wmaraci reklam

Amerika'da Tüm Drone Kullanıcıları Kayıt Altına Alınacak

Amerika’da artık drone kullanımı için lisans gerekecek. Amerika Federal Havacılık Kurulu (Federal Aviation Administration) tarafından hazırlanan rapora göre, drone sahiplerinin kayıt altına alınması ve kayıt altında bulunan araçların sahiplerinin de lisans alması gerekecek. Plan şu an yürürlüğe koyulmadı, fakat kısa zaman sonra elektronik marketlere gidenler, parası olsa dahi drone satın alamayacak gibi gözüküyor.

FAA’in bu planının amacı, illegal olarak yapılan uçuşların önüne geçmek. Şu an için drone alan ve uçuran kişileri tespit etmek çok zor. Peki bu durum nasıl işleyecek? Hava trafik kontrol merkezleri tarafından uçakların uçuş hatları üzerinde tehlike arz edecek drone veya elektronik helikopter benzeri hobi amaçlı uçurulan bu uçaklar da radarda gözükecek. Kayıt altına alınmış olan bu araçlar, trafik kontrol kulelerince uyarılacak. Böylece, tehlike arz eden durumlara anında müdehale edilebilecek. 

Drone satışlarındaki artış nedeniyle, bu gibi hava kurallarını ihlal eden bir çok olay meydana gelmesi sonucu, Federal Havacılık Kurumu böyle bir planın devreye geçeceğini duyurmuş. Detayları şu an için netleşmeyen bu plan için, bir kaç alternatifi de biz duyurmak isteriz.

  • Kayıt altına alınma durumu mantıklı bir karar. Böylece yasal olmayan her durum, anında tespit edilecek ve ilgili kişi sorgulanabilecek.
  • Yeni piyasaya sürülecek dron yazılımlarında değişikliğe gidilebilir. Böylece yasa dışı yapılacak bir girişime, uzaktan müdehale edilip drone düşürülebilir.
  • Amazon gibi büyük firmaların kargo işlemlerini drone ile gerçekleştireceğini resmi olarak duymuştuk. Tüm droneların hava trafik kontrolü ile yönlendirilmesi olası kazaları da önlemiş olur.
  • Eğer bu plan onaylanır ve yürürlüğe geçerse, drone uçurmak için lisans almak ve bu lisansı almak içinde belli kriterlere göre sınava girmek gerekebilir. Bu da sektöre yeni eğitim kurumları açılmasını gerektirecek ve yeni iş imkanları sunacaktır. Şimdiden drone uçurmakta usta olmaya başlayın. Belki ileride drone eğitmeni olabilirsiniz.
Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al