Farklı ormanlardan getirilerek dekoratif olarak yerleştirilen bitkilerin 30 farklı ülkeden toplandığı belirtiliyor.

5- Yapının dış bölümünde duvarlar yerine cam kaplamalar kullanılıyor. Böylece çalışanlar kendilerini beş beton yığının arasına sıkılıp kalmış hissinden kurtuluyor.

6- Sadece bitkiler değil, ofisin hemen her köşesinde oturup seyre dalabileceğiniz akvaryumlar da çalışanlarını bekliyor.

7- Bu kadar bitkinin su ihtiyacının karşılanmasının hiç kolay olmayacağı da aşikar. Bitkileri sulamak için mimari şirket, otomatik bir sulama sistemini de ofise dahil etmiş.

Uzun lafın kısası Amazon’un ofisi Amazon ormanlarını andıran konsepti ve tazeleme etkisiyle her dijital sektör çalışanın içinde yer almayı hayal edeceği bir ofis olmuş.

BONUS: Yakında biz de ofise boğa çiftliği imajı kazandırmayı düşünüyoruz, ne dersiniz? :D

Ofisimizin şimdiki halini merak eden arkadaşlar Facebook albümüze göz atabilirler.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al